20 Mayıs 2019, Pazartesi 09:20:30

"Herkes çıkışa ulaşmak için..."

Habertürk yazarı Serdar Turgut, İstanbul Havalimanı'ndan yaptığı ilk uçuşu köşesine taşıdı.
  • Öncelikle burası havacılık sitesi.Siyasi polemikleri lütfen başka platformlarda yapalım. Yazar yürüyüş mesafelerinin uzunluğunu mizahi bir dille ifade etmiş. Bu büyüklükteki havalimanın yürüyüş mesafesinin kısa olması imkansız. Havalimanı içinde raylı sistem olabilir mi ? Evet. Örnek Kuala Lumpur.
  • eskid marksist yeni dansöz
  • Zürihte uçağın kalkış saatinden 1 saat önce evinizden çıkmanız yetiyor. Yol standart 20 dk, arabayı parketmek ve check-in standart 15-20 dk sürer. 20 dakika kala koltuğunuza oturmuş olursunuz.
  • Trol basmış burayı.
  • Her yolcumuz icin sirket ayirt etmeksizin elektrikli ve sarjli cihazlarla tasima islemi mevcut artik demogojinin bu kadar ucuzu gazeteciligi sadece elestirmek sanan insanlarin koseleriyle doldu ortalik.Bilgili olmasi gerekenlerin yaptigi yorumlar cok uzucu bu daha birinci etabi dordu bittginde ne yorum yapicaksiniz acaba memleketimin kucuk dusunen kucuk insanlari.
  • Gerçekler ortada, duygusallıga gerek yok. Hep yorumlarımda yazdım bu büyük yatırım gerek yer ve gerekse tümü olarak gereksiz ve hesapsız yapılan bir yatırım. Bu yapıya harcanan para tüm ülkede yaşayan bireylerin parası. Ben hep yorumlarımda yazdım istanbulun yanı başında çşorlu hava limanı var bomboş duruyor ve genişlemeye çok da uygun. Ulaşım derseniz kara yoluyla hem otoban ve hemde e 5 raylı sistem derseniz hazır çorluya kadar tren yolu var sadece hava alanına bir ek yapılacak o kadar HEM MALİYET AÇISINDAN ÇOK DAHA UCUZ VE ULAŞIM ÇOK KOLAY. BU FİKRİ HEP SAVUNUYORUM. AHL HİÇ BOZULMADAN ÇORLU YU DAHA İŞLEV HALE GETİRİLİP ÇOK DAHA UCUZ MALİYETLE VE AHL Yİ BOZMADAN ÇORLUYLA İŞ ÇÖZÜLÜRDÜ KIŞIN HAVA ŞARTLARINDA BU SÖYLEDİĞİMİ MAALESEF YAŞAYIP GÖRECEĞİZ.
  • herkes Cem Yılmaz oldu alüminyum...
  • Çorlu havaalanı çıkışında büfe açtım yakında pide de yapacam beklerim istanbula gidecek müşterilerimi.hem havaalanının 5te1 fiyatlarımız. kışa doğru iki tane de yarım otobus alacam uygun fiyatla taşıyacam yolcuları istanbul ataşehire gerisine karışmama
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Maalesef IGA o topa girmedi ama DOH da SIN de olan skytrainler IGA da olmalı; tier lerin en uçlrından en başa dek 1-2 stoplu minibüs tarzı yaşlı hasta yürüyemeyen veya yürümek istemyen herkesi hızlıca ve kolayca götürebilen skytrains ile 3 sınıf atlardı Istanbul Havalimanı..

Habertürk yazarı Serdar Turgut, İstanbul Havalimanı'ndan yaptığı ilk uçuşu köşesine taşıdı. İstanbul Havalimanı'nın büyüklğüne vurgu yapan Turgut,bazı eleştirilerde bulundu.

Turgut'un yazısı:

Bugün Türk insanını Game of Thrones’ı seyredenler ve seyretmeyenler diye ikiye ayırabilirsiniz. Ayrıca bir başka ayrım Atatürk Havalimanı'nı özleyenler ile özlemeyenler arasında da yapılabilir.

Ben Ertuğrul Özkök gibi Atatürk Havalimanı nostaljisi yaşayanlardanım.

Ama ne yapacaksınız kapanmış havalimanına indirilmek için ısrarcı olamayacağıma göre ilk yeni havalimanı deneyimimi mecburen geçen salı sabahı yaşadım.

