02 Mart 2009, Pazartesi 07:41:57

Hollanda'dan yeni bir iddia daha geldi

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken geçen çarşamba günü Hollanda'da düşen uçağın, inişte normalin neredeyse iki katı hızla irtifa kaybettiği öne sürüldü.
  • Karakutu souçları gelmeden yorum yapmak doğru değildir.Bu yolla bir yere ulaşmakda mümkün değildir .Ancak kafaları karıştırır ,bunun kimseye bir getirisi olamaz.işleri erbablarına bırakınız .Basından bu yorumları okudukça tuylerim diken diken oluyor.bazı yazarların helikopter ile uçağı birbirinden ayıramıyacak kadar cahil olmalarına rağmen bu konuda kimseye papuç bırakmıyacak kadar yorum yapmaları çok acıdır, Bırakın herkes işini yapsın.
  • Acaba askerden sivil havacılığa yeni gecen pilotlara ögrencilik durumu biraz zül mü geliyor? Yoksa fazla kendine güven mi var?Yazılı sınavlarda İngilizcelerinin ve teorik bilgilerinin yetersizligi nedeniyle son haklarında kayırılarak geçen çok askeri pilot oldugunu duyuyoruz.
  • wake olamaz
  • bu kayitlari inceliyen ekipler, kule kayitlarindan ilgili piste hangi ucagin, Tekirdag ucagindan, kac dakika once indigini incelemiyorlar. Incelememelerinin sebebi, Tekirdag ucaginin Wake Turbulance guzunden kirima ugramasinda paylari oldugunu bilmeleridir.

De Telegraaf gazetesine göre, Boeing 737-800 tipi uçaklar inişe geçtiği sırada dakikada 213-244 metre arasında alçalması gerekirken, Tekirdağ uçağı dakikada 410 metre alçaldı. Uçağın düşmesinden 45 saniye öncesi itibariyle radar kayıtlarına dayandırılan bilgiye göre, uçağın piste 135-145 knot (deniz milinin sürat birimi olarak ifadesi) bir hızla ulaşması gerekirken, uçak düştüğünde hızı 83 knot düzeyindeydi. Uçağın yere çarpmadan önceki son iki dakikada piste yanaşma hızı çok hızlı düştü.

Hollanda'dan yeni bir iddia daha geldi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Karakutu souçları gelmeden yorum yapmak doğru değildir.Bu yolla bir yere ulaşmakda mümkün değildir .Ancak kafaları karıştırır ,bunun kimseye bir getirisi olamaz.işleri erbablarına bırakınız .Basından bu yorumları okudukça tuylerim diken diken oluyor.bazı yazarların helikopter ile uçağı birbirinden ayıramıyacak kadar cahil olmalarına rağmen bu konuda kimseye papuç bırakmıyacak kadar yorum yapmaları çok acıdır, Bırakın herkes işini yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Acaba askerden sivil havacılığa yeni gecen pilotlara ögrencilik durumu biraz zül mü geliyor? Yoksa fazla kendine güven mi var?Yazılı sınavlarda İngilizcelerinin ve teorik bilgilerinin yetersizligi nedeniyle son haklarında kayırılarak geçen çok askeri pilot oldugunu duyuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
wake olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu kayitlari inceliyen ekipler, kule kayitlarindan ilgili piste hangi ucagin, Tekirdag ucagindan, kac dakika once indigini incelemiyorlar. Incelememelerinin sebebi, Tekirdag ucaginin Wake Turbulance guzunden kirima ugramasinda paylari oldugunu bilmeleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000