30 Mart 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • o kadar acimasız zalim oldukki bu bize hak olarak geldi insanların ekmeğiyle oynadık hakim biziz dedik biz herşeyi yaparız dedik evlerimize sindik bu günlerde bile bakın yaşlılara yapılanlara eğer yasak olacaksa herkese olmalı işi olan hariç oda belgeyle olur trenler otobusler yasak arabası olan gidiyor benim arabam yok imkanım yok bana garibana ceza hakmı bu Allah uyarıyor anlayana
  • Belliki başlıkta belirtenin Bakara Suresi 216. Ayet olduğundan bir haberiniz. Ayette "Bazen hoşlanmadığınız bir şey, hakkınızda iyi olabilir ve hoşlandığınız bir şey de hakkınızda kötü olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz." demektedir. Tabi bu demek değildir ki boynunuzu büyün oturun. Bilim adamlarının çalışması aşı bulması, bizlerinde tedbirli olması önlem alması şart. Ona göre şer hayra dönüşecektir inşallah.
  • Günlük kullanımda böyle bir söz var lakin yüce yaratıcının bize söylediği şöyle ; “Sizin hayır sandıklarınızda bir şer, şer sandıklarınızda bir hayır vardır” şeklinde dolayısıyla bundan bir hayır çıkacak diye beklentiye girmeye gerek yok, İlim bilim takip edilecek, tedbirler önlemler alınacak, hee bu krizi fırsata çevirmeye çalışan bankalara faizin faizini alanlara gün gelir devran döner hesap sorulur şüphesiz
  • THY bu zor günlerde bile iyi kazanıyor. Zarar falan etmiyor. Zarar dedikleri aldıkları uçaklar, simülatörler. Kargo yaşıyıcılığı müthiş kazandırıyor. Hele bir de tehlikeli madde taşıyorsa bu katlanarak gidiyor. Bunu çalışan işçi sınıfı nerden bilsin ki! Şu kadar kabin memuru var, şöyle maaş alacak, iş kurmuş vs. Bunlar kul hakkı. Daha önceden de böyle kul hakları çok yendi değişen dir şey yok. Kimseyi kandırmasınlar. Para dinleri imanlar olmuş. Allah bunlara ne zaman layiğini verecek çok merak ediyorum!
  • Toyota hiç bir çalışanını işten çıkarmıyacağını açıkladı. Bununla bağlantılı çok şey yazılabilir. Bayrak taşıyan şirket ise anında havlu attı ama Çin'in ihraç ettiği virüsü ise bol.miktarda kapımıza kadar getirdi. Hem suçlu hem güçlü! Bu iş öyle maaş bağışlamakla, bağış yapmakla çözülecek tarzda değil. Insanlar önemlidir, değerlidir diyen katı ve temelli çözüm üretir. Bunun ömrü 20 bilemedin 25 gün. Çıkarmayacaksın hiç kimseyi sokağa bak nasıl çözülüyor gör. Insana değer ne kadar görüyoruz. Evde kal demekle bu görgüsüz ve cahil halk evde kalmaz. İyileri tenzih ederim. Bu gidişle daha çok canlar yanacak. Açıklamaları dinleyince hiç mi hiç iyimser olamıyorum. Ve ateş düştüğü yeri yakmaya devam ediyor. Allah iyileri korusun.
  • Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı ALAY ETMEYİN HOR GÖRMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA OLARAK YAŞAMAK ZOR SİZİNDE BAŞINIZA GELMESİN

Her Şerde Bir Hayır Var Sözü Bu Kez de Doğrulansın İnşallah

Hangi Konuyu İşlesek ki? Evet; hangi konuyu işlesek ki? Sivil Havacılıkta yazı konusu edecek yeni bir şey kalmadı. Covid -19 her şeyi yerle bir etti. Kim hangi uçuşları durdurdu? Kimin filosu yerde? Yolcu % kaç düştü? Hangi havayolu kaç personelini işten çıkarttı?  Maaşlarda indirim yaparak nefes almaya devam edip etmeyeceğini hesaplayan hangi şirketler?  Çalışanını ücretsiz izinle çıkartarak işin daha kötüye gitmeyeceğine ilişkin ümidini muhafaza etmek isteyen Havayolları Hangileri? Vb. Bunların hepsi günlük haberlerin içinde yer aldı/ alıyor. Yapılmayan bir tek bunların hepsini kapsayan bir tabloda bir bakışta tümünün bir arada görülmesini sağlayacak bir çalışma. Natamam olsa da bu tabloda sanal medyada yayınlandı. Üç beş gün içinde son durumu görmemiz mümkün olabilecek. Bu ortamda iyiden iyiye moral bozacak bir çalışma yapıp ülkenin ekonomik durumunu döksek satırlara. Haberlerde dinliyor, gazetelerde okuyoruz. Politika yazsak, hazır bu ara kahramanları ortada fazla yokken karıştırmanın âlemi yok. Aslında siyasi ortamda moralleneceğimiz bir gelişme de yok. Varımız yoğumuz, tek konumuz Coronavirüs. Evet, bu konuyu başka bir pencereden bakarak misafir edelim köşemizde.

