25 Ocak 2011, Salı 14:08:35

"HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM"

Moskova'daki Domodedovo Havaalanı'nda düzenlenen intihar saldırısının 1'i kadın 2 kişi tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.
  • Hangi haktan ve adaletten bahsediyorsuynuz? Havalimanında ölen kişiler zülüm mu yaptılar Çeçenlere? Ne kadar iğrenç bir insansınız ya. Sizin yerinize ben utanıyorum, dua edin böyle bir hak ta sizi bulmayasın bir gün.
  • Çecen zulmüne seyirci kalanlar!!! İşde bugün,çeçenlerin hergün yaşadığı acıyı yaşadınız. moscow,Türkiye gücünü yeniden topluyor.. Yani merak etme, zamanı gelince o eyaletleriniz nasıl parçalandığını görür ve biz, geldiğimiz de eğer yaşıyor olursan ne anlatmak istediğini söylersin.
  • Binlerce müslüman cecen kadina tecavüz,kafa kesmeler,sorgulamalarda cecenleri canli canli yakmalar. Hak ve adalet ergec yerini buluyor...
  • seninde nasıl bir insan olduğun belli oldu. ne zamandan beri sivil halka yapılanlar kanın yerde kalmaması diye tanımlanıyor. gücün yetiyorsa o kanı kim akıtıyorsa ona saldıracaksın. terörist atak kime yapılırsa yapılsın kınanmalıdır. yoksa benim teröristim iyi seninki kötü mantığı ile gidersen o silahlar bir gün seni de bir yerde bulur.
  • Katiliyorum. Ruslarin yaptigi vahsetin hesabini odemeli.
  • Laleli Lions fazla uctun yine.. Cok sey soyleyesim var neyse anlamissindir umarim.!!
  • Moskof lions cıkmadı ortaya? Basbakanı Medvedev de atmıs tutmus. O kadar ovuyordun Rusları , demek ki bizim kadar guvenlikleri yokmus?Havacılık guvenligi , saglıklı bir operasyon icin ucustaki emniyeti etkilemesi bakımından en onemli sarttır.Anladın mı MOSCOW lions? Pilotların 0 goruste inis yapmalarından daha buyuk marifettir , bir alanı ve icindekileri koruyabilmek! NE MUTLU TURKUM DIYENE!
  • Daha önceki yorumlarım sansürlenmişti. Ama ben bir kez daha tekrarlayayım: Çeçen ve Afgan Mücahid'lerin kanı yerde kalmadı. Muhsin Başkan'ın intikamının alındığı günler de yakındır...
Patlamadan hemen önce saldırganlardan birinin “Hepinizi öldüreceğim” diye bağırdığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Medvedev, en az 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırının, havaalanındaki güvenlik boşluğundan kaynaklandığını söyledi.

Adı açıklanmayan bir güvenlik yetkilisi Rus haber ajansı RİA Rovosti'ye yaptığı açıklamada, dün gece en az 35 kişinin hayatını kaybetmesine, 150'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan saldırının faillerinin iki kişi olduğunu söyledi.

Yetkili, söz konusu intihar saldırısında iki eylemcinin de öldüğünü belirterek, "Daha büyük zayiata yol açmak için metal parçalarla sarılan bombalar şüpheli bir kadının çantasını açmasının ardından patladı. Bu kadın teröriste patlamadan dolayı kafası kopan bir adam daha eşlik ediyordu. Teröristlerin patlayıcı maddeyi karşılama salonunun ortasına bırakmak istediği, ancak bombaların uzaktan kumandayla veya yanlışlıkla patladığı olasılığını da gözardı edemeyiz" diye konuştu.

Terörist saldırının tamamen Kuzey Kafkasya'daki saldırı yöntemleriyle örtüştüğünü savunan yetkili, "Bu saldırı, 2004 yılında Moskova'da Rijskaya metrosundaki saldırı ve geçen yıl yine Moskova'daki iki metro istasyonuna yapılan bombalı saldırı ile birebir aynı şekilde yapılmış" dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’nın en büyük havalimanı Domodedovo’daki intihar saldırısında yaklaşık 7 kg TNT’ye eşdeğer patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor. Görgü tanıkları, patlamadan hemen önce saldırganın “Hepinizi öldüreceğim” diye bağırdığını söyledi.

MEDVEDEV HAVAALANI YETKİLİLERİNİ SUÇLADI
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, patlamada hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Terör Rus devletine yönelik en büyük güvenlik tehdididir" dedi.

AFP haber ajansı, saldırının arkasında olanları "temizleyeceğine" söz veren Medvedev'in saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutmakta zorlandığını bildirdi.

Domodedova'daki terörist saldırının havaalanı güvenliğinin zafiyetinden kaynaklandığını ifade eden Medvedev, "Yaşananlar güvenlik ihlallerinin olduğunu çok net şekilde gösteriyor" dedi. Medvedev, güvenlik ihlaline neden olan tüm sorumluların kovulacağını da sözlerine ekledi.

