17 Ağustos 2022, Çarşamba 15:31:36

Hitit ikinci çeyrekte pandemi öncesi dönemi geride bıraktı

Havacılık teknolojileri alanında Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçısı olan Hitit (HTTBT), uluslararası arenadaki büyümesini istikrarlı şekilde sürdürüyor.
  • Bir web sayfası olduğu sürece kullanıcı dostu olamayacak. Sirketler icin karlıdır o kadar. Emsali programlarin pahalılığı en büyük avantajları. Zaten kendileri de söylemiş döviz gelir tl gider. Baska bir artilari yok. Keske olsa göğsümüz kabarsa tonla bedava kullanici yorumu aliyorlar, tonla bedava test yaptiriyorlar ama kullanıcıya işkence baska birsey degil. Arge harcamalari nereye yapiliyor acaba
  • Yatirim isleri danismaniniz yok.Orta Ust seviye yatirimciyiz sorularimiza yanit bulamiyoruz.Sirketin halka arzda 48 musterisi 7 yeni firma ile son anlasmalar ile 60 musteriye ulasiyor.KAP bildirimleri gerceklesmiyor.Kamuyla paylasilmiyor.Gizlilik esasi burada devreye girmez.Artik halka acik sirketsiniz.Karsidaki kurumun kimligini paylasmadan da bu bilgileri paylasmak artik asli goreviniz.Cunku halka acildiniz ve yuzde 0 faiz ile 450 milyon lira benim Alinin Velinin nakit sermayesini kullandiniz bizi ortak ettiniz.Kurumsal iletisiminiz malesef sifir.Anlasmalarin,Musteri detaylarinin ve finansal tabloda yer alan gelismeleri bize aciklayabilevek DANISMAN/FINANSAL ILISKILER UZMANI ivedilikle talep ediyoruz Degerli Hitit Yonetimi
  • Allahim neler yaratiyor neler. sen buyuksun buyuk

Havacılık teknolojileri alanında Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçısı olan Hitit (HTTBT), uluslararası arenadaki büyümesini istikrarlı şekilde sürdürüyor. 2022’nin ikinci çeyreğinde yeni partner kazanımı açısından son beş yılın en iyi performansını sergileyen Hitit, pandemi öncesi rakamlarını da geride bırakmış oldu. Şirket, 2022 yılı ikinci çeyrek sonu itibarıyla satış gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18 artarak, 7.9 milyon dolara ulaştırdı. Hitit’in SaaS gelirlerinin temeli olan yolcu sayıları da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34 arttı. Bu artışta, yeni kazanılan partnerlerin yanı sıra, mevcut partnerlerin iş hacimlerindeki artış da etkili oldu. Buna paralel olarak şirketin FAVÖK marjı da yüzde 43’e ulaşarak, pandemi öncesi dönem olan 2019’un ikinci çeyrek oranının yüzde 6 üzerinde gerçekleşti.

Sezer Özmutlu: Döviz kazanıp TL harcamanın avantajını kullandık

Hitit’in Mali İşler ve Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Özmutlu, özellikle yurt dışında büyüme stratejisi sonucunda gelirlerin yüzde 86 döviz, yüzde 14 TL bazında gerçekleştiğini belirterek, “Yurt dışı kaynaklı gelirlerimizin oranı yüzde 67, yurt içi gelirlerimizin oranı ise yüzde 33 olarak gerçekleşti. Buna karşılık maliyetlerimizin yüzde 72’si TL cinsinden gerçekleşti. Böylece, döviz kazanıp TL harcama yapmanın avantajlarından da yararlanmış olduk. Mart 2022 tarihinde sonuçlanan halka arz sonrası ikinci çeyrek sonu itibarıyla nakit ve nakit benzerleri toplamı 24,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönem için banka kredileri ve finansal kiralama yükümlülükleri hariç nakit tutarı 21 milyon dolar seviyesinde oldu” dedi.

Ayrıca Özmutlu “Yılın ikinci çeyreği itibarıyla 2,6 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı ve 1,3 milyon dolarlık lisans, donanım ve demirbaş yatırımı gerçekleştirdik.” diye ekledi.

