10 Eylül 2015, Perşembe 16:17:47

HNA, Avollon'u satın alıyor

Çin’in havacılık ve gemi sektöründeki en büyük firmalarından olan HNA Group, İrlanda havacılık leasing firması Avollon’u satın alıyor.
  • Dunyanin her yaninda havacilik alaninda yatirim yaparlarken neden Turkiye'deki projelerine izin verilmiyor?

Avollon, iki grup arasında anlaşmanın sağlandığını duyurdu. HNA Group, satın alma işlemini bünyesindeki Bohai Leasing üzerinden gerçekleştirecek ve Avollon’a hisseleri için 2.5 milyar dolar ödeyecek.

HNA bunun yanı sıra, Avollon’un 7.6 milyar dolar tutarındaki borçlarını da üstlenecek.

İki firma arasındaki satış görüşmeleri geçtiğimiz Temmuz ayında başlamıştı. Görüşmeler başladıktan sonra Avollon hisseleri yüzde 20’den fazla değer kazandı.

Fortune 500 listesinde yer alan, havacılık ve turizm sektörlerinde lider olan HNA Group, 1993 yılında kuruldu. Geçtiğimiz 20 yıl içinde HNA, yerel hava ulaşım operatörlüğünden, havacılık, havalimanı yönetimi, finansal hizmetler, emlak, perakende, turizm ve lojistik alanlarında hizmet veren çok uluslu bir firma haline geldi.

2014 yılı itibariyle, HNA Group’un 25 milyar USD’yi aşkın cirosu, 72 milyar USD’lik varlığı, 11 şirketi, filosunda 541 uçağı ve dünya çapında 110.000’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Türkiye’de de myTECHNIC ve ACT Havayolları (myCARGO), 2011 yılından bu yana HNA Group ile ortak olarak çalışmalarına devam etmekte.

HNA, Avollon'u satın alıyor

Yorumlar

Yolcu ~ 9 yıl önce
Dunyanin her yaninda havacilik alaninda yatirim yaparlarken neden Turkiye'deki projelerine izin verilmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000