20 Ocak 2022, Perşembe 11:12:42

Hollanda basını; 'Türk SİHA'ları dünyanın en iyisi'

Türkiye'nin silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) ilişkin Hollanda'nın NRC gazetesinde yer alan analizde Bayraktar TB2 için "dünyanın en iyisi" yorumu yapıldı.
  • kıskanıyorlar mı peki?
  • sasirdim, genelde hollandalilar negativ olur Turkiye hakkinda. kendine geliyorlar galiba
  • Gurur duymak lazım, tebrik ederim.
  • Son yıllarda en çok ithalat yaptığımız,birçok iş,ihale verdiğimiz,eski başbakanın gemicikler sahibi oğullarının milyar dolarlık şirketlerinin olduğu ülkenin,saray destekli damadın yerli ve milli diye sallayıp,kamera,motor gibi en önemli parçaları ithal ederek yaptığı ortaya çıktığı şey için bize böyle gaz verip yağcılık yapması normal,gayet iyi biliyorlar ki severiz böyle şeyleri,gelsin şimdi Hollanda'dan yeni ithalatlar,onlara verilecek yeni işler...
  • Iphone'dan öncede dokunmatik telefonlar vardı ama en kullanışlı ve pratik olanını apple yaptığı için lider oldu. Bayraktar İHA da bu örneğe benziyor. Mevcut ihalar içinde en basit ama en etkili İHA yı Baykar makine yaptı. Müthiş etkili sonuçlar aldı. Türkiyeye çok ciddi prestij sağladı. Yerleşik hainler küçümseme kötüleme yarışına girerken, bu ihaların başarısı tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti.
  • İstikbal goklerdedir.. Kim demisti Kim demişti
  • Şu herşeye muhalif hiçbir şeyi beğenmeyen kalbi simsiyah olmuş kesim nerede acaba. Bunu da beğenmeseler de kendimize gelsek.

Türkiye'nin silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) ilişkin Hollanda'nın NRC gazetesinde yer alan analizde Bayraktar TB2 için "dünyanın en iyisi" yorumu yapıldı.

NRC, Türk SİHA'larına ilişkin kapsamlı bir analiz yayımladı. SİHA'ların savunma sanayisindeki rolüne değinilen analizde Türkiye'nin SİHA ihracatını gün geçtikçe artırdığı belirtildi.

Analizde, SİHA'ların muadillerine oranla daha kaliteli ve hesaplı olmasının yanı sıra operasyonel başarılarına da değinildi. Analizde, Hollandalı savunma uzmanı Stijn Mitzer'in "Bayraktar TB2 operasyonel açıdan dünyanın en iyisi" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Analizde Mitzer'in, "Çin yapımı Wing Loong-II SİHA'larının 15 milyon dolara satılırken, daha kaliteli ve güvenilir olan Bayraktar TB2 5 milyon dolar civarında satılıyor" şeklindeki ifadeleri aktarıldı.

Birçok ülkeye ihraç ediliyor

Bayraktar TB2'nin birçok ülkeye ihraç edildiği belirtilen analizde, bunun Türk dış politikasına önemli katkı sunduğu kaydedildi.

Analizde, Türk SİHA'larının Suriye, Libya ve Azerbaycan'daki başarıları vurgulanırken, Polonya, Ukrayna gibi birçok ülkeye ihracat edildiği aktarıldı.

Türk SİHA'larının Afrika'da dikkat çekmeye başladığı belirtilen analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika gezilerinde SİHA anlaşmaları yaptığı bilgisine yer verildi.

Haberde, Selçuk Bayraktar'ın Atatürk Havalimanı'nda eylülde düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'teki açıklamaları da hatırlatıldı.

Bayraktar'ın Türk SİHA operatörlerinin Amerikalılara oranla çok daha dikkatli oldukları şeklindeki sözlerine yer verildi.

Türk savunma sanayisi 2021 yılına ihracat rekoru kırarak bu alanda 3 milyar dolar sınırını aştı.

Nijer, Kenya, Etiyopya, Cibuti, Fas, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Moğolistan, Ukrayna ve Kırgızistan'a gerçekleştirilen satışlarla Türk savunma sanayisi ürünlerinin mevcut olduğu coğrafyalar genişledi.

Hollanda basını; 'Türk SİHA'ları dünyanın en iyisi'

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

kıskaniyürlar ~ 2 yıl önce
kıskanıyorlar mı peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mark ~ 2 yıl önce
sasirdim, genelde hollandalilar negativ olur Turkiye hakkinda. kendine geliyorlar galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika ~ 2 yıl önce
Gurur duymak lazım, tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dutch ~ 2 yıl önce
Son yıllarda en çok ithalat yaptığımız,birçok iş,ihale verdiğimiz,eski başbakanın gemicikler sahibi oğullarının milyar dolarlık şirketlerinin olduğu ülkenin,saray destekli damadın yerli ve milli diye sallayıp,kamera,motor gibi en önemli parçaları ithal ederek yaptığı ortaya çıktığı şey için bize böyle gaz verip yağcılık yapması normal,gayet iyi biliyorlar ki severiz böyle şeyleri,gelsin şimdi Hollanda'dan yeni ithalatlar,onlara verilecek yeni işler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 14 gün önce
Okadar adi okadar eziksinizki anlatmaya gerek yok
gururumuz ~ 2 yıl önce
Iphone'dan öncede dokunmatik telefonlar vardı ama en kullanışlı ve pratik olanını apple yaptığı için lider oldu. Bayraktar İHA da bu örneğe benziyor. Mevcut ihalar içinde en basit ama en etkili İHA yı Baykar makine yaptı. Müthiş etkili sonuçlar aldı. Türkiyeye çok ciddi prestij sağladı. Yerleşik hainler küçümseme kötüleme yarışına girerken, bu ihaların başarısı tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatemi ~ 2 yıl önce
İstikbal goklerdedir.. Kim demisti Kim demişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi biliriz ~ 2 yıl önce
Bu çok içi boş, anlamsız bir laf. Bu lafı söyleyenler Nuri Demirağın uçak fabrikalarını kapattı. Suçuda Menderese attılar.
iyi biliriz'e ~ 2 yıl önce
Suçlu tabii ki oydu,Marshall yardımlarını aldı kendi kendine yeten ülkeyi abd'ye her konuda muhtaç ettirdi,abd'nin emriyle insanlarını cahil bıraktırdı,siz yapmayın biz size bedava veririz diyen abd ne derse onu yaptı,deneme uçuşunda pilotun öldüğü uçak kazasını da bahane ettiler,bilmiyorsan öğren. O zamandan bu zamana ülkeyi abd'ye ve avrupaya muhtaç bırakan onlara uşaklık eden siyasal islamcı,din tüccarları işbaşında onu da iyi biliriz !
Muhalif ~ 2 yıl önce
Şu herşeye muhalif hiçbir şeyi beğenmeyen kalbi simsiyah olmuş kesim nerede acaba. Bunu da beğenmeseler de kendimize gelsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhalif yazana ~ 2 yıl önce
Kimse niye yapıyorlar demiyor,beğenmemezlik de eden yok gibi ancak yerli ve milli deyip de yalan söylenmesi ve sırf damat diye birçok ayrıcalıklar verilmesine,Tusaş gibi devlet kurumu varken bir şahsın şirketine devlet eliyle tekel imkanları sunulmasına karşıyız da senin gibiler anlayabilir mi o izan sizlerde var mı ayrı tabi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000