21 Mayıs 2022, Cumartesi 14:08:44

Hezarfen Havaalanı'nda Uçak Kazası!

Ağırlıklı olarak eğitim uçuşları için kullanılan Hezarfen Havaalanı'nda eğitim uçağı kaza yaptı.
  • Biraz bilgi veren, öğrencisine birkaç meydan gösteren okullar iyi de, at pazarında işler kesat. Öğrenciler de öğretmenler de illallah etmiş durumda. Aklı olan Amerika'da EASA lisans alır.
  • Ayjet ailesine geçmiş olsun. Yorumlara bakıyorum. Havacı olduğunu zanneden, söze geçmiş olsun demeden nezaketsizce eleştirilere başlayan gereksizler; boş beleş konuşmak yerine gerçek havacı olmayı deneyin.
  • Turkiyenin en iyi okulu busa,Allah muhafaza.
  • MPL'liysen zaten yarı pilotsun.. Sunexpress'in yaptığı en büyük hatalardan biri MPL.. Sen de o hatalardan birisin.. Yarı pilot arkadaş. Beceriksizliklerinizle kendinizi zorla mezun ettirmek için attığınız taklaları unutmayın. Öğretmenleri nasıl çıldırttıysanız artık sana ya da senin gibilere karşı yaklaşımları değişmiş. Allah SunExpress'in MPL yarı pilotlarıyla uçanlara yardım etsin.
  • Baska bir siteden alıntıdır. 3 kuruşq çalıştırdığınız uçuş öğretmenlerinden öğrencilere ne kadar bilgi vermelerini bekliyorsunuz? Ne kadar bilgisiz tecrübesiz ve yetersiz pilot varsa hepsi öğretmen oluyor ve ucuz işçi gibi çalıştırılıyorlar. SHGM’de denetlemelerinde sadece uyarıp gidiyor okullara hiçbir yaptırım yok. Bu kadar az kaza olması bir mucize. Okulların teknik birimleri iyi çalışmasa Allah korusun emergency usulleri uygulayabilecek, kendini ve başkalarını öldürmeden inebilecek öğrenci sayısı çok az. Her zaman söylüyorum bu topraklarda bu kafalarla iyi pilot yetişmez. Sadece patronlar cebini doldurur. Neyse ki ölen olmamış.
  • Bu zihniyetle nasıl Türkiyede en iyi okuluz diye reklam yaptılar bugüne kadar bilmiyorum .Emekli ve havayollarında crm eksikliklerinden dolayı tutunamamış askerlerin FI olarak çalıştığı psikolojik şiddetin çok fazla olduğu bir okul ayjet. Uçuşlarda küfürün hakaretin haddi hesabı yok . Ayrıca medyaya yansımayan birçok yaralanmasız olayları var . Umuyorum ülkemizde havacılık birgün çok daha iyi yerlere gelir de bu örümcek ağlarıyla sarılı zihniyetten havacılık gönüllüsü herkes kurtulur . Uçuşlarına devam eden arkadaşlarıma emniyetli uçuşlar diliyorum .
  • Ayjet ailesine geçmiş olsun dilerim öncelikle. Dünya üzerinde mpl programı yeterli görülmeyi p uygulanmamaya başlamışken Türkiye'de sırf daha fazla para kazanabilmek için bu sistemi işletmeye çalışanlar umarım henüz uçuş karakteristikleri ı öğrenmeyen pilotlara 200 yolcu ile beraber büyük uçakları teslim etmezler. Çünkü herhangi bir olumsuz koşulda nasıl müdehale edeceği konusunda yeterli uçuş tecrübesi olamayacak. Kısa vadede kar edeceğini düşünen firmalar bir kaza anında ne gibi kayıplar yaşar
  • Kaza bu herkesin başına gelebilir. Çok geçmiş olsun. Lakin bu şirketlerde çok fazla baskı var. Sürekli bir acele, sürekli bir itekleme var. Ticari kaygılar emniyetin önünde ve bu durum çok can sıkıcı. Bu tür kazaların özellikle bu şirkette çoğalmasıda bu baskının sonuçlarından biri. Herkes ve herşey sizin takviminize uymak durumunda değil Sayın Ayjetçiler. Biraz soluk alın ve dinlenin. Bu kazaların kök nedenlerini kendi şapkanızı da önünüze koyarak değerlendirin.
  • Özyeğin mezunları tam bir mayın.. eğitimde de line da da..
  • Geçmiş olsun .

