08 Ağustos 2019, Perşembe 11:07:14

Her uçuşta metrekarelerce buzul eriyor!

İstanbul’dan New York’a uçuşunuzda Kutuplarda 9,3 metrekare buzun erimesine yol açtığınızı biliyor muydunuz?
  • Çok yakında elektrikli veya hidrojen/elektirik hibrit otonom uçaklar da çıkar ama bu düşünüldüğü gibi pilotları işinden etmez, yine kokpitte tabiki pilotlar olur ve müdahale yetkileri olur, ancak yasal olarak da otonom yazılım değil pilotlar sorumlu tutulur.
  • Dünyayi büyük endüstrileriyle 200 yildir kirletip yok eden batililardir. Daha sonra vay efendim karbon emisyonu, küresel isinma, dünyamız yok oluyor:(( diye yaygara koparanda onlardir. Kendi kabahatlerini kendileri düzeltsinler bize ne.
  • kendi ülkemizin dogasını korumayı ögrenelim agaçları ormanları hayvanları ve insanları sevelim bakım ülkenin hertarafı kazılıyor ormanlar yok ediliyor ülke yavaş yavaş kuraklıga dogru gidiyor
  • Buzdan bana ne.
  • Kötüye birşey olmaz. Ancak masumlara yazık olur.
  • Dünyaya tecavüz ediyoruz, bir dur demek lazım. İnsanoğlu kadar nankör bir yaratık olamaz!!!
  • Karbon yakitlara alternatif cozumler bulunmaz ise ilerde Turizm yasaklanacak
  • Buzul için metrekare olarak ölçü verilmesi saçma olmuş, hacim olarak bir değer verilmesi gerekir.
  • Bu gidişle zaten çoğu bilim adamları dünyanın büyük felaketler beklediğini soyluyor. 20 yıl sonra dünyanın en büyük sikintisi bu olacak. Sıcaklık, kuruluk, su kitliği, depremler, tsunamiler çoğalacak. 100 yıl sonra dünyanın hala var olması bile bir mucize gibi görünüyor.

İstanbul’dan New York’a uçuşunuzda Kutuplarda 9,3 metre kare buzun erimesine yol açtığınızı biliyor muydunuz? 

“Shameplane.com” (utanç uçağı) isimli bir internet sitesi bir uçak seferinde bir yolcunun çevreye verdiği zararı hesaplıyor. Bunu da bir uçuşa katılmanın Kutuplarda kaç metrekare buzul erimesine yol açtığı üzerinden gösteriyor.

İstanbul-Ankara uçuşunda 0,6 metre kare buzul eriyor

Sitede uçağın kalkış ve varış noktası seçildiğinde bu uçuşun yolcu başına Kutuplarda ne kadar buzulun erimesine yol açacağını görebiliyorsunuz. İstanbul-Ankara seferinde bir yolcunun neden olduğu buzul erimesi 0,6 metrekare. Site, bir uçuşta bir yolcu için harcanan enerji miktarının sebep olduğu karbon emisyonunun hesaplanması üzerinden bu sonuçlara ulaşıyor.

Mart ayında açılan siteyi 120 ülkeden 30 binden fazla kişi ziyaret etti. Projenin eş kurucusu Victor Muller aslında bu siteyi kendisi için kurduğunu ve bu kadar popüler olmasını beklemediğini itiraf ediyor. Siteyi, Kırgızistan’dan Güney Sudan’a kadar dünyanın bir çok yerinden kişi ziyaret ediyor. (Euronews)

Her uçuşta metrekarelerce buzul eriyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Zaman dönüşümü ~ 5 yıl önce
Çok yakında elektrikli veya hidrojen/elektirik hibrit otonom uçaklar da çıkar ama bu düşünüldüğü gibi pilotları işinden etmez, yine kokpitte tabiki pilotlar olur ve müdahale yetkileri olur, ancak yasal olarak da otonom yazılım değil pilotlar sorumlu tutulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapan temizlesin ~ 5 yıl önce
Dünyayi büyük endüstrileriyle 200 yildir kirletip yok eden batililardir. Daha sonra vay efendim karbon emisyonu, küresel isinma, dünyamız yok oluyor:(( diye yaygara koparanda onlardir. Kendi kabahatlerini kendileri düzeltsinler bize ne.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz önce ~ 5 yıl önce
kendi ülkemizin dogasını korumayı ögrenelim agaçları ormanları hayvanları ve insanları sevelim bakım ülkenin hertarafı kazılıyor ormanlar yok ediliyor ülke yavaş yavaş kuraklıga dogru gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok da tin ~ 5 yıl önce
Buzdan bana ne.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~~~ ~ 5 yıl önce
Kötüye birşey olmaz. Ancak masumlara yazık olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecavüz ~ 5 yıl önce
Dünyaya tecavüz ediyoruz, bir dur demek lazım. İnsanoğlu kadar nankör bir yaratık olamaz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alternatif cozumler ~ 5 yıl önce
Karbon yakitlara alternatif cozumler bulunmaz ise ilerde Turizm yasaklanacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 5 yıl önce
Buzul için metrekare olarak ölçü verilmesi saçma olmuş, hacim olarak bir değer verilmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurur duyuyorum ~ 5 yıl önce
Eferin len fizikci
Dunya ~ 5 yıl önce
Bu gidişle zaten çoğu bilim adamları dünyanın büyük felaketler beklediğini soyluyor. 20 yıl sonra dünyanın en büyük sikintisi bu olacak. Sıcaklık, kuruluk, su kitliği, depremler, tsunamiler çoğalacak. 100 yıl sonra dünyanın hala var olması bile bir mucize gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bişey olmaz ~ 5 yıl önce
Bişey olmaz dünyaya, yeni bir buzul çağına girilir olan insanlara olur çok da iyi olur
Yhm ~ 5 yıl önce
Allah bosuna mi kıyamet diyor. Kıyamet mucize olmayacak, insanlar getirecek o kiyameti. İnsan pek cahil pek nankördür.
Hiç bir şeycik olmaz... ~ 5 yıl önce
Dünya kendini resetler, her şey temizlenir. Milyon yıl sonra yeniden organizmalar belirir hayat başlar, onların paleontologları, arkeologları da bizim kalıntılarımızı bulurlar müzelerde sergilerler, onlarında götü kalkar otomobil uçak falan derken sera gazlarıyla dünya tekrar ısınmaya başlar ve sonra reset!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000