Teşekkürler Coronavirüs. Victoria's Secret’in Hollandalı güzel mankeni Doutzen Koroes’ in "Teşekkürler Corona Virüsü"  başlıklı paylaşımı tepki gördü sanal medyada. Koroes ’den sonra Çağla Şikel’ de aynı düşünce tarzı ile aynı başlıkla bir yazı kaleme aldı. Ve de o da Türkiye de tepki gördü. En çok şaşırdığım ise Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün Şikel’ e karşı çıkış şekli oldu. Çağla Şikel tepkiler üzerine yazısını kaldırdı medyadan. Sanki yazının başlığını yadırgamıştı bu insanlar. Tepkinin nedeni mutlak bu. Ve de tepkilerin bu düşünce tarzını anlayamayan kişilerden ( Sn. Özkök vb. dışında )  geldiği açık.  Metinde İfade edilenler ise tamamı ile doğru. Katılmamak mümkün değil. İnsanlığın içinde bulunduğu ahlaki çöküntüden çıkması şart. İnsanlara verdiği tüm acılara rağmen lateral bir düşünce tarzı ile kaleme alınmış olan Doutzen Koroes ’in bu metnini aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Çağla Şikel’in yazısını kullanmayı tercih ederdim ancak, bulamadım.

“ Bizi silkelediğin için. Bize daha büyük bir şeye bağlı olduğumuzu gösterdiğin ve düşündürdüğün için. Teşekkürler bize bollukla, sağlıkla ve lüks içinde yaşadığımız hayata minnettar olmamızı öğrettiğin için. Bütün bunların bize bahşedilmiş olduğunu anlamamızı sağladığın için. Teşekkürler bizi durdurduğun için. En basit şeyler için bile vaktimizin olmadığı yoğun bir iş temposu içinde nasıl kaybolup gittiğimizi bize öğrettiğin için. Çok önemli olduğunu düşündüğümüz tüm basit konuları bir kenara atmayı öğrettiğin ve neyin önemli olduğunu bize gönderdiğin için. Teşekkürler sana, bütün transferleri yolculukları durdurduğun için. Gezegenimiz bize yalvarmaya başlamıştı bütün bu kirliliklerin önüne geçmemiz için. Teşekkürler bütün korkular için. Stres yıllardır küresel bir hastalıktı ama çoğumuz onunla yüzleşmek istememiştik. Teşekkürler bizi onunla yüzleştirdiğin için. Üstelik onu nasıl sevgiyle kucaklayacağımızı ve stresli insanlara nasıl destek vereceğimizi  öğreniyoruz. Teşekkürler hayatlarımızı yeniden gözden geçirmemizi bize öğrettiğin için. Teşekkürler sana ki birbirimize bağlı olmanın ne ifade ettiğini bizlere anlattığın için. Aramızdaki bu büyük yüzleşme için teşekkürler sana. Hepimiz dünyanın değişmesinin gerektiğini biliyorduk.  Her şeyi sarsarak, bize yardım ettiğin, yeni bir dünya kurma şansı verdiğin için teşekkürler. O bizi, insanları hem fiziksel hem de enerjisel bilinçle birbirine bağladı. Şükran duymak hem bağışıklık sistemini destekler, hem de olup biteni değişik açılardan görmemizi sağlar. Hangi açıdan bakmayı seçeceğimiz bize bağlı, ancak en güzeli bunların türünden haberdar olabilmek ve doğru değerlendirebilmek.”

Evet, bu yazıda ifade edilenleri yanlış bulan kimse var mı? Biz böyle değil miyiz? Biz insanlar değinilen hususlardan yoksun değil miyiz? Biz zaten böyleyiz bu hasletlere sahibiz diyebiliyor müyüz?

