28 Mayıs 2009, Perşembe 16:18:53

Hindistan'ın da AWACS'ı var!

AWACS erken uyarı sistemlerine sahip az sayıda ülkeye Hindistan da katıldı.
  • böyle ciddi bir dergi derken ne dergisi boşversene kelimelerle bu kadar uğraşmayı zaten ufacık detaylarla uğraşırken yapmıyormuyuz en büyük hataları sen anlamadınmı yani boyink dese ne farkeder
  • " Hayirli olsun " rumuzu ile yazan arkadas heyecanlanmis galiba. Eger boyle ciddi bir dergiye yorum yazacak kadar havaciligi bildigini iddia ediyorsa, once isimler dogru ogrensin. Sirketin adi " boing " degil, " Boeing " tir. Boing kelimesi ingilizcede duvara veya herhangi bir yere bir sey cakarken cikarilan veya caprma sesini tanimlarken kullanilir. Bu tur konularda Airport Haber'e yorum yazarken dikkatli olmakta yarar var. Neticede insana ya gulerler, ya da duzeltme yaprlar ki hic hos degil. Ne ise arkadas umarim ogrenmistir.
  • Darısı başımıza. Bizde hayırlısıyla Boingden alabilsek Awacslarıda mutlu sona ersek. Yılan hikayesine döndü bu Boing işi.

Delhi'de düzenlenen törenle, Hindistan'ın Rusya ve İsrail'e ısmarladığı üç AWACS uçağından ilki hava kuvvetlerine katılmış oldu.

İsrail ile Hindistan arasındaki askeri işbirliğinin geliştiğinin de bir işareti olan bu alışveriş çerçevesinde, Hindistan'ın askeri kapasitesi ciddi oranda artmış olacak.

Törende konuşan Savunma Bakanı AK Antony, ısmarlanan diğer iki uçağın da kısa süre içerisinde teslim edilmesini istedi.

Rus yapımı İlyuşin 76 tipi kargo uçaklarına monte edilen AWACS teknolojisi, Cruise füzelerinin yanı sıra Hindistan topraklarına yönelen savaş uçaklarına karşı da erken uyarı görevi görecek.

AWACS'ın aynı anda 800 kilometre yarı çapındaki bir alanda, havadaki 250 objeyi tespit edebildiği belirtiliyor.

Uçak aynı zamanda, kara ve denizdeki askeri hareketliliği de gözetleyebiliyor.

Hindistan AWACS uçaklarıyla, doğu sınırındaki Çin askerlerinin ve kuzey doğusundaki Pakistan askerlerinin ya da sınırı geçen militanların hareketlerini izleyebilecek.

Hindistan'ın da AWACS'ı var!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
böyle ciddi bir dergi derken ne dergisi boşversene kelimelerle bu kadar uğraşmayı zaten ufacık detaylarla uğraşırken yapmıyormuyuz en büyük hataları sen anlamadınmı yani boyink dese ne farkeder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
" Hayirli olsun " rumuzu ile yazan arkadas heyecanlanmis galiba. Eger boyle ciddi bir dergiye yorum yazacak kadar havaciligi bildigini iddia ediyorsa, once isimler dogru ogrensin. Sirketin adi " boing " degil, " Boeing " tir. Boing kelimesi ingilizcede duvara veya herhangi bir yere bir sey cakarken cikarilan veya caprma sesini tanimlarken kullanilir. Bu tur konularda Airport Haber'e yorum yazarken dikkatli olmakta yarar var. Neticede insana ya gulerler, ya da duzeltme yaprlar ki hic hos degil. Ne ise arkadas umarim ogrenmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Darısı başımıza. Bizde hayırlısıyla Boingden alabilsek Awacslarıda mutlu sona ersek. Yılan hikayesine döndü bu Boing işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000