02 Kasım 2008, Pazar 11:01:27

Hostesler "Facebook" kurbanı

İngiliz Virgin Atlantic havayolu şirketinin hostesleri sosyal paylaşıö sitesi facebook yüzünden işinden oldu.
  • Host ve hosteslerin görevi acil bir durumda hayat kurtarmaktır. Bunun için eğitilirler. Yoksa herkes biliyor çay kahve ikram etmeyi bu zaten bizim adetimiz, geleneğimiz. Bence "görev"lerini daha sık hatırlatmak lazım uçucu arkadaşlara...
  • Unutmamak gerekli ki ciddi şirketler personelini her turlu kontrol eder. Böle etik olamyan davranışlara dikkat etmek gerekli
  • aynı olay türkiye de de yaşandı. 3 hostes de mart ayında facebookta yazdıkları yazılar nedeniyle işten cıkarıldı. sonucta facebook herkesin gördüğü bir yer ve sen çalıştığın kuruma gölge düşürecek işler yapıyosan hak edilendir. çalıştığın yeri eleştirebilrisin ama bunun önceliği diğer insanlar değil, şirket içi yapılanmada, gerekli raporlaşma sistemi ile olmalıdır.
  • 90'larda var olan ve sonra batan bir hava yolu şirketinde çalışan bir hostesle tanışmıştım, kızda akrofobia (yükseklik korkusu) vardı. Söz konusu şirket hatunu sadece sarışın ve mavi gözlü olduğu için işe almıştı. İlk uçuşunda gerçek ortaya çıkınca da bir müddet yer hizmetinde (ofis-girl gibi bi işte...) çalıştırdıktan sonra işten atmışlardı. Hostes seçimleri aklıma geldikçe gülerim.
  • Her ülke havayolu o ülkenin kültürünü ve insanını yansıtır. Bu en çok da Türkiye için söz konusu. Biraz tipi düzgün diye lise mezunu, az biraz İngilizce bilen mahalle kültürüyle yetişmiş kızları alıp hostes yaparsan kendilerini şirkette güvende hissettikleri an söz konusu ruh haline girmeleri kaçınılmaz olur.
  • KLM AIRFRANCE BRITISH AIRWAYS'TE HOSTESLER 2'ŞER 3'ER DİL BİLİYORLAR VE İNANILMAZ KÜLTÜRLÜLER. KENDİLERİNDEN EMİN, HAYATTAN NE İSTEDİKLERİNİ TAM ANLAMIYLA BİLEN, HAVAYOLUNUN KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN, TAKDİRE ŞAYAN KİŞİLERDİR. GERİSİNİ BEN BİLMEM. BİZDE DURUM BİRAZ FARKLI OLABILIR....
  • Hosteslerin afra tafra yapması bulundukları konumu bile tam kavrayamayacak kadar akıl zafiyeti içerisinde olmalarından kaynaklanıyor. Böyle bir durumda onlara kızmak değil şefkat duymak gerekir. Herhangi bir özel yetenek gerektirmeden kapalı bir kabin içerisinde öğretilmiş işleri yapan, bunu yaparken de her türlü insanın ayağına çay,kahve götürmek zorunda kalan, aslında paraya ihtiyacı olduğu için çalışan ve hiç de hava atacak bir durumda olmadığını ama o havaya üzerine bir üniforma giydi, şirket imkanları ile iki ülke gördü diye giren bir insana ne denir, ne yapılır? Bu işi hakkıyla yapan ve haddini bilen hosteslere, mesleği ne olursa olsun işini onurla yapan herkese olduğu gibi ancak saygı duyulur, ama THY'de bolca rastlanan söz konusu diğerlerine yalnızca acımak gerek.
  • yazık o kızceğizlere yaf şimdi nası son model jipleri ile gelip özel güvenliğe yolculara afra tafra yapcaklar.bu kadar da olmaz ki geri alınsınlar işe.
  • kaan kardeşim eminim kutlama mesajını virgin atlantic şirketine iletirler haahhaah
  • aman siz kimi begenırsınızkı thy hosteslerını begenıceksınız hepımıze kurban olun siz..

İngiliz Virgin Atlantic uçak şirketi, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yolculara hakaret eden 13 hostesin işine son verdiğini açıkladı.

