20 Haziran 2010, Pazar 11:12:16

HERONLAR UÇAMADI İDDİASI

PKK’ya karşı havadan istihbarat sağlamak için İsrail’den satın alınan insansız Heron’ların Türkiye ile İsrail arasındaki gerilim sonrası İsrailli mühendislerin Türkiye’den ayrılması nedeniyle uçamadığı iddia edildi
  • TOSUNUM SENİN DİNİN NEDİR ? PARA MI ? PEKİ KÖPEĞİNİN ADI ARAP İSE SAKIN BABANIN ADIDA DANİ AYALON OLMASIN ? BEN MÜSLÜMANIM PEYGAMBERİMDE HZ.MUHAMMED VE ODA BİR ARAP...MENFAATLERİMİZ İSRAİL E TARAF OLMAKTAN GEÇİYORSA O MENFAATLER YERİN DİBİNE GİRSİN...SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERE GÖRE HER ZAMAN T.C BİRİLERİNİN DAYATMASI ALTINDA YAŞASIN DEĞİLMİ ? BEN BİR KÜRDÜM AMA SENDEN DAHA ÇOK TÜRKÜM..BU VATANIDA SENDEN DAHAÇOK SEVİYORUM..ÇÜNKÜ HEM DİNİ GURUR VERİCİ HEMDE ROLÜ...AİRPORT HABER E SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM..BİZE SERVİS ETTİĞİ DEĞERLİ HABERLERİ SAYESİNDE BAZI YURDUM İNSANINI DAHA İYİ TANIYABİLİYORUZ ..
  • Saldırıdan sonra hürriyetteki tüm yorumları okudum. Türk milletinin yıllardır en çok güvendiği kişiler güvenilirliğini yitirmiştir. Halk gözünü açtı. Neden hep bizim çocuğumuz ölüyor, birtane sizin çocuğunuz varmı hakkaride şemdinlide askerlik yapan, komando olup operasyona çıkan diye soruyor. 250 kişi karakol basıyor bu resmen savaştır. 30 yıldır süren bir savaş. Yine saatler süren çatışma yine yardım gitmiyor. karakolların halini o bölgede askerlik yapan biri olarak gayet iyi biliyorum. Hiçte iddea edildiği gibi sağlam ve güvenli değil. Karakolun dışı içinden daha güvenli. Değil Heron isterseniz discovery mekiğini kiralayın GÜVENİLİRLİĞİNİZ BİTMİŞTİR. Yazık benim gariban MEHMEDİME. Ahirette yakanızda yüzbinlerce el olacak.
  • Zırhlı Cip ler hediye edeceğimize, savunmamızla ilgili silahlar yapalım. Benim mühendisim daha iyi Heron yapar. Yeterki TAİ dekiler gibi , güvenliklerini ihmal etmeyelim ! Emekli Ramiz aga.
  • dogrudur ucamayacak heronlar.Ulke olarak menfaatimiz neredeyse orada olmaliydik.Bizim yerimiz Filistinin yani olmamaliydi.Ustelik bir de orada 9 tane insanimizi kaybettik tumuyle kotu hazirlanmis bir provaksyon yuzunden. Ulke cikarlarimiz one minute degil Israil tarafinda.Zamanla daha iyi anlasilacak Israil bize degil biz Israile muhtaciz.Bos lafla peynir gemisi yurumuyor, Saddam o kadar konustu da ne oldu.Allah sadece akillari korur APTALLARI degil.Tabii heronlar ucamayacak adamlar cekti gitti.Biz de culsuz Filistinliler icin bagirip duralim.Hangi arap ulkesi ( bu arada kopegimin adi da Arap) agzini acip bir sey soyledi bizden cok onlari ilgilendiriyor. Gecti Borun Pazari sur esegini Gazzye!!!
  • Devletimizin bu model IHA yı tercih etmesi işin başından yanlış tercihdir. ve üstelik çok pahalı bir satın alması vardır. israil malı olmasıda ayrıca dezavantaj. oysa ülkemizde yıllarca bu konuda çalışmalar vardır. bu tip araçların yazılımları bize ait olmadığı için satan ülke istediği an olumsuz etkiler yaratabilir. teknolojisi düşük olsun ama yazılımı ve yapısalı bizim olsun sonuçta ARGE ile teknolojiyi yükseltebilirsiniz.
  • İçimiz kan ağlıyor, ama hala dışa bağlı bir ülke olmaya devam ediyoruz. Ne zaman adam olacağız. Devir teknoloji devri yiğitliğimizin kallejlere yem olmaması için artık ileriye dönük teknolojik ve askeri hamleler yapmak zorundayız. Silah içat oldu mertlik bozuldu, teknolojide sınıfda kaldık.
Şemdinli’deki kanlı saldırı kalabalık bir grup terörist tarafından gerçekleştirildi. Sınırda bu tür kalabalık grupların hareketleri insansız hava aracı Heron’lar tarafından tespit ediliyor ve önceden önlem alınabiliyordu. Saldırının neden önceden tespit edilemediği tartışma konusu olurken ünlü savunma dergisi Defence News ilginç bir iddia ortaya attı.