Hitit’in 2022 ikinci çeyrekteki gelişmeleri hakkında bilgi veren Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, bu dönemde dünyadaki sektör lideri iki büyük rakipten yeni partner kazanıldığını kaydetti. Karaağaç, yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi vererek: “Dünyanın önde gelen bulut altyapı sağlayıcıları ile Kavram Kanıtı (PoC) sürecindeki çalışmaları tamamlayarak son aşamaya getirdik. Yapay zeka ile makine öğrenmesi konusunda faaliyet gösteren Tazi Bilişim Teknolojileri ile anlaşma imzaladık. Tazi’nin kullanımı kolay ve hızlı aksiyon alınmasını sağlayan platformu ile teknolojik kapasitesi artacak olan Crane çözümleri, Hitit’in partner havayollarının operasyonel maliyetlerini azaltırken, gelirlerini de artıracak.”

Yılsonu hedefi dolar bazında yüzde 32-37 bandında büyüme

Bu dönemde yedi yeni iş birliği anlaşması imzaladıklarını kaydeden Karaağaç, “Yolcu Hizmet Sistemleri (PSS) için Batı Avrupa’da ilk partner havayolu anlaşmasını imzaladık. Latin Amerika’da ilk partner havayolumuz uçuşlarına başladı. Yeni büyüme odaklarından acente dağıtım sistemi için de stratejik bir partner ile yeni bir anlaşma yaptık. Mevcut havayollarından altısı ile sistem kurulumunu tamamladık. Önümüzdeki dönemde de, büyüme stratejimiz doğrultusunda sürdürdüğümüz ürün ve hizmet üretimi ile satış ve pazarlama faaliyetlerimizin yanı sıra, hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu çerçevede 2022 sonu itibariyle dolar bazında ciroda yüzde 32 – 37 aralığında büyüme, FAVÖK’te yüzde 43 – 48 aralığında marj, yatırım / ciro oranında yüzde 30 – 35 aralığında büyüme öngörüyoruz. Partner sayımızda istikrarlı artışımızı da devam ettirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Başarının sırrı, sektör ortalamasının üzerinde kıdem süresi çalışanlar

2022 ikinci çeyrek itibarıyla Hitit’in çalışan sayısının 321’e ulaştığını kaydeden Karaağaç, yakaladıkları başarılı çizgide en büyük payın, uzun süreli ve kıdemli bilişim çalışma arkadaşları olduğunu belirtti. Karaağaç, “2021 yılı LinkedIn verilerine göre bilişim çalışanlarında ortalama kıdem süresi 2,7 yıl iken bu rakam Hitit çalışanlarında 4,7 yıl olarak tespit edildi. Sektör ortalamasının üzerinde çalışan kıdemi ve aidiyeti yüksek çalışan memnuniyeti deneyimli orta ve üst düzey yönetici kadrosu sayesinde, faaliyet alanımızda zor kazanılan uzmanlıklar ve kurumsal hafızanın korunmasını sağlıyoruz. Bu da sürdürülebilir başarıyı getiriyor.” dedi.

Hitit ikinci çeyrekte pandemi öncesi dönemi geride bıraktı

Yorumlar

Web sayfası ~ 2 yıl önce
Bir web sayfası olduğu sürece kullanıcı dostu olamayacak. Sirketler icin karlıdır o kadar. Emsali programlarin pahalılığı en büyük avantajları. Zaten kendileri de söylemiş döviz gelir tl gider. Baska bir artilari yok. Keske olsa göğsümüz kabarsa tonla bedava kullanici yorumu aliyorlar, tonla bedava test yaptiriyorlar ama kullanıcıya işkence baska birsey degil. Arge harcamalari nereye yapiliyor acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Httbt Yatirimcilari ~ 2 yıl önce
Yatirim isleri danismaniniz yok.Orta Ust seviye yatirimciyiz sorularimiza yanit bulamiyoruz.Sirketin halka arzda 48 musterisi 7 yeni firma ile son anlasmalar ile 60 musteriye ulasiyor.KAP bildirimleri gerceklesmiyor.Kamuyla paylasilmiyor.Gizlilik esasi burada devreye girmez.Artik halka acik sirketsiniz.Karsidaki kurumun kimligini paylasmadan da bu bilgileri paylasmak artik asli goreviniz.Cunku halka acildiniz ve yuzde 0 faiz ile 450 milyon lira benim Alinin Velinin nakit sermayesini kullandiniz bizi ortak ettiniz.Kurumsal iletisiminiz malesef sifir.Anlasmalarin,Musteri detaylarinin ve finansal tabloda yer alan gelismeleri bize aciklayabilevek DANISMAN/FINANSAL ILISKILER UZMANI ivedilikle talep ediyoruz Degerli Hitit Yonetimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 2 yıl önce
Allahim neler yaratiyor neler. sen buyuksun buyuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000