20 Ağustos 2011, Cumartesi 07:50:31

HERŞEY DAHİL 1 MİLYON DOLAR!

Rusya, uzayda 7 kişilik bir otel açmayı planlıyor...
  • 7 kişilk otelmi olur? Olsa olsa yörünge de gezen bir pansiyon odası olur. :-)
Moskova yakınlarındaki Jukovskiy Havaalanı’nda düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı’nda (MAKS 2011) Rus RKK Energia şirketi NASA’nın emekliye ayrılan uzay mekiğinin yerine tasarladıkları yeni mekiği tanıtırken, “Rus Orbital Technologies” şirketi de 2016 yılına kadar tamamlamayı planladığı 7 kişilik otel projesini duyurdu. Fuar sırasında ayrıca, uzay turistlerinin ayın karanlık bölümüne seyahat ve 2030 yılına kadar Mars’a turistik seyahat benzeri projeler de tanıtıldı. Orbital Technologies Şirketi Genel Müdürü Sergey Kostenko da fuar sırasında yaptığı açıklamada, “Uzay turizmi gerçek ve hızla büyüyen bir iş kolu. İlk yeni uzay mekiğini inşa eden şirket bu alandaki aslan payını kapacak” diye konuştu. 

Süngerle yıkanacaklar
 
Yeryüzünden 217 mil (yaklaşık 400 km.) yukarıda inşa etmeyi planladıkları uzay otelinde kalmak isteyenlerin 1 haftalık program için 1 milyon dolar ödemesi gerektiğini ifade eden Kostenko, uzay otelinin Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) daha konforlu olacağını ancak ziyaretçilerin uzay yiyecekleri yemeye, süngerle yıkanmaya ve vakum tuvaletler kullanmaya devam edeceğini vurguladı. 
 
Kozmik ışınlar beş yılda yüzde 20 arttı
 
Pilot ve kabin memurlarının maruz kaldığı kozmik ışınlar, 2004 ile 2009 arasında yüzde 20 oranında arttı. Alman Federal Işınlara Karşı Koruma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bu önemli artışın sebebinin, normalde kozmik ışınları engelleyen Güneş’in faaliyetlerinin azalması olduğu bildirildi.Kozmik ışınların oranı, yaklaşık 11 yılda bir, Güneş’in faaliyetleri doğrultusunda değişim gösteriyor. Açıklamada, 2004 ile 2009 arasındaki yüzde 20’lik artışla bir çalışanın maruz kaldığı ortalama radyasyonun 2,35 milisieverte yükseldiği belirtildi. Uçak personeli, mesleki olarak en fazla radyasyona maruz kalan gruplar arasında yer alıyor.

Vatan
HERŞEY DAHİL 1 MİLYON DOLAR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
7 kişilk otelmi olur? Olsa olsa yörünge de gezen bir pansiyon odası olur. :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000