21 Nisan 2008, Pazartesi 08:08:24

Hosteslikten İş Kadınlığına...

Türk Hava Yolları’nda hosteslikten iş kadınlığına uzanan hayat öyküsünü anlatan Alev Çekiç, "Biz eski benzin istasyonu imajını kaldırdık. Opet’ten yetkililer geldiğinde istasyona bir kadın elinin değdiğini görür görmez anladılar" dedi.

Türk Hava Yolları’nda evlenene kadar hosteslik yapan ve daha sonra Türkiye’de ilk defa dekabaj (kömür çıkartma) işine atılan Alev Çekiç, bugün benzin istasyonu işletiyor.

Çektaş Opet benzin istasyonunun sahibi ve yöneticisi Alev Çekiç, başarı öyküsünü Ankara Hürriyet’e anlattı. Her zaman başarmayı hedeflediğini söyleyen Çekiç, "1986 yılına kadar THY’de çalıştım. Amacımız eşimle el ele verip bir yerlere gelmekti, Mersin’de Şişecam’a bağlı soda sanayisinde küçük bir şantiyeyle işe başladık" dedi.

Daha sonra eşinin dekabaj (kömür çıkartma) işine girdiğini söyleyen Çekiç, eşiyle birlikte şantiyelerde çalıştığını ve kömür işinin zorluklarını şöyle anlattı.

KENDİMİ YETİŞTİRDİM

"Bir kızımız var bu iş gerçekten fedakarlık gerektiriyor. İlk önce şantiyelere onun yanında refekatçi olarak gidiyordum, gözlemliyordum, şantiyelerde aylarca kalıyorduk, eşimi eleştirmeye başladım, ben de birşeyler yapmak istedim, kömür işi çok zordur, çünkü dağda bir arazi alıyorsunuz, buraya bir şehir kuruyorsunuz, elektiriğini, suyunu, herşeyini getiriyorsunuz. Eşim de "Eliştirmeye gerek yok gel benimle çalış" dedi, bana destek verdi. Önce şirketin personel işlerini verdi, yetmedi bana arkasından bütün makina parkını verdi sigortası, bakımı, onarımı. Ben bunları tek başıma, hiçbir eğitim almadan, kişisel bilgilerimle kendimi yetiştirerek finansı ve muhasebeyi öğrenerek başardım. Şantiyelerimiz 24 saat çalışır banyo sorunumuz oluyordu, konteynırda kalıyordum, iş hayatına böyle zorlukları aşarak atıldım"

ŞİRKETİN BAŞINA GEÇTİM

Çekiç, bütün şirketin satın alma, yedek parça, personel işleriyle ilgilendiğini eşinin ise sadece teknik konularla uğraştığını belirterek daha sonra şirketin başına geçtiğini söyledi. Kızı üniversiteyi kazanınca Ankara’ya geldiklerini ve iş hayatına bir süre ara verdiğini anlatan Alav Çekiç, çalışmadan duramadığı için istasyon işine başladığını söyledi.

TAKDİR EDİLİYORUM

2007 yılında Ağustos ayında 647 bayi içinde Türkiye beşincisi ve bölge birincisi olan Çektaş benzin istasyonu yöneticisi Çekiç, bunun gibi birçok başarıya imza attıklarını vurgulayarak şunları ile getirdi: "Bir kadın olarak benzin istasyonu yürütmenin artıları da var eksileri de var. İşimi severek yapıyorum, müşteriler tarafından takdirle karşılanıyorum, kadınlar da bu işi yapabiliyormuş diyorlar. Bu bir ekip çalışması ve başarısıdır. Personelin de katkısı büyük, amacımız kaliteli hizmet vermek. Biz eski istasyon imajını kaldırdık. Kadınlar kendi düzenlerini işlerine de yansıtıyor. Opet’ten yetkililer geldiğinde "İstasyona bir kadın elinin değdiği belli oluyor" dediler.

Kaynak: Hürriyet Ankara

Hosteslikten İş Kadınlığına...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000