14 Ocak 2010, Perşembe 12:47:30

Heronlar Mart ayında geliyor...

İsrail tarafından üretilen insansız hava aracı Heronlar için Türkiye'den İsrail'e giden heyetin, kabule yönelik çalışmalarına başladığı belirtildi.
  • Bir iş temelinden bozuksa sonradan düzeltmek zor oluyor. Heron meselesi de daha ihaleye çıkılırken hatalarla başladı. Aselsan'ın ürettiği Aselflir bizim için gurur kaynağı ancak Heron gibi bir insansız platform için fazlasıyla ağır. Bunda ısrar edilmesi büyük yanlış oldu. İsrail firması da Aselflir takıldığı zaman uçağın performans kriterlerini sağlayamayacağını bile bile bu şartı kabul etti. Artık uçakları alsak bile kullanım sırasında birçok aksaklık yaşanacaktır.

İsrail'in, gerek performans, gerekse sözleşmeden doğan karşılıklarını yerine getirmeyi kabul ettiği de belirtiliyor.

Heronlarda Türkiye'nin istediği irtifa ve havada kalış süresine ilişkin tüm performans kriterlerinin kabul heyeti tarafından yeniden test edildiği, heyetin, çalışmalarını tamamlayarak, bir hafta sonra Türkiye'ye geri dönmesinin beklendiği ifade ediliyor.

HERONLAR MART AYINDA GELECEK

Kabullerin temiz çıkması ve kabul heyetinin de onaylaması halinde, paketleme işlemine geçileceği ve en son nesil 10 Heronun ilk paketinin, Mart ayında Türkiye'ye teslim edileceği kaydediliyor.

10 adetlik Heron siparişinden bir kısmının Mart ayında, geri kalanın da bu yılın ilk yarısının sonuna kadar Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatının yapılabileceği kaydedildi.

Heronlar Mart ayında geliyor...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir iş temelinden bozuksa sonradan düzeltmek zor oluyor. Heron meselesi de daha ihaleye çıkılırken hatalarla başladı. Aselsan'ın ürettiği Aselflir bizim için gurur kaynağı ancak Heron gibi bir insansız platform için fazlasıyla ağır. Bunda ısrar edilmesi büyük yanlış oldu. İsrail firması da Aselflir takıldığı zaman uçağın performans kriterlerini sağlayamayacağını bile bile bu şartı kabul etti. Artık uçakları alsak bile kullanım sırasında birçok aksaklık yaşanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000