Dergiye göre İsrail ile Türkiye arasında 2004 yılında imzalanan 180 milyon dolarlık anlaşma uyarınca Türkiye’ye havadan istihbarat sağlamak üzere alınan Heron insansız uçaklar, İsrail ile son dönemde gerilen ilişkiler nedeniyle uçağın üreticisi Israel Aerospace Industries ve Elbit Systems şirketlerinde görevli İsrailli mühendis ve uçuş eğitmenlerinin Türkiye’yi terk etmesi nedeniyle uçurulamıyor. Mavi Marmara baskınının ardından İsrail hükümeti, Türkiye’de yerleşik tüm diplomatlarına ve resmi görevlilerine ülkeye dönme talimatı vermişti. Bu talimat doğrultusunda Batman’daki askeri hava üssünde Türk subaylara Heron konusunda eğitim veren İsrailliler de “can güvenliğimiz yok” diyerek geri döndü.

Bakan Gönül ‘uçuyor’ dedi

İsrailliler’in ülkeyi terk etmesi üzerine basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Heronlar geleli 6 ay oldu. Eğitimler tamamlandı. Elemanlarımız uçakları kullanabilecektir” açıklamasını yaptı. Ancak saygın uluslararası savunma dergilerinde Defence News’e ismini vermeden 15 Haziran’da konuşan bir Türk askeri yetkili, “Şu anda Heron’lar uçurulamıyor. Ne zaman uçurulabileceği konusunda da bir bilgi yok” dedi. Bunun üzerine Defence News’te yayınlanan haberde, “İsrailli yetkililerin gitmesinin ardından Türk insansız uçakları uçamıyor” başlıklı bir haber yayınlandı. Heron’ların Türkiye’ye gelişinde büyük aksaklıklar yaşanmış, sonunda 6 tanesi bu yılın başında Türkiye’ye teslim edilmişti. Geriye kalan 4 Heron’un da Temmuz ayına kadar İsrail tarafından teslim edilmesi bekleniyor.

‘Kullanabilseydik İsrailli mühendislere ne gerek vardı?’


VATAN Türkiye’nin Heron’ları kullanıp kullanamayacağını dünyanın saygın savunma dergilerinden olan Jane’s Defence-Weekly ve Taraf Gazetesi yazarı Lale Kemal’e sordu. Kemal, Türk mühendislerin Heron’ların temel özelliklerine hakim olduklarını ancak tam potansiyelini değerlendiremeyeceğini söylüyor: “Şu anda 6 Heron’a sahibiz. Türk yapımı insansız hava aracı olan ve ’Gözcü’ Heron’lardan daha iyi değil. Kaldı ki 20 yıldır insansız hava aracı geliştirdiğimiz söyleniyor. Peki neden TSK insansız hava aracına ihtiyaç duyduğumuzu açıkladı? Yapılan açıklamalara göre ’Gözcü’ 15 km menzile sahip, 12 bin feet’e kadar yükselip havada bir saat kalabiliyor. Heron ise 35 bin feet irtifada (12 km yüksekte) 52 saat havada kalabilirken 207 km hızla uçabiliyor. TSK Türk mühendislerinin Heron’ları kullanabilecek bilgiye sahip olduğunu söylüyor ancak kullanılabilecekse İsrailli mühendislere ne gerek vardı? İsrailli operatörler Türk mühendislerin yanında olduğuna göre eğitim bitmemişti.”

19 MİLYON DOLAR

İsrail Havacılık Sanayi tarafından üretilen IAI Heron insansız hava araçları orta ve uzun menzilli keşifler için kullanılıyor. Tanesi yaklaşık 20 milyon dolar olan araç 52 saat havada kalabiliyor.

