13 Nisan 2009, Pazartesi 08:01:09

Hezarfen'den motokrosçular geçti...

Hezarfen Havaalanı, dünyanın en usta motokrosçularını ağırladı. Dünya Motokros Şampiyonası'nın 3. ayağını İtalyan Cairoli kazandı.

Türkiye dev organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Formula 1'e dört sezondur kapılarını açan İstanbul, son olarak Dünya Motokros Şampiyonası’nı da düzenlediği. Motokrosta sezonun üçüncü ayağı İstanbul’da yapılırken, serinin bu mücadelesinde MX1’de İtalyan Antonio Cairoli, MX2’de ise ABD’li Zach Osborne birinci oldu.

Hezarfen Havaalanı’nda gerçekleştirilen ve 2 gün süren şampiyonanın son gününde final yarışları yapıldı. Şampiyonanın en önemli yarışı olan MX1’de iki yarış sonunda üçüncü ayağın birincisi ortaya çıktı.

İlk yarışta birinciliği elde eden Yamaha Red Bull De Carli Team’den İtalyan Antonio Cairoli, ikinci yarışta da parkurun en hızlısı oldu ve 40 dakika 7 saniyelik derecesiyle ilk sırada yer aldı ve 25 puan daha kazandı.

İkinci turda Cairoli’nin ardından Yamaha Monster Energy’den İtalyan David Philippaerts 40 dakika 11 saniyelik derecesiyle ikinciliği elde ederek 22 puan elde etti.

Team Teka Suzuki World’den Belçikalı Steve Ramon ise 40 dakika 13 saniyelik derecesiyle üçünlüğü elde etti ve 20 puan aldı.
      
İki yarış sonunda üçüncü ayağın genel sıralamasında her iki turu da ilk sırada tamamlayan Antonio Cairoli 50 puanla İstanbul’daki mücadelenin galibi
oldu.
      
Cairoli’nin ardından Steve Ramon 42 puanla ikinciliği elde ederken, İtalyan David Philippaerts ise 40 puanla üçüncü sırada yer aldı.
      
Bu arada, İtalya, Bulgaristan ve Türkiye’deki yarışların sonunda sıralama değişti. İstanbul’a birinci olarak gelen Team Teka Suzuki World MX1’den Belçikalı Ken De Dycker, iki yarış sonunda 34 puan almasına rağmen liderliği üçüncü ayağın iki yarışını kazanarak 50 puan elde eden Antonio Cairoli’ye kaptırdı.
      
Cairoli, 98 puanla şampiyonada birinci sıraya yükselirken, İtalyan yarışçının ardından Ken De Dycker 94 puanla ikinci ve David Philippaerts de 88 puanla üçüncü sırada yer aldı.
      
MX1’de markalar sıralamasında Yamaha, 119 puanla ilk sırada bulunurken, Suzuki 103 puanla ikinci ve KTM de 89 puanla üçüncü oldu.
      
Öte yandan, İstanbul logosu ile yarışan Kawasaki Racing Team’den Fransız Sebastien Pourcel üçüncü ayaktaki iki yarışta da 11’er puan topladı ve 14. sırada yer aldı.
    
MX2’de Osborne birinci oldu

Şampiyonanın bir diğer yarışı olan MX2’de ise üçüncü ayağı ABD’li yarışçı Zach Osborne kazandı.
      
İlk yarışta 3. olarak 20 puan alan UTAG-Yamaha.com’dan ABD’li Zach Osborne, ikinci yarışı ise 40 dakika 15 saniyelik derecesiyle ilk sırada bitirerek 25 puan aldı. Osborne, iki yarış sonunda topladığı 45 puanla şampiyonanın üçüncü ayağını kazandı.
      
İkinci yarışta Osborne’un ardından Nouvelle Generation Sport’tan Fransız Marvin Musquin 40 dakika 17 saniyelik derecesiyle ikinci olarak 22 puan ve CLS’den Steven Frossard ise 40 dakika 18 saniyelik derecesiyle üçüncülüğü elde ederek 20 puan kazandı.
      
Üçüncü ayağın genel sıralamasında ise Osborne’un ardından günün ilk yarışını birinci sırada bitiren, ancak ikinci yarışta yedinci olarak 14 puan alan Bud Racing Kawasaki’den Fransız Paulin Gautier, 39 puanla ikinciliğe ulaştı.

İkinci turda ikinciliği kazanan Fransız Musquin ilk yarışta da beşincilik sonunda 16 puan daha alarak 38 puana ulaştı ve genel sıralamada üçüncülük kürsüsüne çıktı.
      
Şampiyonada İtalya ve Bulgaristan’daki yarışların ardından İstanbul’daki mücadele sona ererken, 3 yarış sonunda Fransız Paulin Gautier lider durumda bulunuyor.

Üç yarış sonunda toplamda 108 puana çıkan Gautier ilk sırada yer alırken, vatandaşı Marvin Musquin 103 puanla ikinci ve Monster Energy Ricci MX Team’den İtalyan Davide Guarneri ise 78 puanla üçüncü sırada yer aldı.
      
Bu arada, ilk iki yarışta yer almayan İstanbul’daki üçüncü ayakta Türkiye kontenjanından yarışan Ata Nurcan sabahki performansını biraz daha aşmayı bildi. İlk yarışta 32. olan Nurcan, ikinci turda ise 41 dakika 5 saniyelik derecesiyle 31. sırada yer aldı. Nurcan, bu sonuçlarla puan alma başarısı gösteremedi.
      
MX2’de markalar sıralamasında ise Kawasaki 117 puanla birinci, Honda 109 puanla ikinci ve Yamaha da 99 puanla üçüncü sırada yer aldı.
      
Bir seyircinin ayağı kırıldı

Sabah yapılan ilk tur yarışlarında yarışçılardan biri, motosikletiyle yoldan çıkarak bir izleyiciye çarptı. Çarpma sonrası seyircinin ayağı kırılırken, bu kişiye ilk müdahale yarış alanında oluşturulan sağlık merkezinde yapıldı.
      
Hezarfen Havaalanı’nda iki gün süren yarışlarda sporcular zorlu parkurda büyük çekişmeye sahne olacak performans ortaya koydu. Yarışlar sırasında birbirinden ilginç görüntüler olurken, soğuk havaya rağmen yarış alanına gelen 30 bine yakın seyirci keyifli anlar yaşadı.
      
Şampiyonada dereceye giren sporculara kupalarını Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, Türk motor sporunun önemli ismi Kenan Sofuoğlu verdi.
      
Diğer yandan, Dünya Motokros Şampiyonası’nın dördüncü ayağı Belçika, Hollanda ve Luxemburg’dan oluşan Benelux ülkelerinde yapılacak.

MEMNUN, ÇOK MEMNUN

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, sonunda muratlarına erdiklerini belirtti. Böylesine dev bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve yaşattıkları belirten Memnun, "Türkiye bir kez daha organizasyon gücünü gösterdi" dedi.

Organizasyonu almanın, işin bir ayağı olduğuna da dikkat çeken Memnun, bundan sonraki hedeflerinin zirveyi zorlayacak sporcular yetiştirmek olduğunun altını çizdi. Altyapıya büyük önem verdiklerini belirten başarılı başkan, "Altyapımızda Kenan Sofuoğlu gibi genç yetenekler var" ifadesini kullandı.

Hezarfen'den motokrosçular geçti...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000