28 Mayıs 2015, Perşembe 08:15:20

Her 100 kilometreye 1 havalimanı...

Türkiye'nin ikinci büyüğü Çukurova'ya, deniz üzerine ikinci havalimanı Rize-Artvin, Antalya'daki üçüncü havalimanı da Kaş-Demre arasına inşa edilecek.
  • izmire 4. havaalanı da abes olmuş, daha iç hat terminali yeni açıldı, ülkenin en moderni, kapasitesini doldurması için de en az 20 sene var. abesle iştigale gerek yok. Bursa batı ( Karacabey-mkpaşa arası - Güney Marmara ya da en doğrusu Gemlik körfezi, askeri alandaki pist havalimanına dönüştürülürse süper olur.
  • Bilgili kültürlü adam konuşur diğerleride oy toplamak için herşeyi yapar
  • Yahu DHMI bir kac yere bir kac tanede sportif-amator amacli GENEL HAVACILIK meydani yapsa vallahi billahi bundan sonra oylar AK PARTIYEEE :)
  • Onlar konuşur ak parti yapar
  • Ey uykuda iken kendini ayıp zanneden müslümanları iple tehdit eden cuntacı ,geri dönüşü yok bu yolun..!!! Sessiz gözüken yığınları, ses çıkaramaz sanma... o tehditlerin dönemi bitti..Konu çoktan kapandı.. Yeni devir çoktaan başladı..sen kaybetmişsin,çemkirmen bu yüzden...
  • öncelikle açılması gereken havaalanlarından birisidir. Elbette eğitim uçuşlarıyla birlikte nasıl başarılı yürür önemli bir sorudur ama şimdilik Aydın'a ve Nazilli'ye Adnan Menderes'ten havalimanı servisleriyle sorun bir miktar çözülüyor
  • Zorlarına gitti eski moskof sulandırılmış light solcuların.. Hükümet yapar,bunlar bakar... Bügün tüm Türkiye, yarın bütün Ümmet..!
  • hala bu alandan umudunuz varmı ? hiçbirşey yapılmıyorr ki öyle atıl bir şekilde duruyor.
  • İktidarda kalırsanız yaparsınız ipte sorarlar size ..... Ları.
  • Ankarada yeni havalimanı Ultra lüks olur.Çok ihtiyaçsa Paralel pist ve yeni Terminal yaparsın.100 km. gerçek olacaksa Akhisar askeri meydanını da açarsınız,Aydını da pas geçmezsiniz.Çukurova devreye girince Adana atıl kalacağından Osmaniyede de 1 meydan ihtiyaç olacak.110 km.

Türkiye'nin ikinci büyüğü Çukurova'ya, deniz üzerine ikinci havalimanı Rize-Artvin, Antalya'daki üçüncü havalimanı da Kaş-Demre arasına inşa edilecek.

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü olan 2023 yılına kadar havaalanı sayısını 60'a çıkarmayı planlayan Hükümet, Ordu-Giresun ve Hakkari Yüksekova'daki havaalanlarının açılışının ardından diğer havaalanlarının planlamalarını hızlandırdı. Bu kapsamda İstanbul'a Üçüncü Havaalanı, Rize-Artvin Bölgesel Havaalanı, Çukurova Bölgesel Havalimanının yanı sıra turizmin başkenti Antalya'da Kaş-Demre arasında üçüncü havaalanı yapılması planlanıyor.

Önceki gün açılan Hakkari Selahaddin Eyyubi Havaalanının ardından Türkiye'deki hava limanı sayısı 55'e ulaştı. 'Her 100 kilometreye bir havaalanı' ilkesi ile yola çıkan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, küçük şehirlerin birlikte kullanabileceği bölgesel havaalanlarını hayata geçirme kararı aldı. Bu çerçevede Rize-Artvin Bölgesel Havaalanı her iki şehir tarafından birlikte kullanılacak. Bu havaalanı Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye'de denize dolguyla inşa edilecek ikinci havaalanı olacak. Rize-Artvin'in yapımına yılın ikinci çeyreğinde başlanacak. Rize'nin Pazar ilçesi ile Yeşilköy yerleşim yerleri arasında yapılması planlanan proje, 766 hektar alandan oluşacak. Proje sahasında yaklaşık 266 hektarlık alanda deniz dolgusu yapılacak. Rize-Artvin Havalimanı'nın, 2014 yılı birim fiyatlarıyla altyapı için 400 milyon lira, üstyapı için ise 120 milyon lira olmak üzere 520 milyon liraya mal olması bekleniyor. Bu havaalanının 2017'de işletmeye açılması planlanıyor.