Vatan Gazetesi
HERONLAR UÇAMADI İDDİASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
TOSUNUM SENİN DİNİN NEDİR ? PARA MI ? PEKİ KÖPEĞİNİN ADI ARAP İSE SAKIN BABANIN ADIDA DANİ AYALON OLMASIN ? BEN MÜSLÜMANIM PEYGAMBERİMDE HZ.MUHAMMED VE ODA BİR ARAP...MENFAATLERİMİZ İSRAİL E TARAF OLMAKTAN GEÇİYORSA O MENFAATLER YERİN DİBİNE GİRSİN...SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERE GÖRE HER ZAMAN T.C BİRİLERİNİN DAYATMASI ALTINDA YAŞASIN DEĞİLMİ ? BEN BİR KÜRDÜM AMA SENDEN DAHA ÇOK TÜRKÜM..BU VATANIDA SENDEN DAHAÇOK SEVİYORUM..ÇÜNKÜ HEM DİNİ GURUR VERİCİ HEMDE ROLÜ...AİRPORT HABER E SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM..BİZE SERVİS ETTİĞİ DEĞERLİ HABERLERİ SAYESİNDE BAZI YURDUM İNSANINI DAHA İYİ TANIYABİLİYORUZ ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Saldırıdan sonra hürriyetteki tüm yorumları okudum. Türk milletinin yıllardır en çok güvendiği kişiler güvenilirliğini yitirmiştir. Halk gözünü açtı. Neden hep bizim çocuğumuz ölüyor, birtane sizin çocuğunuz varmı hakkaride şemdinlide askerlik yapan, komando olup operasyona çıkan diye soruyor. 250 kişi karakol basıyor bu resmen savaştır. 30 yıldır süren bir savaş. Yine saatler süren çatışma yine yardım gitmiyor. karakolların halini o bölgede askerlik yapan biri olarak gayet iyi biliyorum. Hiçte iddea edildiği gibi sağlam ve güvenli değil. Karakolun dışı içinden daha güvenli. Değil Heron isterseniz discovery mekiğini kiralayın GÜVENİLİRLİĞİNİZ BİTMİŞTİR. Yazık benim gariban MEHMEDİME. Ahirette yakanızda yüzbinlerce el olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zırhlı Cip ler hediye edeceğimize, savunmamızla ilgili silahlar yapalım. Benim mühendisim daha iyi Heron yapar. Yeterki TAİ dekiler gibi , güvenliklerini ihmal etmeyelim ! Emekli Ramiz aga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dogrudur ucamayacak heronlar.Ulke olarak menfaatimiz neredeyse orada olmaliydik.Bizim yerimiz Filistinin yani olmamaliydi.Ustelik bir de orada 9 tane insanimizi kaybettik tumuyle kotu hazirlanmis bir provaksyon yuzunden. Ulke cikarlarimiz one minute degil Israil tarafinda.Zamanla daha iyi anlasilacak Israil bize degil biz Israile muhtaciz.Bos lafla peynir gemisi yurumuyor, Saddam o kadar konustu da ne oldu.Allah sadece akillari korur APTALLARI degil.Tabii heronlar ucamayacak adamlar cekti gitti.Biz de culsuz Filistinliler icin bagirip duralim.Hangi arap ulkesi ( bu arada kopegimin adi da Arap) agzini acip bir sey soyledi bizden cok onlari ilgilendiriyor. Gecti Borun Pazari sur esegini Gazzye!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Devletimizin bu model IHA yı tercih etmesi işin başından yanlış tercihdir. ve üstelik çok pahalı bir satın alması vardır. israil malı olmasıda ayrıca dezavantaj. oysa ülkemizde yıllarca bu konuda çalışmalar vardır. bu tip araçların yazılımları bize ait olmadığı için satan ülke istediği an olumsuz etkiler yaratabilir. teknolojisi düşük olsun ama yazılımı ve yapısalı bizim olsun sonuçta ARGE ile teknolojiyi yükseltebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İçimiz kan ağlıyor, ama hala dışa bağlı bir ülke olmaya devam ediyoruz. Ne zaman adam olacağız. Devir teknoloji devri yiğitliğimizin kallejlere yem olmaması için artık ileriye dönük teknolojik ve askeri hamleler yapmak zorundayız. Silah içat oldu mertlik bozuldu, teknolojide sınıfda kaldık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000