Uyusak rüyalar kandırıyor, uyansak insanlar. Bu nasıl bir dünya?  Ne hale geldi insanlar? Uykuda gördüğümüz rüyalar bile aldatıcı. Silkinip uyanıyorsun. Uykuda olmak mı iyi, yoksa uyanık olmak mı? Karar veremiyorsun. Uyanıksan bu kez de insanlar aldatıyor. Kandırmak de demek ki? İnsanın / insanların masumiyetini, samimiyetini ve iyi niyetini istismar etmek ve kötüye kullanmak. Ahlaki değerlere tamamı ile ters ve o değerlerle örtüşmeyen bir olgu. Bu çirkin olguyu ne de çok benimsemiş insanlar. Yalan, dolan her şey var bu dünyada. Kriz, Corona falan dinledikleri yok. Herkes birbirini kandırmak peşinde.  İnsanlar birbirine düşman gibi. Sanal medyadan olanı biteni takip edeyim diyorsun. Daha asap bozucu. Kuvvetliye biat edip ortama uyup yaşamı sürdürmek ayrı bir maharet. Bunu anlıyorsun. Düşünmeğe çalışıyorsun. Onu da herkes yapamıyor. Bu kez naçar kendine soruyorsun. Bu insanlar neyi alkışladıklarını biliyorlar mı? Hayır. Ya neyi protesto ettiklerini? Onu da bilmiyorlar. Çaresizsin. Etik sorunlar, etik dışı davranışlar güven duygumu / duygumuzu menfi etkiliyor. İnsandaki / insanlardaki bu duygunun noksanlığı ülkeye, ülkenin insanlarına, yöneticilerine ve hatta kendimize yönelik saygınlık zafiyeti yaşadığımızın göstergesi adeta. Sizi kandırıyorlar diyorum. Kimse inanmıyor. Anlıyorum ki atasözünde de ifade edildiği gibi, İnsanları kandırmak, kandırıldıklarına ikna etmekten daha kolay. Güven yok. Saygı yok. İnsanlık yok. Peki;  biz niye varız ki? Dalıyorum. Bu durumda, uyusam mı, uyanık mı kalsam diye soruyorum kendime. Hoş sonuçta ikisi de aynı kapıya çıkıyor ya. “ Uyusak Rüyalar kandırıyor. Uyansak İnsanlar. ( Ali Tekcan)”

