04 Temmuz 2022, Pazartesi 15:10:28

Hürjet Türk Bayrağı renklerine boyandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taaruz Uçağı’nın mock-up’ı, Kırmızı-Beyaz renklere boyanmış halde görüntülendi.
  • Benin favori renklerim ❤
  • Anlaşılan 2023 de bugünden daha Aç olacağız...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taaruz Uçağı’nın mock-up’ı, Kırmızı-Beyaz renklere boyanmış halde görüntülendi. Daha önce dijital kamuflaj renkleriyle görülen mock-up, Hürkuş ve Türk Yıldızları akrobasi timinde olduğu gibi Türk Bayrağı renklerine boyandı.

Türk Hava Kuvvetleri’nde uzun yıllar görev yapan T-38 eğitim uçaklarının yerini 2025 yılından itibaren alması planlanan Hürjet, tıpkı envanterdeki T-38 uçaklarında olduğu gibi Kırmızı-Beyaz boyama ile görüntülendi. İlk envantere girecek Hürjet modelinin eğitim uçağı konfigürasyonu olacağı düşünüldüğünde, Türk Hava Kuvvetleri bünyesine katılacak Hürjet uçaklarının da bu boyamayı kullanacağı tahmin ediliyor.

Prototip için tüm parça üretimi tamamlanan HÜRJET’in, 11 Haziran 2022 tarihinde ilk ön gövdesi üretim hattından son montaj hattına taşındı. 18 Mart 2023 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan HÜRJET’in tüm parçaları son montaj hattında birleştirilerek yer testlerine başlanacak.

İlk prototipin son montaj hattına taşınmasından sonra uçağın tüm gövde parçalarının birleştirilmesine ek olarak motor, radar ve aviyonik gibi tüm alt sistemler de üzerine entegre edilerek prototip, yer ve uçuş testlerine hazır hale getirilecek. (savunmasanayist)

Hürjet Türk Bayrağı renklerine boyandı

Yorumlar

Fan ~ 2 yıl önce
Benin favori renklerim ❤

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 2 yıl önce
Anlaşılan 2023 de bugünden daha Aç olacağız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000