06 Ekim 2015, Salı 16:13:12

Hollande'den saldırılara tepki

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız ulusal havayolu şirketi Air France'daki işten çıkarmaları protesto edenlerin yöneticilere uyguladığı fiziksel şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.
  • Tk ya alın hemen tgs ye de alın ama yerli kaynak almayın
  • Panik yapıp saldırganlaşmayın Fransız pilot kardeşler, Bizim bayrak taşıyıcımız sizin bayrağımızı da taşır! Paket halinde thy kokpitinde işe başlarsınız. Berki kabine ve tekniğe de bir omuz atarlar! Bu olayın maduru yine Türk'ler olur korkarım.
  • kardeş sana dün biz müzik notası vermedik mi bizim mahalelnin kızlarına takılırsan döveriz demedik mi, ya yine nedne yapıyon bizi zorda bırakıyon!!!
  • Beter olsun pis sömürgeciler , gün döner devran döner hepsi gümleyecek .. Fakat bizde de adam olma niyeti yok vesselam
  • İnşallah
  • Air France ve KLM den daha çok kötü haber okucaz. 2 yil içinde iflas haberi alcaz.
  • emirates, qatar bu eski devleri darmadağın etti. Eeeee sıkıntı çekme sırası biraz da onlara geçsin bakalım. Sanki avrupalı oldukları için herşeyin en iyisi onların olacak, onlar hiç sıkıntı çekmeyecek diye bir kaide var.
  • Bayrak tasiyici sirketlere soluk aldiracak adimlarin onundeki tek engel pilotlar. Lufthansa, Air France ve diger bayrak tasiyicilarin durumlari ayni. Pilotlar bugune kadar kazandiklari haklardan feregat etmek istemiyorlar. Ancak iflas esiginde bir durum varsa; yillardir isciler krizin faturasini odemisse; pilotlar niye ellerini tasin altina koymazlar? Zira pilotlarin bir B plani var. Araplar ve Low Costlar. Pilotlarin bu cahilce davranisi bayrak tasiyicilari ortadan kalkip, bindikleri dali kesince kendilerine bumerang olarak geri donecektir. Durum aciliyetini goremeyen, gormek istemeyen pilotlar var karsimizda. Zira B planlari var. Sonuc bayrak tasiyicilarin iflasi yogun bir tensikat dalgasini beraberinde getirecek. Yurtdisina seyehat ve turizmde lowcost ve araplara bagimli hale gelecegiz. Bu sirketler yalnizca karli hatlari acik tutar. Oysa cogu bayrak tasiyicilar yalnizca kar degil hizmet vermek icin orgutlenmislerdir.
  • Yahu gelin hamdi bey'den biraz ders alın.. bu işi büyütmeden nasıl altından kalkarsınız diye!!
  • Bu kriz daha da artacak gibi gözüküyor. KLMde de Sıkıntılar başladı. Birde yeni gelecek Uçakların Ödemeleri de var. Fukuako gibi uzak doğudaki bir kaç uçuşlar durduruldu. Hatta aftikadada hatlar kapanacağını duydum

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız ulusal havayolu şirketi Air France'daki işten çıkarmaları protesto edenlerin yöneticilere uyguladığı fiziksel şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hollande, Fransa'nın kuzeyindeki Le Havre kentindeki bir etkinlikte basın mensuplarına Air France'daki işten çıkarmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

"Air France'ın 2 bin 900 kişiyi işten çıkarma kararıyla ilgili olarak çalışanların yöneticilere uyguladığı fiziksel şiddetin asla kabul edilir bir tarafının olmadığını" ifade eden Hollande, sosyal diyaloğun şiddet olayıyla sekteye uğradığını kaydetti.

Başbakan Manuel Valls de dün yaptığı açıklamada, olayın tam bir skandal olduğunu dile getirmiş ve Air France yönetimine desteğini belirtmişti.

Charles de Gaulle Havaalanındaki Air France'ın merkez binasında yapılan toplantı sırasında 2 bin 900 kişi hakkında işten çıkarma kararı alındığını öğrenen yüzlerce çalışan binaya gelerek yöneticilere fiziksel saldırıda bulunmuştu. Air France Yönetim Kurulu Başkanı Frederic Gagey ile eylemde gömleği parçalanan İnsan Kaynakları Müdürü Xavier Broseta ile yöneticilerden Pierre Plissonier binayı terk etmek zorunda kalmıştı.

Dünkü olayın ardından Bobigny Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Air France çalışanların üye olduğu sendika yönetimi yaşanan mali kriz nedeniyle 2 bin 900 çalışanın işten çıkartılmalarının planladığını duyurmuştu.