Her Şerde Bir Hayır Var Sözü Bu Kez de Doğrulansın İnşallah

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

korona zalim insana ~ 4 yıl önce
o kadar acimasız zalim oldukki bu bize hak olarak geldi insanların ekmeğiyle oynadık hakim biziz dedik biz herşeyi yaparız dedik evlerimize sindik bu günlerde bile bakın yaşlılara yapılanlara eğer yasak olacaksa herkese olmalı işi olan hariç oda belgeyle olur trenler otobusler yasak arabası olan gidiyor benim arabam yok imkanım yok bana garibana ceza hakmı bu Allah uyarıyor anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yersiz bir başlık olmuş ~ 4 yıl önce
Belliki başlıkta belirtenin Bakara Suresi 216. Ayet olduğundan bir haberiniz. Ayette "Bazen hoşlanmadığınız bir şey, hakkınızda iyi olabilir ve hoşlandığınız bir şey de hakkınızda kötü olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz." demektedir. Tabi bu demek değildir ki boynunuzu büyün oturun. Bilim adamlarının çalışması aşı bulması, bizlerinde tedbirli olması önlem alması şart. Ona göre şer hayra dönüşecektir inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YERSİZ... ~ 4 yıl önce
TEŞEKKÜR EDERİM. KİMİN NEDEN Bİ HABER OLDUĞUNU BİLEMEZSİNİZ.
Corona ~ 4 yıl önce
Ayette, bu Corona cezasının Allah'tan geldiğini söylüyor ve okumuşsun, lakin olayın çözümünü, bilim adamlarına bağlamışsın.. O kadar cahilsin ki, Allah'ın bu virüsü neden verdiğini, neden biz kulları cezalandırdığını düşünmeyecek kadar cahil ve islam'dan bi habersin.. Ortada Allah tarafından verilen bir ceza var, ama bu cezanın bir sebebi olmalı diye düşüneceğine,, Allah bilim adamları ile bizi kurtaracak diyorsun, cahil, Allah dilemedikçe senin bilim adamların kim oluyor...
CVP CORONA ~ 4 yıl önce
EĞER SEN İSLAMI BİLİYORSAN BEN DE TRAMVAYIM. BU GÜNLERDE BU TÜR SAÇMALIKLARA CEVAP VERMİYORUM.
Her şerde değil !! ~ 4 yıl önce
Günlük kullanımda böyle bir söz var lakin yüce yaratıcının bize söylediği şöyle ; “Sizin hayır sandıklarınızda bir şer, şer sandıklarınızda bir hayır vardır” şeklinde dolayısıyla bundan bir hayır çıkacak diye beklentiye girmeye gerek yok, İlim bilim takip edilecek, tedbirler önlemler alınacak, hee bu krizi fırsata çevirmeye çalışan bankalara faizin faizini alanlara gün gelir devran döner hesap sorulur şüphesiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY İşçi Sınıfı ~ 4 yıl önce
THY bu zor günlerde bile iyi kazanıyor. Zarar falan etmiyor. Zarar dedikleri aldıkları uçaklar, simülatörler. Kargo yaşıyıcılığı müthiş kazandırıyor. Hele bir de tehlikeli madde taşıyorsa bu katlanarak gidiyor. Bunu çalışan işçi sınıfı nerden bilsin ki! Şu kadar kabin memuru var, şöyle maaş alacak, iş kurmuş vs. Bunlar kul hakkı. Daha önceden de böyle kul hakları çok yendi değişen dir şey yok. Kimseyi kandırmasınlar. Para dinleri imanlar olmuş. Allah bunlara ne zaman layiğini verecek çok merak ediyorum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
O uçaklar o simülatörler sayesinde uçuyor. İş büyümezse pasta büyümez, dolayısı ile uçakları yenilemek, sayısını artırmak gerekir. Yani o uçaklar ve simülatörler sayesinde çark dönüyor ve ekmek yiyiyorsun, bize göre pasta. Uçak ve simülatör olmasa sen de olmayacaktın. Yazdığını göndermeden önce bir oku.
Kpt ~ 4 yıl önce
Toyota hiç bir çalışanını işten çıkarmıyacağını açıkladı. Bununla bağlantılı çok şey yazılabilir. Bayrak taşıyan şirket ise anında havlu attı ama Çin'in ihraç ettiği virüsü ise bol.miktarda kapımıza kadar getirdi. Hem suçlu hem güçlü! Bu iş öyle maaş bağışlamakla, bağış yapmakla çözülecek tarzda değil. Insanlar önemlidir, değerlidir diyen katı ve temelli çözüm üretir. Bunun ömrü 20 bilemedin 25 gün. Çıkarmayacaksın hiç kimseyi sokağa bak nasıl çözülüyor gör. Insana değer ne kadar görüyoruz. Evde kal demekle bu görgüsüz ve cahil halk evde kalmaz. İyileri tenzih ederim. Bu gidişle daha çok canlar yanacak. Açıklamaları dinleyince hiç mi hiç iyimser olamıyorum. Ve ateş düştüğü yeri yakmaya devam ediyor. Allah iyileri korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KPT ~ 4 yıl önce
AYNI SÖZLERİ İLKER BEYDE 2 KEZ SÖYLEDİ. İŞTEN ÇIKARTMA YOK.THY'NİN BU ARADA İŞ AKDİ FESHETTİĞİNİ BİLEMİYORUM. YALNIZ BENİ BİR ARKADAŞ ARADI BENİ ZORLA İZNE ÇIKARTTILAR DEDİ. KENDİSİNE BİRİKMİŞ KAÇ GÜN İZNİN VARDI DİYE SORDUM. TAM CEVAPLAMADI. BİR MİKTAR VARDI DEDİ. VE KENDİSİNE BEN DE OLSAM SİZİ İZNE ÇIKMAYA ZORLARDIM CEVABIMI BEĞENMEDİ VE DE TELEFONU YÜZÜME KAPATTI. SÖYLEDİKLERİNİZİN HEPSİNDE SİZİNLE AYNI GÖRÜŞTEYİM.İYİMSER OLABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL. İYİ İSTİRAHATLER DİYEYİM İYİ UÇUŞLAR YERİNE.
Dikkat ~ 4 yıl önce
Kesinlikle çıkarmayacağız demiyor, inşallah çıkarmayacağız diyor. Temenni başka şey karar başka şey.
tk ~ 4 yıl önce
Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı ALAY ETMEYİN HOR GÖRMEYİN ENGELLİ HASTA İŞSİZ BOŞTA OLARAK YAŞAMAK ZOR SİZİNDE BAŞINIZA GELMESİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal Usal Karagözoğlu ~ 4 yıl önce
Ülkeyi batıran, Örtülü Örtüsüz ödenekten hazineyi, ülkenin ölüm kalım paralarını, İsrail'in Erdoğan yüzünden Askerlerini darp edip silahlarını almaya kalkışan geri zekalıları öldürmeye mecbur kalınca kan parası ödediği parayı bile yediler! Deprem için toplanan 50,000,000,000 Dolar, Son Elazığ Depreminde toplanan milyonlarca lirayı çalan, İGA, Paralı Yollar Şehir Hastahaneleri, Köprüler, Havalimanları, Suriyelilere 40,000,000,000 Dolar verdiğini iddia eden Erdoğan ailece, Başdanışmanları ile çaldılar. Paraları Beştepe Sarayının on bir Uçağı ile diplomatik dokunulmazlığı olan sekiz Başkonsolos Egemen Bağış, Kavakçı, Sayan.... ile Malezya Kuala Lumpur Katar Çekya-Prag v.s. Ülkelerindeki Türkiye Elçiliklerinin Kasalarına taşıdılar... So Extraordinary robbery Operation. What's surprising is that the people who do the heist are Muslims.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000