Ağırlıklı olarak eğitim uçuşları için kullanılan Hezarfen Havaalanı'nda bir uçak kaza yaptı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; AYJET Uçuş Okulu'na ait Diamond DA20 tipi tek motorlu uçak "Touch and Go" eğitimi sırasında kırıma uğradı.

Uçaktakilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ancak uçağın ciddi derecede hasar aldığı belirtildi.

Kaza sonrası çekilen görüntüde uçağın gövdesinin kırıldığı görüldü.

©AirportHaber.com

Hezarfen Havaalanı'nda Uçak Kazası!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

3 kuruşa 5 köfte ~ 2 yıl önce
Biraz bilgi veren, öğrencisine birkaç meydan gösteren okullar iyi de, at pazarında işler kesat. Öğrenciler de öğretmenler de illallah etmiş durumda. Aklı olan Amerika'da EASA lisans alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 2 yıl önce
Amerikada faa lisansı veriliyor
007 ~ 2 yıl önce
Ayjet ailesine geçmiş olsun. Yorumlara bakıyorum. Havacı olduğunu zanneden, söze geçmiş olsun demeden nezaketsizce eleştirilere başlayan gereksizler; boş beleş konuşmak yerine gerçek havacı olmayı deneyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Turkiyenin en iyi okulu busa,Allah muhafaza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lila ~ 2 yıl önce
bir zamanlar öyleydi
MPL FO ~ 2 yıl önce
MPL'liysen zaten yarı pilotsun.. Sunexpress'in yaptığı en büyük hatalardan biri MPL.. Sen de o hatalardan birisin.. Yarı pilot arkadaş. Beceriksizliklerinizle kendinizi zorla mezun ettirmek için attığınız taklaları unutmayın. Öğretmenleri nasıl çıldırttıysanız artık sana ya da senin gibilere karşı yaklaşımları değişmiş. Allah SunExpress'in MPL yarı pilotlarıyla uçanlara yardım etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dedi ~ 2 yıl önce
200 saatle mezun torpilli yari hoca.
Ne alaka ~ 2 yıl önce
Olayın MPL veya Sunexpress ile ne alakası var? Hoca Ayjet hocası, öğrenci Özyeğin ATPL öğrencisi değil mi?
Tecrubeli F/O ~ 2 yıl önce
Baska bir siteden alıntıdır. 3 kuruşq çalıştırdığınız uçuş öğretmenlerinden öğrencilere ne kadar bilgi vermelerini bekliyorsunuz? Ne kadar bilgisiz tecrübesiz ve yetersiz pilot varsa hepsi öğretmen oluyor ve ucuz işçi gibi çalıştırılıyorlar. SHGM’de denetlemelerinde sadece uyarıp gidiyor okullara hiçbir yaptırım yok. Bu kadar az kaza olması bir mucize. Okulların teknik birimleri iyi çalışmasa Allah korusun emergency usulleri uygulayabilecek, kendini ve başkalarını öldürmeden inebilecek öğrenci sayısı çok az. Her zaman söylüyorum bu topraklarda bu kafalarla iyi pilot yetişmez. Sadece patronlar cebini doldurur. Neyse ki ölen olmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MPL FO ~ 2 yıl önce
Bu zihniyetle nasıl Türkiyede en iyi okuluz diye reklam yaptılar bugüne kadar bilmiyorum .Emekli ve havayollarında crm eksikliklerinden dolayı tutunamamış askerlerin FI olarak çalıştığı psikolojik şiddetin çok fazla olduğu bir okul ayjet. Uçuşlarda küfürün hakaretin haddi hesabı yok . Ayrıca medyaya yansımayan birçok yaralanmasız olayları var . Umuyorum ülkemizde havacılık birgün çok daha iyi yerlere gelir de bu örümcek ağlarıyla sarılı zihniyetten havacılık gönüllüsü herkes kurtulur . Uçuşlarına devam eden arkadaşlarıma emniyetli uçuşlar diliyorum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100% ~ 2 yıl önce
kesinlikle katılıyorum, gerçekten bu baskı ve yük çok fazla...İnsanların eli ayağı titriyor uçuştan önce, bugün ne küfür yiyeceğiz, yine neye takılacak bu adam diye. Hepsi farklı telden çalıyor valla...Umarım bu zihniyete muhtaç olmadan bir gün uçabilir insanlar.
Yorgo ~ 2 yıl önce
