20 Temmuz 2009, Pazartesi 12:19:26

Hızır gibi yetiştiler!

İzmir’in Bornova İlçesi’ne bağlı Çiçekliköy’de, önceki gün çıkan orman yangını yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Lalelili arkadaş yangını söndüren cl-215 ler THK na bağlı uçaklardır. İçinde uçanlar ise Kanadalı ve Türk pilotlardır.
  • Hani n'oldu? Daha düne kadar CL215'ler işe yaramazdı! Sıcak havada çalışamazdı! İzmir Antarktika'ya mı bağlı, orada mı uçtu bu uçaklar? Ne varsa Orman Bakanlığı, AKOM ve OGM'de var. THK'nın bu ülkedeki torpilsiz vatandaşlara zerre kadar faydası yoktur!
  • nereye kadar allah koruyacak bizi çok merak ediyorum

Yangının söndürülmesinde ve yerleşim yerlerine sıçramaya ramak kala söndürülmesinde uçaklar büyük rol oynadı. Yangında, 200 hektarlık alan kül olurken, İzmir’e giriş noktasındaki yemyeşil ormanlar, yerini kapkara bir örtüye bıraktı.

Önceki gün 15.45’de Çiçekli ve Yaka köyleri arasında orman yangını çıktı. Şiddetli poyrazın etkisiyle büyüyen yangın, tek şerit halinde önüne gelen kızılçam ormanlarını ve makilik alanları etkisi altına aldı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün 40 uçak ve helikopterinden 20’si yangın söndürme çalışmalarına havadan, karadan da 500 işçi, 50 mühendis ve 100 iş makinesiyle alevlere müdahale edildi. Kentin üzerini kaplayan yoğun duman ve alevler, zaman zaman bölgeye en yakın yer olan Evka 3 Semti’nde de paniğe neden oldu.

Semt sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı. Söndürme çalışmaları sırasında havadan 1000’e yakın sorti gerçekleştirilirken, yoğun mücadele, saat 20.00 sıralarında sonuç verdi. Bölgede, dün sabah saatlerinden itibaren soğutma çalışmalarına başlanırken, ortaya çıkan manzara görenleri dehşete düşürdü. Bölgenin altından geçen Botaş’a ait doğalgaz borularının da alevlerden etkilenmemesi, olası bir faciayı önledi.

Hızır gibi yetiştiler!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lalelili arkadaş yangını söndüren cl-215 ler THK na bağlı uçaklardır. İçinde uçanlar ise Kanadalı ve Türk pilotlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hani n'oldu? Daha düne kadar CL215'ler işe yaramazdı! Sıcak havada çalışamazdı! İzmir Antarktika'ya mı bağlı, orada mı uçtu bu uçaklar? Ne varsa Orman Bakanlığı, AKOM ve OGM'de var. THK'nın bu ülkedeki torpilsiz vatandaşlara zerre kadar faydası yoktur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nereye kadar allah koruyacak bizi çok merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000