27 Mayıs 2019, Pazartesi 09:43:21

Hermeus süpersonik yolcu uçağı geliştiriyor

ABD'li havacılık şirketi Hermeus, normalde 7 saat olan New York - Londra seferini 90 dakikaya indirecek süpersonik yolcu uçağı geliştiriyor.
  • Bizim de yerli uçağımız 2023 te göklerde...
  • Bu tür haberleri temcit pilavi gibi 30 yildir pisirip pisirip önümüze koyarlar. Bu da digerleri gibi hayalden öteye gecemeyecek.
  • 5-6 saat tasarruf 10.000 usd eder mi? Yolcu bulur ama Concord daki kadar bile olamaz.
  • Bizimki 2023 te hazir. Adamlar üzerinde daha yeni calisiyorlar.
  • Bileti de 20.000 dolar olur, büyük imkan bence. Hayal bunlar hayal! Londra New York arası kaç saat ki zaten? Çok mu uzunmuş?

ABD'li havacılık şirketi Hermeus, normalde 7 saat olan New York - Londra seferini 90 dakikaya indirecek süpersonik yolcu uçağı geliştiriyor.

Özellikle son 100 yılda ulaşım teknolojisi çok büyük hızlara ulaştı. Önce trenler hızlandı, sonra arabalar ve elbette uçaklar. Günümüzde en hızlı ulaşım uçaklarla yapılıyor. Havayolu taşımacılığına baktığımızda ise uçakların da hız konusunda farklılık yaşadığını görüyoruz. Yolcu uçaklarının hızlarına baktığımızda ortalama 828 km/s ile 1000 km/s arasında yolculuk yapmakta. Bu hızlar sesten yavaş olduğu için rahat, ancak göreceli olarak yavaş bir yolculuk yapılıyor.

ABD'li havacılık şirketi Hermeus, uçak yolculukların seyrini değiştirecek hızlara çıkmak istiyor. Normal uçaktan 7 kat daha hızlı olması beklenen yeni uçaklar, sesten de 5 kat daha hızlı gidecek. Bu hız da normalde 7 saat süren New York - ABD arasındaki uçuş süresini 90 dakikaya kadar düşürecek.

Hipersonik uçak geliştirecek Hermeus'un arkasında SpaceX, Blue Origin gibi uzay teknolojisinde ilerlemiş firmaların eski çalışanları da yer alıyor. Şu an için ne zaman karşımıza çıkacağı bilinmeyen bu süpersonik uçağın önünde uzun bir geliştirme süreci olacağı düşünülüyor.

Eskiden uçuş gerçekleştiren ünlü süpersonik yolcu uçağı Concorde'un en yüksek hızının 2179 km/s olduğu düşünülürse, 5.300 km/s hıza ulaşması beklenen uçağın ne kadar büyük bir şey başaracağını görebiliyoruz. Hermeus'un süpersonik uçağının tek seferde 7000 km yol gideceği düşünülüyor.

Hermeus süpersonik yolcu uçağı geliştiriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Adamlar uzaya çıkıyor ~ 5 yıl önce
Bizim de yerli uçağımız 2023 te göklerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laf Olsun ~ 5 yıl önce
Bu tür haberleri temcit pilavi gibi 30 yildir pisirip pisirip önümüze koyarlar. Bu da digerleri gibi hayalden öteye gecemeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 5 yıl önce
5-6 saat tasarruf 10.000 usd eder mi? Yolcu bulur ama Concord daki kadar bile olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiper ~ 5 yıl önce
Bizimki 2023 te hazir. Adamlar üzerinde daha yeni calisiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apti ~ 5 yıl önce
Hermeus bizi kiskaniyor
Tk ~ 5 yıl önce
Bizimde traktorumuz, pardon elektrikli traktorumuz hazir olur. Ama kagit uzerinde.. resmini gosteriririz. Hatta o resim ile tarlada süreriz. Değme keyfimize. Oh.
oldu canım ~ 5 yıl önce
Bileti de 20.000 dolar olur, büyük imkan bence. Hayal bunlar hayal! Londra New York arası kaç saat ki zaten? Çok mu uzunmuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 5 yıl önce
Yol cok uzun degilde senin vizyonun asiri kisa kardes. Sen otobusle gitmeyi arastirabilirsin. Oda olur sana. Tam dusuncene gore olur hatta.
uyu ~ 5 yıl önce
ilacını al ve uyu sen:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000