İzlenimlerim şöyle:

Baştan hemen şunu söyleyeyim, bu konuda 'on the record' olabilirim çünkü kendimden eminim. Bu havalimanının diz ameliyatı olmak için Türkiye’ye gelmiş olan yolcular düşünülerek inşa edilmediği kesindir. Hatta onların ölmesi bile amaçlanmış olabilir.

Uçaktan çıktıktan sonra sakat dizinizle kendinizi zorlayarak çıkışa yürümeye çalışanız dört-beş saat sonra kapıya vardığınızda aslında bir ameliyatla kurtulması mümkün olan bacağınızı kesmek zorunda kalacaklarını bile bir ihtimal.

Tabii biliyorum talep ettiğiniz takdirde sizi tekerlekli sandalye ile kapıya ulaştırıyorlar.

Ama ben bu işi üstlenecek personele kıyamadım.

Eski bir Marksist olarak hiç bir emekçi kardeşimi bu azaba sokamazdım. O kadar uzun yolda bir de beni itmek zorunda kalacak insanın iflahı kesilebilirdi. Ben çıkışa varırdım da itmeyi yapacak kişinin kalp krizinden ölmesi kesindi. 

Havalimanı tasarımına  meraklıyımdır. Monocle dergisinin modern hayatı analiz eden yazılarında bu konudaki tüm yazılarını okudum, bugün bir havalimanının iyi olarak tanımlanması için içine girildikten sonra uçağın kapısına en çabuk vardıran veya uçaktan çıkınca en kısa yoldan sizi dışarıya çıkaran havalimanları anlatılıyor. Tüm tasarım bu meseleyi en güzel çözmeye odaklanmış durumda.

Galiba Türkiye bu konuda da farkını ortaya koymak amacıyla bu işi farklı yapmaya çalışmış ve bunu da başarmış.

Siz ne yaparsanız yapın sabah erken saatlerde inen bir uçakla gelmeyin bu havalimanına. Çünkü sonuç oldukça ürkütücü olabiliyor. Erken saatlerde fazla kalabalık da olmayınca ortalık bu büyüklük içinde hayli ürkütücü olabiliyor. Aslında bu havalimanının hiç bir zaman kalabalık görünmesi mümkün olmayabilir çünkü bu büyüklükle kalabalık olsa da küçük görünür.

New York uçağım sabah saat 5'te indi. Kapıdan çıktım. Uzun, ıssız bir büyük koridor görünüyordu. Aniden bir Halloween İstanbul filmi sahnesindeymişim gibi geldi bana. Her an koridorun uzak ucunda elinde baltasıyla filmin şizofren katili Jason’u göreceğim ve onun da beni beklemekte olacağını düşündüm. Bir başka aklıma gelen ürkütücü düşünce ise Jason yerine o uzak koridor ucunda Woodstock konseri için incelemelerini bitirmek için dış uçuşuna gelmiş olan Ertuğrul Özkök’ü göreceğim düşüncesi de ürpertti içimi. Açıkça söyleyeyim bu Jason alternatifinden benim açımdan daha ürperticiydi.

O ortamda başıma bir ş gelseydi kimse beni kurtarmak için kılını bile kıpırdatamazdı çünkü herkes çıkışa ulaşmak için çölde son gayretini kullanan susuz kalmış insanların çaresizliği içinde hayata kalma mücadelesi veriyordu.

Yolun bu kadar uzun olmasının bir avantajı da var tabii ki. Bavullar hiç geç gelmiyor. Uçak çıkışından bavul alanına yol o kadar uzun ki bavullar siz vardığınızda çoktan gelmiş oluyor.

Hatta yolu biraz daha uzatsalardı bavullarınız siz çıkmadan önce evinize bile varmış, içindeki eşyalar da çıkarılmış ve dolaplara yerleşmiş olabilirdi.