Plana göre şirket, 2016-2017 yılları arasında 300 pilot, 700 kabin görevlisi ile yaklaşık bin 900 yer görevlisinin işine son verecek. Air France ayrıca zarar eden bazı uçuş destinasyonlarını da kapatacak.

Şirket yönetiminden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ise şirketin "giderek zorlaşan rekabet koşullarını" gerekçe göstererek personel sayısında indirime gidilmesinin planladığını teyit etmişti.

Hollande'den saldırılara tepki

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Koş ~ 9 yıl önce
Tk ya alın hemen tgs ye de alın ama yerli kaynak almayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Panik yapıp saldırganlaşmayın Fransız pilot kardeşler, Bizim bayrak taşıyıcımız sizin bayrağımızı da taşır! Paket halinde thy kokpitinde işe başlarsınız. Berki kabine ve tekniğe de bir omuz atarlar! Bu olayın maduru yine Türk'ler olur korkarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rusyaa ~ 9 yıl önce
kardeş sana dün biz müzik notası vermedik mi bizim mahalelnin kızlarına takılırsan döveriz demedik mi, ya yine nedne yapıyon bizi zorda bırakıyon!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beter olsun pis sömürgeciler , gün döner devran döner hepsi gümleyecek .. Fakat bizde de adam olma niyeti yok vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah ~ 9 yıl önce
İnşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B. ~ 9 yıl önce
Air France ve KLM den daha çok kötü haber okucaz. 2 yil içinde iflas haberi alcaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 9 yıl önce
emirates, qatar bu eski devleri darmadağın etti. Eeeee sıkıntı çekme sırası biraz da onlara geçsin bakalım. Sanki avrupalı oldukları için herşeyin en iyisi onların olacak, onlar hiç sıkıntı çekmeyecek diye bir kaide var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotaj kaza ~ 9 yıl önce
Bayrak tasiyici sirketlere soluk aldiracak adimlarin onundeki tek engel pilotlar. Lufthansa, Air France ve diger bayrak tasiyicilarin durumlari ayni. Pilotlar bugune kadar kazandiklari haklardan feregat etmek istemiyorlar. Ancak iflas esiginde bir durum varsa; yillardir isciler krizin faturasini odemisse; pilotlar niye ellerini tasin altina koymazlar? Zira pilotlarin bir B plani var. Araplar ve Low Costlar. Pilotlarin bu cahilce davranisi bayrak tasiyicilari ortadan kalkip, bindikleri dali kesince kendilerine bumerang olarak geri donecektir. Durum aciliyetini goremeyen, gormek istemeyen pilotlar var karsimizda. Zira B planlari var. Sonuc bayrak tasiyicilarin iflasi yogun bir tensikat dalgasini beraberinde getirecek. Yurtdisina seyehat ve turizmde lowcost ve araplara bagimli hale gelecegiz. Bu sirketler yalnizca karli hatlari acik tutar. Oysa cogu bayrak tasiyicilar yalnizca kar degil hizmet vermek icin orgutlenmislerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Yahu gelin hamdi bey'den biraz ders alın.. bu işi büyütmeden nasıl altından kalkarsınız diye!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Yöneticilerin kendi beceriksiz kararları ile globalleşen bu havacılık dünyasındada yapmış olduğu sorumsuz davranışları kınıyorum, şaka şaka bence asın... GENEL MÜDÜR... Bir genel müdür olarak şirketimde olan anketlere inanmıyorum, en iyi ve güncel haberler bu sitede...
Kaçış yok ~ 9 yıl önce
Bu kriz daha da artacak gibi gözüküyor. KLMde de Sıkıntılar başladı. Birde yeni gelecek Uçakların Ödemeleri de var. Fukuako gibi uzak doğudaki bir kaç uçuşlar durduruldu. Hatta aftikadada hatlar kapanacağını duydum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
Bizim işimize yarayacak desene :)
Yaaaa haciiii ~ 9 yıl önce
Birisinin ölümü, ötekinin ekmegi imiş!!!
Yobaz derler ~ 9 yıl önce
Biz bunu Hamdi ye veya Temel e yapsaydık "yobazlar" derlerdi bizim için!!! Ama Airfrance çalışanlarının çoğu Arap kökenli!!! Eeee buda normal bir Arap için, allahtan Ada'mın kafasını kesmediler!! Desene Arap Bahar'ı avrupayada sıçradı!!! Buyurun burdan yakın!! Ne etkinse onu biçersin demişler!!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000