13 Kasım 2013, Çarşamba 08:20:09

HERŞEY HAVACILIK İÇİN !

Robotik ve bilgisayar teknolojilerinin gelişmesiyle çağ atlayan uçaklar, 21'inci yüzyılda çok daha hızlı, güvenli ve yeşil enerji odaklı olacak...
  • Sevgili kaptanım ne gibi uygulama hatası acaba sizi endişelendiriyor sorabilirmiyim? F/o arkadaş biraz fazla sert girmiş olabilir topa ama, sizde çok sert oynamayın ltf.nacizane meslektaşınız.
  • Sen daha F/O olamamıssın canımın içi, olsaydın ilk önce o kaptanında senin bulunduğun konumları yaşayarak kaptan olduğunu bilirdin ve kaptan bunu neden dedi diye anlamaya calışır bilgisine ve tecrübesine saygı duyardın, bu arada unutmaki uçtuğun o bacağı yine o Kaptanın Supervserlığı altında yapmaktasın ve ayrıca daha F/O olarak iki satır karalamak bu kadar ağrına gidiyorsa oldukça fazla idari görevi ve sorumluluğu olan o kaptanın koltuğuna oturduğunda hiçbir işi sahiplenmeyecek ve kaçak güreşeceksin demektir ki havacılık camiasında bu uçuş emniyetsizliğine davetiye demektir
  • Bir kaptan pilot olarak bu ipad sistemine kesinlikle karsiyim.Neticede beseri bir alet ve uygulama hatalari olabilir kisacasi cok sakat is.Kagit-kalem daha iyi.
  • Otomobil-ucaklar yani insanlarimizin deyimiyle ucan arabalar yalan olur.Sebebi ise adam ceza yazacagi zaman kaldirir makineyi...o zaman polislerede verin ne guzel havada it dalasi olur.

Robotik ve bilgisayar teknolojilerinin gelişmesiyle çağ atlayan uçaklar, 21'inci yüzyılda çok daha hızlı, güvenli ve yeşil enerji odaklı olacak. Gelişen teknoloji, ticaret ve kamu alanında kullanımda çok amaçlı insansız hava araçlarına ve farklı araçlara dönüşebilen uçaklara gökyüzünde yer açacak.

Yapay zeka kullanan bilgisayar sistemlerinin yanı sıra elektronik cihazların hızla gelişmesi, havacılık firmalarına birkaç yıl öncesine kadar aklımıza gelmeyecek yeni teknolojiler geliştirme imkanı sunuyor.

Her gün atmosferi binlerce çizikle kateden binlerce uçak, karbondioksit salınım oranının artmasında önemli rol oynarken, milyonlarca yolcu ve kargo taşımanın ağırlığı pilotların kaldırmakta zorlandığı bir mücadeleye dönüşüyor.

Şehir içi ve arası ulaşımda kullanılan geleneksel ulaşım sistemleri, zaman ve yakıt kaybına yol açtığı gibi istenilen ekonomik tasarruf modelleri oluşturulamıyor.

Yeni nesil havacılık teknolojileri, kısa ve uzun mesafelerde taşımacılığın barındırdığı sorunları aşacağı gibi, kamu ve iş dünyasının farklı ihtiyaçlarına da çare bulacak.

Yapay zekalı bilgisayar sistemleri, uzun süreli uçuşlar yapan pilotların en büyük yardımcısı olacağı gibi, uçuş bilgileri ve uçağın teknik durumu hakkında gerçek zamanlı denetim yürütecek.

Pilotlar, kokpitlerde kullanması giderek zorlaşan kılavuzlar yerine tablet bilgisayarlar kullanmaya başlayacak.

Özel şirketlerin başını çektiği gazlı ve elektrikli motorla çalışan küçük uçaklar, jet yakıtı kullanımını da zamanla devre dışı bırakacak. Güneş enerjili planörler ile geliştirilen yeşil dostu uçaklar, bir gün uçakların ihtiyacı olduğu enerjiyi, motor gücünde düşüş yaşanmadan doğrudan güneşten alacak.

Şehir içi trafiğinde kullanmak için geliştirilen otomobil-uçak ve otomobil-heikopter tasarımlı araçlar, 2020 yılından itibaren hayatlarımıza girecek. Araç trafiğini ve karbon emisyonunu ciddi ölçüde düşürecek olan yeni nesil otomobil-uçaklar, trafik sıkışıklığı derdini de ortadan kaldıracak.

Yeni nesil havacılığın sunacağı önemli gelişmelerden bir diğeri, robotik ve yazılım teknolojisinin sunduğu insansız hava araçları olacak. Sadece askeri alanda değil, kamu ve iş dünyasında da birçok yenilik sunacak.

İnsan gücüyle çalışan uçan bisikletler, güneş enerjisiyle havalanan planörler, suya inebilen bataryalı insansız hava araçları ve elektrikli otomobil-uçaklar, daha pratik bir yaşamın kapısını aralayacağı gibi fosil yakıt tüketimini azaltacak, insan güvenliğini maksimuma çıkaracak ve önemli bir ekonomik tasarruf sağlayacak.

HERŞEY HAVACILIK İÇİN !

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sevgili kaptanım ne gibi uygulama hatası acaba sizi endişelendiriyor sorabilirmiyim? F/o arkadaş biraz fazla sert girmiş olabilir topa ama, sizde çok sert oynamayın ltf.nacizane meslektaşınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ama ~ 10 yıl önce
Sen daha F/O olamamıssın canımın içi, olsaydın ilk önce o kaptanında senin bulunduğun konumları yaşayarak kaptan olduğunu bilirdin ve kaptan bunu neden dedi diye anlamaya calışır bilgisine ve tecrübesine saygı duyardın, bu arada unutmaki uçtuğun o bacağı yine o Kaptanın Supervserlığı altında yapmaktasın ve ayrıca daha F/O olarak iki satır karalamak bu kadar ağrına gidiyorsa oldukça fazla idari görevi ve sorumluluğu olan o kaptanın koltuğuna oturduğunda hiçbir işi sahiplenmeyecek ve kaçak güreşeceksin demektir ki havacılık camiasında bu uçuş emniyetsizliğine davetiye demektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir kaptan pilot olarak bu ipad sistemine kesinlikle karsiyim.Neticede beseri bir alet ve uygulama hatalari olabilir kisacasi cok sakat is.Kagit-kalem daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptanima ~ 10 yıl önce
bende bir f/o olarak kesinlikle size karsiyim, bizim uctugumuz bacakta ucus plani ve voyage reportlarla ilgilenip, bilgisayara da girerseniz hemfikir oluruz, saygilar, emniyetli ucuslar
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Otomobil-ucaklar yani insanlarimizin deyimiyle ucan arabalar yalan olur.Sebebi ise adam ceza yazacagi zaman kaldirir makineyi...o zaman polislerede verin ne guzel havada it dalasi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000