Çalışanların 'Personel Yönetmeliği'ni ihlal ettikleri gerekçesiyle şirketten uzaklaştırıldığını belirten havayolu şirketi yetkilisi, "Söz konusu kabin görevlileri ücretini ödeyen yolcuları bu şekilde eleştirme ve küçük düşürme hakkında sahip değildir" ifadesini kullandı.

Hostesler "Facebook" kurbanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

mrdnmz ~ 15 yıl önce
Host ve hosteslerin görevi acil bir durumda hayat kurtarmaktır. Bunun için eğitilirler. Yoksa herkes biliyor çay kahve ikram etmeyi bu zaten bizim adetimiz, geleneğimiz. Bence "görev"lerini daha sık hatırlatmak lazım uçucu arkadaşlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airman ~ 15 yıl önce
Unutmamak gerekli ki ciddi şirketler personelini her turlu kontrol eder. Böle etik olamyan davranışlara dikkat etmek gerekli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 15 yıl önce
aynı olay türkiye de de yaşandı. 3 hostes de mart ayında facebookta yazdıkları yazılar nedeniyle işten cıkarıldı. sonucta facebook herkesin gördüğü bir yer ve sen çalıştığın kuruma gölge düşürecek işler yapıyosan hak edilendir. çalıştığın yeri eleştirebilrisin ama bunun önceliği diğer insanlar değil, şirket içi yapılanmada, gerekli raporlaşma sistemi ile olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 15 yıl önce
90'larda var olan ve sonra batan bir hava yolu şirketinde çalışan bir hostesle tanışmıştım, kızda akrofobia (yükseklik korkusu) vardı. Söz konusu şirket hatunu sadece sarışın ve mavi gözlü olduğu için işe almıştı. İlk uçuşunda gerçek ortaya çıkınca da bir müddet yer hizmetinde (ofis-girl gibi bi işte...) çalıştırdıktan sonra işten atmışlardı. Hostes seçimleri aklıma geldikçe gülerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muguette ~ 15 yıl önce
Her ülke havayolu o ülkenin kültürünü ve insanını yansıtır. Bu en çok da Türkiye için söz konusu. Biraz tipi düzgün diye lise mezunu, az biraz İngilizce bilen mahalle kültürüyle yetişmiş kızları alıp hostes yaparsan kendilerini şirkette güvende hissettikleri an söz konusu ruh haline girmeleri kaçınılmaz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş ~ 15 yıl önce
KLM AIRFRANCE BRITISH AIRWAYS'TE HOSTESLER 2'ŞER 3'ER DİL BİLİYORLAR VE İNANILMAZ KÜLTÜRLÜLER. KENDİLERİNDEN EMİN, HAYATTAN NE İSTEDİKLERİNİ TAM ANLAMIYLA BİLEN, HAVAYOLUNUN KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN, TAKDİRE ŞAYAN KİŞİLERDİR. GERİSİNİ BEN BİLMEM. BİZDE DURUM BİRAZ FARKLI OLABILIR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chianti ~ 15 yıl önce
Hosteslerin afra tafra yapması bulundukları konumu bile tam kavrayamayacak kadar akıl zafiyeti içerisinde olmalarından kaynaklanıyor. Böyle bir durumda onlara kızmak değil şefkat duymak gerekir. Herhangi bir özel yetenek gerektirmeden kapalı bir kabin içerisinde öğretilmiş işleri yapan, bunu yaparken de her türlü insanın ayağına çay,kahve götürmek zorunda kalan, aslında paraya ihtiyacı olduğu için çalışan ve hiç de hava atacak bir durumda olmadığını ama o havaya üzerine bir üniforma giydi, şirket imkanları ile iki ülke gördü diye giren bir insana ne denir, ne yapılır? Bu işi hakkıyla yapan ve haddini bilen hosteslere, mesleği ne olursa olsun işini onurla yapan herkese olduğu gibi ancak saygı duyulur, ama THY'de bolca rastlanan söz konusu diğerlerine yalnızca acımak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazık o kızceğizlere yaf şimdi nası son model jipleri ile gelip özel güvenliğe yolculara afra tafra yapcaklar.bu kadar da olmaz ki geri alınsınlar işe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
kaan kardeşim eminim kutlama mesajını virgin atlantic şirketine iletirler haahhaah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
aman siz kimi begenırsınızkı thy hosteslerını begenıceksınız hepımıze kurban olun siz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000