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜĞÜ ÇUKUROVA'YA

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımına başlanılan ve yüzde 20'i tamamlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı ise hem Adana hem de Mersinlilere hizmet verecek. Çukurova Havaalanı Türkiye'nin ikinci büyük havaalanı olacak. Yıllık 30 milyon yolcu kapasiteli olması planlanan Çukurova Havaalanının 2016'nın Mart ayında tamamlanması öngörülüyor. Turizmin başkenti Antalya'ya da üçüncü havaalanı yapılması için planlamalar yapıldı. Kaş-Demre arasında bir bölgeye yapılacak havaalanı uluslararası bir hava limanı olması bekleniyor. Talebe göre havalimanı daha da genişletilecek.

Yapımı süren havaalanları arasında ise İstanbul'a yapılacak 3'üncü havaalanı ise ayrı bir önem taşıyor. Yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli olacak olan İstanbul'daki Üçüncü Havaalanın ilk etabının 29 Ekim 2017 tarihinde hizmete girmesi öngörülüyor. Projenin tamamının 2018 yılında bitmesi ile yıllık 94 milyon yolcuya hizmet veren Atlanta Uluslararası Havalimanı'nı geçerek dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olması bekleniyor. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Ankara Esenboğa Havaalanı'nın yeni hatlar için yetersiz olduğunu dile getirmişti. Kotil, “Esenboğa yeni dış hatlar için elverişsiz ve şu anda maksimum doluluk yaşıyor. İstanbul ve dış hat uçuşlarının Ankara'ya yoğunlaşması için Esenboğa gibi nitelikli ve donanımlı bir havaalanı daha yapılması gerekiyor. Yeni bir havaalanı Ankara'ya şart” sözleriyle Ankara'ya ikinci havaalanına işaret etmişti.

Her 100 kilometreye 1 havalimanı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

izmire 4. ~ 9 yıl önce
izmire 4. havaalanı da abes olmuş, daha iç hat terminali yeni açıldı, ülkenin en moderni, kapasitesini doldurması için de en az 20 sene var. abesle iştigale gerek yok. Bursa batı ( Karacabey-mkpaşa arası - Güney Marmara ya da en doğrusu Gemlik körfezi, askeri alandaki pist havalimanına dönüştürülürse süper olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bilgili kültürlü adam konuşur diğerleride oy toplamak için herşeyi yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yahu DHMI bir kac yere bir kac tanede sportif-amator amacli GENEL HAVACILIK meydani yapsa vallahi billahi bundan sonra oylar AK PARTIYEEE :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Onlar konuşur ak parti yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyyid Kutub ~ 9 yıl önce
Ey uykuda iken kendini ayıp zanneden müslümanları iple tehdit eden cuntacı ,geri dönüşü yok bu yolun..!!! Sessiz gözüken yığınları, ses çıkaramaz sanma... o tehditlerin dönemi bitti..Konu çoktan kapandı.. Yeni devir çoktaan başladı..sen kaybetmişsin,çemkirmen bu yüzden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydın Çıldır ~ 9 yıl önce
öncelikle açılması gereken havaalanlarından birisidir. Elbette eğitim uçuşlarıyla birlikte nasıl başarılı yürür önemli bir sorudur ama şimdilik Aydın'a ve Nazilli'ye Adnan Menderes'ten havalimanı servisleriyle sorun bir miktar çözülüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyyid Kutub ~ 9 yıl önce
Zorlarına gitti eski moskof sulandırılmış light solcuların.. Hükümet yapar,bunlar bakar... Bügün tüm Türkiye, yarın bütün Ümmet..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 9 yıl önce
sen ne seviyesiz bir adamsın ya bu havacılık portalı sen başka yerde yaz hadi
çukurova mı ? ~ 9 yıl önce
hala bu alandan umudunuz varmı ? hiçbirşey yapılmıyorr ki öyle atıl bir şekilde duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İktidarda kalırsanız yaparsınız ipte sorarlar size ..... Ları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 9 yıl önce
Ankarada yeni havalimanı Ultra lüks olur.Çok ihtiyaçsa Paralel pist ve yeni Terminal yaparsın.100 km. gerçek olacaksa Akhisar askeri meydanını da açarsınız,Aydını da pas geçmezsiniz.Çukurova devreye girince Adana atıl kalacağından Osmaniyede de 1 meydan ihtiyaç olacak.110 km.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000