"Herkes çıkışa ulaşmak için..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

A330 ~ 5 yıl önce
Öncelikle burası havacılık sitesi.Siyasi polemikleri lütfen başka platformlarda yapalım. Yazar yürüyüş mesafelerinin uzunluğunu mizahi bir dille ifade etmiş. Bu büyüklükteki havalimanın yürüyüş mesafesinin kısa olması imkansız. Havalimanı içinde raylı sistem olabilir mi ? Evet. Örnek Kuala Lumpur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dansöz ~ 5 yıl önce
eskid marksist yeni dansöz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zürih havaalanı ~ 5 yıl önce
Zürihte uçağın kalkış saatinden 1 saat önce evinizden çıkmanız yetiyor. Yol standart 20 dk, arabayı parketmek ve check-in standart 15-20 dk sürer. 20 dakika kala koltuğunuza oturmuş olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 5 yıl önce
nasil bir mantikla 1 saat oncesinden evden ciksaniz yeter diyosun anlamiyorum. bir soz soylerken mantikli atin
Zürih mi ~ 5 yıl önce
Zürih havalimanindan nefret ediyorum her uçuşta gecikme slotu verilirmi söz konusu zurih olursa evet bu gecikmelerede deginin Amsterdamdaki taksiden bahsedecek olursak geçen Pist başını görene kadar 2 köy Bi kasabadan geçtik. Yani buralara hergun uçuş yapanlar bilir Avrupayi yükseleceğiz diye kendi ülkenizi karalmayin. Bazı şeylerin oturması için zaman tanıyın
zrh ~ 5 yıl önce
Orda terminalden uçağa trenle gidiyorsun güya dünyanın en büyüğünü yaptık terminal 1 tane ve tren de yok !
km.. ~ 5 yıl önce
Açıklamayı bir daha oku, orada yazıyor. Tabii okuma yazman varsa. Ve eğer gerçekten km isen oraya gidiyorsundur, bir gün tecrübe et.
km.. ~ 5 yıl önce
Mantığı yukarıda yazıyor, okumayı denesen... Okuma yazman varsa tabii. Hatta eğer gerçekten km isen oraya arada bir gidiyorsundur, bir dahaki gidişinde tecrübe et.
Troller her yerde ~ 5 yıl önce
Trol basmış burayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SK ~ 5 yıl önce
Her yolcumuz icin sirket ayirt etmeksizin elektrikli ve sarjli cihazlarla tasima islemi mevcut artik demogojinin bu kadar ucuzu gazeteciligi sadece elestirmek sanan insanlarin koseleriyle doldu ortalik.Bilgili olmasi gerekenlerin yaptigi yorumlar cok uzucu bu daha birinci etabi dordu bittginde ne yorum yapicaksiniz acaba memleketimin kucuk dusunen kucuk insanlari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efsun ~ 5 yıl önce
Gerçekler ortada, duygusallıga gerek yok. Hep yorumlarımda yazdım bu büyük yatırım gerek yer ve gerekse tümü olarak gereksiz ve hesapsız yapılan bir yatırım. Bu yapıya harcanan para tüm ülkede yaşayan bireylerin parası. Ben hep yorumlarımda yazdım istanbulun yanı başında çşorlu hava limanı var bomboş duruyor ve genişlemeye çok da uygun. Ulaşım derseniz kara yoluyla hem otoban ve hemde e 5 raylı sistem derseniz hazır çorluya kadar tren yolu var sadece hava alanına bir ek yapılacak o kadar HEM MALİYET AÇISINDAN ÇOK DAHA UCUZ VE ULAŞIM ÇOK KOLAY. BU FİKRİ HEP SAVUNUYORUM. AHL HİÇ BOZULMADAN ÇORLU YU DAHA İŞLEV HALE GETİRİLİP ÇOK DAHA UCUZ MALİYETLE VE AHL Yİ BOZMADAN ÇORLUYLA İŞ ÇÖZÜLÜRDÜ KIŞIN HAVA ŞARTLARINDA BU SÖYLEDİĞİMİ MAALESEF YAŞAYIP GÖRECEĞİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ehee ehee ~ 5 yıl önce
herkes Cem Yılmaz oldu alüminyum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çorlu candır ~ 5 yıl önce
Çorlu havaalanı çıkışında büfe açtım yakında pide de yapacam beklerim istanbula gidecek müşterilerimi.hem havaalanının 5te1 fiyatlarımız. kışa doğru iki tane de yarım otobus alacam uygun fiyatla taşıyacam yolcuları istanbul ataşehire gerisine karışmama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 5 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKYTRAINS OLMALIYDI ~ 5 yıl önce
Maalesef IGA o topa girmedi ama DOH da SIN de olan skytrainler IGA da olmalı; tier lerin en uçlrından en başa dek 1-2 stoplu minibüs tarzı yaşlı hasta yürüyemeyen veya yürümek istemyen herkesi hızlıca ve kolayca götürebilen skytrains ile 3 sınıf atlardı Istanbul Havalimanı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000