20 Kasım 2020, Cuma 12:01:44

Hitit Brezilyalı hava yolu şirketiyle anlaştı

Havacılık teknolojileri üretimi ve ihracatında Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil eden Hitit’in yeni rotası Brezilya oldu.

Havacılık teknolojileri üretimi ve ihracatında Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil eden Hitit’in yeni rotası Brezilya oldu. Amerika kıtası açılımını bu yıl başlatan Hitit, pandemi koşullarına rağmen özellikle Güney Amerika’daki genişlemesini sürdürüyor. Hitit, Brezilya menşeili Nella Havayolları ile uzun soluklu bir anlaşma imzalayarak, havayolunun teknoloji partneri oldu. Ülkemizin Güney Amerika’daki en büyük dış ticaret ortağı konumundaki Brezilya’ya artık yazılım teknolojileri de ihraç eden Hitit, hizmet ihracatına getirdiği dinamizmi sürdürmeye devam ediyor.

Türkiye’nin %100 yerli ilk havacılık bilişim şirketi olan Hitit, pandemi koşullarına rağmen farklı ülkelerden yeni havayolu firmaları ile yaptığı anlaşmalarla yerli havacılık teknolojilerinin dünya üzerinde kullanımını arttırmayı sürdürüyor. Brezilyalı Nella Havayolları da yeni dönemde gerek yolcu hizmet servisleri alanında gerekse temel havayolu operasyonları ve muhasebe alanlarındaki bütün hizmetleri Hitit’in uçtan uca çözümleriyle gerçekleştirecek.

Pandemi koşullarıyla önemi gittikçe artan hava kargo operasyonlarına yönelik ürünleriyle de havayollarına hizmet veren Hitit, yeni partneri Nella Havayolları’nın kargo teknolojisini de üstleniyor. Böylelikle uçtan uça, bütünlüklü ve kesintisiz bir hizmet alacak olan Nella Havayolları’nın 2021 yazında Hitit’in sistemleri ile uçması planlanıyor.

26 ülkeye havacılık teknolojileri ihracatı

Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, Nella Havayolları ile yaptıkları anlaşma hakkında şunları söyledi: “Pandemi koşullarının havayolu firmalarının günlük operasyonlarını kısıtlamasına rağmen, aşı konusunda katedilen gelişmeler, seyahat sektörüne yönelik olumlu beklentileri arttırdı ve Covid sonrası döneme hazırlanmak isteyen havayolu firmaları dijitalleşmeye önem vermeye başladı. Ekiplerimiz dünyanın birçok farklı noktasındaki havayolu firmalarıyla bir araya geliyor, Türk teknolojisini tanıtıyorlar. Teknolojik üstünlüğümüz ve rekabetçi fiyat yapımızla birçok havayolunun tercihi olmak gurur verici... Brezilya’daki yeni havayolu partnerimiz Nella Havayolları Brezilya’daki ilk müşterimiz ve Güney Amerika açılımımızın en yeni ayağa olarak bizleri heyecanlandırıyor. Brezilya ile birlikte ihracat yaptığımız ülke sayısını 26’ya yükselttik. İçinden geçtiğimiz bu günlerde, Türkiye’nin tanıtımını teknoloji ile yapmak bizleri çok mutlu ediyor.”

Nella Havayolları’nın Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adriano Pinhas, Hitit ile varılan anlaşma hakkında şu sözleri söyledi: “Dünyada havacılık yazılımında önemli bir yeri olan Hitit’i ve sektöre getirdikleri yenilikleri uzun yıllardan bu yana hayranlıkla takip ediyorum. Nella için yeni bir teknoloji ortağı ararken çok hassas davrandık, çünkü yetersiz teknolojiler ve sistemlerin, iş planımızı ve stratejimizi bozmasına izin veremezdik. Bu bakış açısıyla başlattığımız ihale süreci boyunca birçok önemli rakibini eleyen Hitit, özellikle yolcu hizmet sistemleri alanındaki entegre yazılım çözümleriyle ön plana çıktı. Doğru bir tercih yaptığımıza ve uzun yıllar Hitit’le birlikte çalışacağımıza inanıyorum.”

Hitit Brezilyalı hava yolu şirketiyle anlaştı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000