18 Şubat 2013, Pazartesi 17:31:02

HENÜZ KARAR YAZILMADI!

Eşref Bitlis soruşturmasında zaman aşımı doldu ancak, savcı henüz karar yazmadı...
  • Bariz bir şekilde suikast ile şehit edildi. Allah rahmet eylesin.
  • bitlis paşa nın şehadeti de diğer faili meçhul cinayetler gibi tarihin raflarında kalacak o bu işleri çok iyi bilen bir askerdi ve abd nin kuzey ırak ta ki yapılanmasının önüne geçmek için alternatif önerilerle mücadele ediyordu bununla beraber abd nin bölücü örgüt ile bağlantısı ve lojistik desteği konularında elinde belgeler bulunmaktaydı bu bir cinayettir ve suikasttir faili meçhul değildir ve katili abd dir abd yönettiği ülkelerde yönetimler ne zaman yönlerini başka taraflara dönseler başlarına hep bu işler gelmektedir ya böyle bir faili meçhule gidersin ya da bir darbeyle alaşağı edilirsin allah rehmet eylesin paşa değerli bir insandı

Müebbet hapis cezası gerektiren suçlarla ilgili soruşturmalarda zaman aşımı süresi, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) 20 yıl olarak öngörülüyordu. 20 yıllık süre, bugün itibarıyla tamamlandı.

Kanuna göre, soruşturmanın zaman aşımına uğramaması için, ''fail'' olarak bir kişinin ifadesinin alınması, savcılığın iddianame hazırlaması ve mahkemenin de iddianameyi kabul ederek kovuşturma başlatması gerekiyordu.

Ancak Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Şahin, henüz ''zaman aşımı nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına'' dair karar yazmadı. Edinilen bilgiler, savcılığın, AİHM'nin bazı kararları çerçevesinde zaman aşımının uygulanıp uygulanmayacağını değerlendirdiği yönünde.

AİHM'nin, bazı başvurularda, insan hayatına karşı işlenen kimi suçlarda zaman aşımının uygulanamayacağına ilişkin kararlar verdiği bildiriliyor.

Bu kararları edinen Savcı Şahin'in, soruşturma dosyasını bu nedenle henüz kapatmadığı belirtiliyor.

Orgeneral Bitlis, Güvercinlik Askeri Havaalanı'ndan 17 Şubat 1993'te kalkan uçağın kısa süre sonra düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

HENÜZ KARAR YAZILMADI!

Yorumlar

yeni ~ 11 yıl önce
Bariz bir şekilde suikast ile şehit edildi. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eşref bitlis ~ 11 yıl önce
bitlis paşa nın şehadeti de diğer faili meçhul cinayetler gibi tarihin raflarında kalacak o bu işleri çok iyi bilen bir askerdi ve abd nin kuzey ırak ta ki yapılanmasının önüne geçmek için alternatif önerilerle mücadele ediyordu bununla beraber abd nin bölücü örgüt ile bağlantısı ve lojistik desteği konularında elinde belgeler bulunmaktaydı bu bir cinayettir ve suikasttir faili meçhul değildir ve katili abd dir abd yönettiği ülkelerde yönetimler ne zaman yönlerini başka taraflara dönseler başlarına hep bu işler gelmektedir ya böyle bir faili meçhule gidersin ya da bir darbeyle alaşağı edilirsin allah rehmet eylesin paşa değerli bir insandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000