23 Temmuz 2013, Salı 07:57:44

HONDA'NIN GÖKYÜZÜ HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Otomobil üreticisi Honda, 27 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürmek üzere... Honda markalı uçaklar Amerikan pazarına iddialı girecek.
  • Japonların havacılık sektöründe olmayışını hep merak etmişimdir. Mitsubishi nin 2. dünya savaşında başarılı uçakları vardı.
  • Bizim uçaklar iman gücüyle uçacak. Onun için tasarım deneyim filan istemeyecek. Başimam talep edince olacak sanki...
  • 27 yılda geliştirirsin, +10 yılda anca kâr edersin. Bunun yanında yıllardır sürelen mühendislik tecrübesi de cabası. Yerli uçak naraları atan zevat şu haberleri de mi okumazlar....

Honda kanatlanmaya hazırlanıyor… Yıllardır ürettiği sedan ve spor arabalarla tüketicilerin beğenisini kazanan Honda 27 yıldır sürdürdüğü uçak projesini hayata geçirmeye hazır. Amerika Birleşik Devletleri’nde 27 yıldır süren çalışmalar sonucunda Honda 21 milyar dolarlık jet pazarına girmeye hazırlanıyor. Şirket 2006 yılından beri bu pazara girecek ilk oyuncu olacak. Honda’nın jet pazarına girmesi Textron ve Cessna gibi devleri rahatsız edecek gibi gözüküyor. Şirket yaptığı hesaplara göre bu yıl içinde üretime geçtikten 10 yıl sonra ancak firmayı kâr eden bir kurum haline getirebilecek. HondaJet’in kendisine en çok güvendiği ürünü ise jetlerin spor arabası olarak anılan ‘Acura’ 7 kişilik bu model diğer modellere göre yüzde 15 daha az yakıt tüketimi de sağlıyor.

HONDA'NIN GELECEĞİNİ GÖKLERDE GÖRÜYORLARDI

Geçen Mayıs ayında HondaJet’in test uçuşları tamamlandı. Şimdi uçak piyasaya sürülmeden önce ABD otoritelerinin uçağı inceleyip güvenlik önlemlerine onay vermeleri gerekiyor. HondaJet projesinin en büyük destekçilerinden biri ise Honda’nın 1991 yılında vefat eden sahibi Soichiro Honda olarak biliniyordu. Honda, şirketin geleceğinin uçakta olduğunu düşünüyordu.

HONDA'NIN GÖKYÜZÜ HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Yorumlar

FH ~ 11 yıl önce
Japonların havacılık sektöründe olmayışını hep merak etmişimdir. Mitsubishi nin 2. dünya savaşında başarılı uçakları vardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bizim uçaklar iman gücüyle uçacak. Onun için tasarım deneyim filan istemeyecek. Başimam talep edince olacak sanki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FH ~ 11 yıl önce
İnsanların inançlarıyla dalga geçmek terbiyesizliktir. Öyle bir kaygın varsa tabi.
İşte bu... ~ 11 yıl önce
27 yılda geliştirirsin, +10 yılda anca kâr edersin. Bunun yanında yıllardır sürelen mühendislik tecrübesi de cabası. Yerli uçak naraları atan zevat şu haberleri de mi okumazlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000