11 Nisan 2015, Cumartesi 08:20:43

HİNDİSTAN'DAN DEV ALIM ANLAŞMASI

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Fransa'dan 36 adet Rafale tipi savaş uçağı satın alacaklarını bildirdi.
  • Gelecek Dronelarda
  • eeki teknoloji

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Elysee Sarayı’nda bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Modi, ülkesinin ilk etapta Fransa’dan 36 adet Rafale tipi savaş uçağı için siparişte bulunduğunu belirterek, siparişin devamı ile ilgili müzakerelerin ise sürdüğünü söyledi.

Hindistan Başbakanı, savunma sanayi dışında nükleer enerji alanında da Fransa ile ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Hollande ise Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian’ın, en kısa zamanda söz konusu ihale ile ilgili Hindistan’a gideceğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa ve Hindistan arasında karşılıklı güvene dayalı bir ilişki bulunduğunu belirtti ve iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın güçlenerek sürdüğünü ifade etti.

Hollande, savunma sanayi, nükleer ve yenilenebilir enerji alanında iki ülke arasında işbirliğinin güçlenerek artacağını kaydetti.

İki ülkenin de terör tehdidine karşı mücadele verdiğini vurgulayan Hollande, bu tehdide karşı iki ülke arasında istihbarat alanında önemli işbirliği yapıldığını belirtti.

Toplantı öncesi iki ülkenin ilgili bakanları arasında teknoloji, bilim ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini öngören anlaşmalar imzalandı.

Fransa basınında çıkan haberlerde Fransa’nın 7 milyar avro değerinde 63 Rafale uçağı satışı konusunda Hindistan’la uzlaşma sağladığı belirtilmişti.

Fransa, geçtiğimiz Şubat ayında da Rafale tipi 24 savaş uçağı satışı konusunda Mısır’la anlaşma imzalamıştı.

HİNDİSTAN'DAN DEV ALIM ANLAŞMASI

Yorumlar

Gelecek ~ 9 yıl önce
Gelecek Dronelarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski ~ 9 yıl önce
eeki teknoloji

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000