15 Ocak 2020, Çarşamba 09:51:18

HIV virüsü taşıyan pilot gerçek kimliğini açıkladı

AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü taşıdığı için uçuş eğitimi alması engellenmek istenen ancak girdiği hukuk mücadelesini kazanan pilot adayı, sonunda kimliğini kamuoyuna açıkladı.
  • Valla medeniyetin beşiği dememişler boşuna.... İlaçla bulaştırmayacak ve normal insan gibi yaşayacak seviyelere indiriliyo HIV artık. Hatta evlenip çocuk bile yapıyolar. Ancak tedavi altında olmayanlar bulaştırıcı... İşini yapmasına engel değil bu durumda. Türkiye’de hala toplumun önyargısı var ama. Sonucta saçı olmamak ta normal bişey depil bence ama genel bi durum olduğu icin normal karşılanıyo :))
  • adamın yazdığı yoruma bak ya beyin yerine lahana var herifte yazık nasıl kaptan olmuş acaba.
  • bizimkiler iyi dinlesin başbaşa kalmayın elemanla fazla malum yabancı daha kıymetli bu ülkede yakında gelir
  • Yazık günah bu gence
  • HIV kontrol altında tutulabilen bir hastalık, öyle kolay kolayda bulaşmaz, cinsel ilişkide bile bulaşma oranı 1000 ilişkide 1 dir. Onun için çokta korkmanıza gerek yok. HIV virüsünde gerekli ilaç kullanışmaz ise AIDS hastalığına dönüşür bu dönüşüm bile 10 yılı bulur arkadaşlar. Yinede tedbirli olmak lazım.
  • E sirketten kimseyle birseyler yasayamayacaksa neden pilot olur ki insan? :) en onemli benefit yok...
  • Dünyanın her yerinde kronik hastalik. Günde 1 hap iciyorlar ve bulastirma riski de bu hapla sifir.
  • Adını öğrendiğiniz iyi oldu. Biz de öğrendik. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletmekle beraber, İngilterede iç hatlarda İngiliz Sivil Havacılık personelini taşımasını tavsiye ederiz.
  • Hayret E-nabız'a bakmamışlarmı ? :))

AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü taşıdığı için uçuş eğitimi alması engellenmek istenen ancak girdiği hukuk mücadelesini kazanan pilot adayı, sonunda kimliğini kamuoyuna açıkladı.

Şu ana kadar "Pilot Anthony" takma adıyla yürüttüğü hukuk mücadelesini sosyal medyada kamuoyuyla paylaşan 31 yaşındaki pilot James Bushe, HIV virüsü taşıyıp gerçek kimliğini saklamak zorunda kalan ve farklı ön yargılarla mücadele etmek zorunda kalan insanlarla dayanışma adına bu adımı attığını açıkladı.

Euronews'te yer alan habere göre; Sağlık raporu alamadığı için pilot eğitimine önce alınmayan James Bushe, Sivil Havacılık Yönetimi’nin daha sonra olumlu karar vermesi üzerine uçuş eğitimlerini tamamlamış ve kasım ayından bu yana Loganair’de stajyer pilot olarak göreve başlamıştı.

Bu eğitimi de başarıyla tamamlayan James Bushe, Loganair’in Glasgow’dan kalkacak yerel uçuşlarında artık pilot olarak görev yapacak ve Avrupa’nın HIV virüsü taşımasına rağmen kendisine sonradan pilot olma şansı verilen ilk kişi olacak.

Sivil Havacılık Yönetimi kurallarına göre, pilot olma hakkını alanlara, daha sonra HIV virüsü bulaşmasına rağmen sağlık durumları iyi olması halinde uçma hakkı tanınıyordu. Pilotluğa resmen başlamamış ve bu virüsü taşıyan adaylara ise pilotluk hakkı tanınmıyordu.

James Bushe, Sivil Havacılık Yönetimi’nin eski mevzuatının yeni koşullara uygun olmadığını belirterek, HIV virüsü taşıyıp başarılı bir şekilde tedavi olanların hastalığı başkasına geçirme riski olmadığını, ne başkası ne kendileri için bir risk oluştuğunu, anlamsız olduğu için eski mevzuata karşı hukuk mücadelesine girdiğini ifade etti.

Çocuk yaşta yolcu uçağı pilotu olma hayali kuran James Bushe, daha 17 yaşındayken özel pilot brövesi almaya hak kazanmıştı.
 

HIV virüsü taşıyan pilot gerçek kimliğini açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

New York ~ 4 yıl önce
Valla medeniyetin beşiği dememişler boşuna.... İlaçla bulaştırmayacak ve normal insan gibi yaşayacak seviyelere indiriliyo HIV artık. Hatta evlenip çocuk bile yapıyolar. Ancak tedavi altında olmayanlar bulaştırıcı... İşini yapmasına engel değil bu durumda. Türkiye’de hala toplumun önyargısı var ama. Sonucta saçı olmamak ta normal bişey depil bence ama genel bi durum olduğu icin normal karşılanıyo :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kendine cpt diyen! ~ 4 yıl önce
adamın yazdığı yoruma bak ya beyin yerine lahana var herifte yazık nasıl kaptan olmuş acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 4 yıl önce
bizimkiler iyi dinlesin başbaşa kalmayın elemanla fazla malum yabancı daha kıymetli bu ülkede yakında gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan akrep ali ~ 4 yıl önce
Yazık günah bu gence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO Adayı ~ 4 yıl önce
HIV kontrol altında tutulabilen bir hastalık, öyle kolay kolayda bulaşmaz, cinsel ilişkide bile bulaşma oranı 1000 ilişkide 1 dir. Onun için çokta korkmanıza gerek yok. HIV virüsünde gerekli ilaç kullanışmaz ise AIDS hastalığına dönüşür bu dönüşüm bile 10 yılı bulur arkadaşlar. Yinede tedbirli olmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdal ~ 4 yıl önce
demek 1000 de 1 bulasma orani, kim 1000 kere iliskiye giriyorki ? bulasma orani yuzde 50 dir, ya bulasir ya bulasmaz, sagdan soldan duydugun yararsiz bilgilerinle yorum yapma
Kusbeyin ~ 4 yıl önce
E sirketten kimseyle birseyler yasayamayacaksa neden pilot olur ki insan? :) en onemli benefit yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 4 yıl önce
Dünyanın her yerinde kronik hastalik. Günde 1 hap iciyorlar ve bulastirma riski de bu hapla sifir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 4 yıl önce
Adını öğrendiğiniz iyi oldu. Biz de öğrendik. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletmekle beraber, İngilterede iç hatlarda İngiliz Sivil Havacılık personelini taşımasını tavsiye ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 F/O ~ 4 yıl önce
Hayret E-nabız'a bakmamışlarmı ? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsot ~ 4 yıl önce
Tr de bakarlar ;) ayarlarsın partiden torpili geçersin ;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000