21 Ocak 2021, Perşembe 09:56:34

Her üç Ukraynalı'dan ikisi Türkiye'yi tercih etti

Pandemi döneminde 750 bin kişinin yurt dışı tatiline çıktığı Ukrayna'da Türkiye, açık ara ilk sırada yer aldı.
  • Her 3 surileyiden 3 ü Türkiye'yi tercih etti
  • Öyle değil :) her üç ukraynalıdan dördü türkiye'yi tercih etti. :))
  • Bu hayati virüs illeti döneminde ukraynalı,bilmem nerelinin ülkemizi tercih etmesi,bizim herkese kapılarımızı açmamız marifet mi sevinmemiz gereken bir şey mi ki haber yapılıyor? Ya o gelenler yüzünden burada birçok insan virüs kaptıysa ki kapmış ki turistik bölgelerde vaka sayıları hızla arttı buna da sevinelim mi?
  • Corona da Türkiye'yi tercih ediyor...hep beraber eğlenelim o zanan

Pandemi döneminde 750 bin kişinin yurt dışı tatiline çıktığı Ukrayna'da Türkiye, açık ara ilk sırada yer aldı.

750 bin turistin 520 bini Türkiye’ye geldi

Ukrayna'da pandemi döneminde en fazla turistik seyahatin yapıldığı ülke Türkiye oldu. 2019 yılının aynı döneminde 2,5 milyon insanın yurt dışına tatile gittiği Ukrayna'da, 2020 yılında (temmuz-ekim) döneminde yurt dışına, yüzde 70 düşüşle 750 bin turistik amaçlı seyahat gerçekleştirildi.

Pandemi döneminde seyahat eden bu 750 bin kişinin 520 binden fazlası Türkiye'ye gelirken, 2020 yılında Ukraynalı turist Türkiye'de Rusya ve Almanya'nın ardından ikinci sıraya yerleşti.

Mısır ikinci sırada

Ukrayna'da en fazla turistik seyahat yapılan ikinci ülke ise Mısır oldu. geçtiğimiz yıl haftada 176 uçuşun yapıldığı Mısır'a, bu yılın aynı döneminde haftada 72 uçuş yapılabildi. Mısır'a giden Ukraynalı turist sayısı yüzde 59 düşüş gösterdi.

‘’Mısır ve Türkiye satışlarından 1019’dakinden bile daha iyi gelir elde ettik’’

Ukrayna Seyahat Acentaları Birliği (UATA) Başkanı Pavlo Hryhorash, bu yıl Ukrayna'daki seyahat acentelerinin gelirinin yüzde 60 düştüğünü kaydetti. Türkiye Mısır satışlarından acentelerin elde ettiği gelirin 2019'dan bile iyi olduğuna dikkat çeken Pavlo Hryhorash, satışların yüzde 80'inin bu iki destinasyona yapıldığını, kısıtlamalar nedeniyle kendi seyahatini planlayamayan tatilcilerin ise mecburen seyahat acentelerine gittiğini belirtti.

Tur operatörleri ayakta kaldı

Krize rağmen Anex, JoinUP, TUI Ukrayna ve Coral Travel gibi şirketlerin faaliyetlerine devam ettiğine işaret eden Pavlo Hryhorash, bu şirketlerin Türkiye ve Mısır'a düzenledikleri turlar onların ayakta kalmalarını sağladı.'' dedi. (Turizmgüncel)

Her üç Ukraynalı'dan ikisi Türkiye'yi tercih etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Ayrica ~ 3 yıl önce
Her 3 surileyiden 3 ü Türkiye'yi tercih etti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacit ~ 3 yıl önce
Türkiye suriye Cumhuriyet Republican of Turkey surie. TSC Cumhuriyeti
Bence ~ 3 yıl önce
Öyle değil :) her üç ukraynalıdan dördü türkiye'yi tercih etti. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tercih ! ~ 3 yıl önce
Bu hayati virüs illeti döneminde ukraynalı,bilmem nerelinin ülkemizi tercih etmesi,bizim herkese kapılarımızı açmamız marifet mi sevinmemiz gereken bir şey mi ki haber yapılıyor? Ya o gelenler yüzünden burada birçok insan virüs kaptıysa ki kapmış ki turistik bölgelerde vaka sayıları hızla arttı buna da sevinelim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Welcome ~ 3 yıl önce
Corona da Türkiye'yi tercih ediyor...hep beraber eğlenelim o zanan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000