Ayjetten elenen kabiliyetsizler başlamış gene klavyeden yargı dağıtmaya
Genede ~ 2 yıl önce
Mezun olanlari goruyoruz, dusuk kapasiteli ne adamlari mezun edip adam yapmislar
Mpl ~ 2 yıl önce
Ayjet ailesine geçmiş olsun dilerim öncelikle. Dünya üzerinde mpl programı yeterli görülmeyi p uygulanmamaya başlamışken Türkiye'de sırf daha fazla para kazanabilmek için bu sistemi işletmeye çalışanlar umarım henüz uçuş karakteristikleri ı öğrenmeyen pilotlara 200 yolcu ile beraber büyük uçakları teslim etmezler. Çünkü herhangi bir olumsuz koşulda nasıl müdehale edeceği konusunda yeterli uçuş tecrübesi olamayacak. Kısa vadede kar edeceğini düşünen firmalar bir kaza anında ne gibi kayıplar yaşar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mpl sxs ~ 2 yıl önce
Birçok aşamayı başarılı olarak tamamlayıp yetkinliklerini ispatlayarak ve üstüne de binlerce euro borçlanarak eğitimini tamamladı bu okulda mplci herkes . Şu an ayjette uçan herhangi bir mplci yok . Mezun olan herkes de başarılı bir şekilde airlineda uçuyor. Fazladan 100 saat seyrüsefer yapmak , aynı meydanda alet uçuşu prosedürlerini defalarca papağan gibi tekrarlamak yerine simulatörlerde kendi uçacağımız uçağı öğrendik ve prosedürleri farklı meydanlarda tekrarladık . Olayın MPL programıyla hiçbir ilgisi yok ayjetin sorunu çok daha farklı . Sanıyorum MPL programı cebinde nakit olup yetersizliklerinden dolayı şirketlere alınmayan insanları bir hayli rahatsız etmiş.
M sxs ~ 2 yıl önce
Sen bir hicsin ..ve hic birsey ogrenmedin...yabindaki kaptana bir kulfetsin..sirketin bir karisin hepsi bu
Now or later ~ 2 yıl önce
Kaza bu herkesin başına gelebilir. Çok geçmiş olsun. Lakin bu şirketlerde çok fazla baskı var. Sürekli bir acele, sürekli bir itekleme var. Ticari kaygılar emniyetin önünde ve bu durum çok can sıkıcı. Bu tür kazaların özellikle bu şirkette çoğalmasıda bu baskının sonuçlarından biri. Herkes ve herşey sizin takviminize uymak durumunda değil Sayın Ayjetçiler. Biraz soluk alın ve dinlenin. Bu kazaların kök nedenlerini kendi şapkanızı da önünüze koyarak değerlendirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Özyeğin mezunları tam bir mayın.. eğitimde de line da da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özyeğinli ~ 2 yıl önce
Adam çift kumanda E12 görevi uçuyordu lan, ne alakası var özyeğinli olmasıyla. Hakkıyla bu işi yapamayan giremez zaten havayoluna falan. Bırakın kimi nerden geldiğiyle eleştirmeyi de kendinize bakın önce. Uçakta bir sıkıntı varsa kim olduğuna bakmaz, ister intibak öğrencisi ister 20 k saatlik kaptan olsun. Ama kime laf anlatıyoruz ki.
Başkan ~ 2 yıl önce
Bu nasıl bir çekememezlik. Bugüne kadar uçuş akademi müdüründen bile duyduğum şeylerin tam tersini söylüyorsun. Sen kendine çeki düzen ver. Havacılık kültürünü sığdırmış, disiplinli ve başarılı özyeğin mezunlarına sarma.
Plt737 ~ 2 yıl önce
Burada maksimum 10 saat ucmus bir öğrencinin nedeni belli olmayan bir sebeple yaşadığı kazadan söz ediyoruz bu durumu herhangi bir şirketle okulla özdeslestirmek havacılık topluluğunun ne kadar cahil olduğunu gözler önüne seriyor orada ölümden dönmüs 2 can var herseyden önce
kaslı fo ~ 2 yıl önce
ne alakası var
Birde ~ 2 yıl önce
En iyi bizi gibi dolaşıyorlar
xx ~ 2 yıl önce
O kadar doğru bir yorum ki bu.
Haksız yorum ~ 2 yıl önce
Şimdiye kadar beraber uçtuğum tüm Özyeginli ve Okanlı arkadaşlara gönül rahatlığıyla uçuşu veriyorum. Hepsinin bileği sağlam ve hepsi kendini çok iyi geliştirmiş. Yorumda haksızlık yapılmış.
mimra.exe ~ 2 yıl önce
Ayjete giremeyen ayjete salliyor.
FI ~ 2 yıl önce
Geçmiş olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000