Domodedovo Havaalanı sözcüsü Yelena Galanova ise patlamadan kendilerinin sorumlu tutulmasının yanlış olduğunu ifade etti. Galanova, "Patlamadan bizim sorumlu tutulmamız gerektiği kanısındayız. Daha önce de belirttiğim gibi, hava ulaştırma güvenliği alanı içerisindeki tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik" diye konuştu.

Dünkü saldırı, 2014’te Kış Olimpiyatları’na ve 2018’de de Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Rusya’nın güvenlik uygulamalarını bir kez daha tartışmaya açtı. Havalimanının güvenliğinden sorumlu bir yetkili, birkaç ay önce güvenlik elemanlarının yarısının işten çıkarıldığını ve saldırının yapılacağı konusunda ihbar alındığı halde önlenemediğini belirtti. Lifenews.ru internet sitesine konuşan aynı yetkili, havalimanı polisinin yolsuzluğa battığını ve işlerinin güçlerinin göçmenlerden rüşvet almak olduğunu iddia etti.

"9 YABANCI ÖLDÜ"
Rusya Dışişleri Bakanlığından adı açıklanmayan bir yetkili, İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, Domodedova Havaalanı'ndaki terörist saldırıda ölenlerin 9'unun yabancı ülke vatandaşı olduğunu kaydetti.

Yetkili, ellerine ulaşan bilgiye göre Kırgızistan, Bulgaristan, Almanya, Tacikistan, Ukrayna, Özbekistan ve İngiliz vatandaşı 9 kişinin öldüğünü belirterek, "Almanya, Fransa, Slovakya, Özbekistan, Tacikistan ve Sırbistan vatandaşı olan 9 yaralı da hastanede tedavi görüyor. Yaralıların Moskova’ya gelmek isteyen yakınlarına vize desteğinde bulunacağız" dedi.

"UÇAĞA YETİŞMEK İÇİN 3 SAAT ÖNCEDEN HAVAALANINA GİTMEK GEREKECEK"
Moskova'da dün gece düzenlenen terörist saldırının ardından başkentteki Vnukova ve Şeremetyevo havaalanlarında güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken, yolcuların uçağa yetişmeleri için havaalanına 3 saat önceden gitmeleri uyarısında bulunuldu.

Yolcuları karşılamaya gelenlerin havaalanı girişlerinde detektörlerle tek tek aranmaları yüzünden uzun kuyruklar oluşurken, metrolarda ve kentin işlek bölgelerindeki kimlik ve pasaport kontrolleri de sıkılaştırıldı.

(Hürriyet)
"HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi haktan ve adaletten bahsediyorsuynuz? Havalimanında ölen kişiler zülüm mu yaptılar Çeçenlere? Ne kadar iğrenç bir insansınız ya. Sizin yerinize ben utanıyorum, dua edin böyle bir hak ta sizi bulmayasın bir gün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çecen zulmüne seyirci kalanlar!!! İşde bugün,çeçenlerin hergün yaşadığı acıyı yaşadınız. moscow,Türkiye gücünü yeniden topluyor.. Yani merak etme, zamanı gelince o eyaletleriniz nasıl parçalandığını görür ve biz, geldiğimiz de eğer yaşıyor olursan ne anlatmak istediğini söylersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Binlerce müslüman cecen kadina tecavüz,kafa kesmeler,sorgulamalarda cecenleri canli canli yakmalar. Hak ve adalet ergec yerini buluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
seninde nasıl bir insan olduğun belli oldu. ne zamandan beri sivil halka yapılanlar kanın yerde kalmaması diye tanımlanıyor. gücün yetiyorsa o kanı kim akıtıyorsa ona saldıracaksın. terörist atak kime yapılırsa yapılsın kınanmalıdır. yoksa benim teröristim iyi seninki kötü mantığı ile gidersen o silahlar bir gün seni de bir yerde bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Katiliyorum. Ruslarin yaptigi vahsetin hesabini odemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Laleli Lions fazla uctun yine.. Cok sey soyleyesim var neyse anlamissindir umarim.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Moskof lions cıkmadı ortaya? Basbakanı Medvedev de atmıs tutmus. O kadar ovuyordun Rusları , demek ki bizim kadar guvenlikleri yokmus?Havacılık guvenligi , saglıklı bir operasyon icin ucustaki emniyeti etkilemesi bakımından en onemli sarttır.Anladın mı MOSCOW lions? Pilotların 0 goruste inis yapmalarından daha buyuk marifettir , bir alanı ve icindekileri koruyabilmek! NE MUTLU TURKUM DIYENE!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha önceki yorumlarım sansürlenmişti. Ama ben bir kez daha tekrarlayayım: Çeçen ve Afgan Mücahid'lerin kanı yerde kalmadı. Muhsin Başkan'ın intikamının alındığı günler de yakındır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000