21 Haziran 2009, Pazar 09:14:39

Helikopterler Ankara'dan takip edilecek

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de altı noktaya modern teknolojiyle donatılmış meteorolojik radarlar kurulacağını söyledi.
  • günaydııııııııınnnnnn
  • Devam ediyorum. Evet bu ülkenin en güvenilir, dürüst, cesur ve centilmen insanları PİLOTLAR'dır. Siz hiç adam kaçıran, gasp çetesi kuran, adam öldüren yada uçağını kaçıran bir pilot gördünüzmü? Tabiiki hayır. Ancak o pilotların "surviver kit" muhteviyatından olan bıçaklarına müsaade etmeyen!! zihniyetle ilgili dünya çapında sayısız vukuat haberlerini hergün duyuyor, yaşıyoruz. Lütfen birisi bu işe bir el atsın ve nedir bu bıçak hikayesi desin. Bizim hedefimizde ne eroğlu var nede sayın Yıldırım. Hedefimizdeki şey uygun olmayan ve abartılan güvenlik gerekçeleri , Pilotlara saygısız davrananlardır. Acaba pilotlar olmasaydı, SHGM,DHMİ içerisinde görev yapanlar ne yapar ne işle meşgul olurdu acaba! Padişah olunca babasını asan kimdi bilen v
  • Yahu her kes işini yapsın! Yetkilisi yetkisizi bilgilisi bilgisizi yani ağzı olan konuşuyor. Sayın eroğlu Rahmetli TANJU kaptanın dolaştığı telsiz kablosunu bıçağı olmadığı için eliyle koparmaya çalışırken başaramayıp boğulduğunu da takip edebilmişmi acaba! Tabiiki hayır. Buradan sayın editör yardımıyla, Rahmetlinin mesle4ktaşı olarak ihbarda bulunuyorum. Tanju TEZGEL bir acil kurtarma kiti muhteviyatından sayılan keskin bir bıçağı olmadığı için hayatını kaybetmiştir. Takdiri ilahidir lakin ihmal ve engelleme vardır. Suç; aprona geçip uçağına bıçakla binmeye çalışan pilotlar gerekçesiz engellendiği için sorumluluk SHGM,DHMİ ve EMNİYET teşkilatındaır. Bu ülkenin veya dünyanın en güvenilir insanları PİLOTLAR'dır. Devam ediyorum....
  • MTO Radarı ile helikopterin takibinin birbiriyle hiç ilgisi yok. MTO Radarına ATC antenleri takılmak sureti ile izleme yapılabilir denirse, bu tüm Türkiye yüzeyinde 4 radarla olmaz, arazi maskelemesi nedeniyle mümkün değil. Ancak 10000 feet üzerinde belki mümkün olur, o irtfada da helikopter pek dolaşamaz. Askeri HAva Savunma sistemi ile sivil Trafik Radarlarının entegrasyonu ve komuta merkezi sistemi bile kısa kalabilir. AWACS uçağının kullanılması sorunu çözebilir. Konunun Çevre ve Orman Bakanı ile ilgisi sadece yangın helikopterleri ile ilgilidir. Bakan Bey sadece kendi helikopterleri için konuştu herhalde. Merkezden kalktı indi mesajı ile takip edecek, düştüğünü de görgü şahitleri bildirecek... İyi sistem.. Bravo :)

Eroğlu, bu tesislerle hava tahmin hassasiyetinin yüzde 90-95'lere çıkacağını kaydetti. AK Parti Adana Kongresi'ne katıldıktan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Eroğlu, yeni yatırımlarla Türkiye'nin teknoloji alanında dünya ortalamasının üzerine çıktığını vurguladı. Söz konusu yatırımların çiftçiler, çevre ve orman yangınları açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Bakan Veysel Eroğlu, yaklaşık 200 adet otomatik gözlem istasyonuyla ülkenin meteorolojik gözlem ağını tamamladıklarını açıkladı.

Havalimanlarında raporlama sistemi adıyla bilinen ve bilhassa uçak ve helikopterlerin uçuş güvenliği açısından ehemmiyetine işaret eden Eroğlu, teknolojiyi en üst seviyede kullanan bir bakanlık haline geldiklerini bildirdi.

Geçtiğimiz gün Muğla'da düşen helikopterin bütün hareketlerinin Ankara'dan izlendiğini anlatan Eroğlu, düşüş anın ilgili birimlere haber verildiğini kaydetti. Eroğlu, helikopterin o anki hızını, hangi istikametten, nereden kalktığını, nereye gittiğini ve hangi koordinatlarda olduğunu Ankara'da görebilecek teknolojiye sahip olduklarını aktardı.

Bu arada Eroğlu, AK Parti Kongresi'nde İmamoğlu Belediyesi'nden işten çıkartılan işçilerin protestosunun partileriyle ilgisinin bulunmadığını vurguladı. İşçilerin belediye başkanına tepki gösterdiğini hatırlatan Eroğlu, bunu değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Helikopterler Ankara'dan takip edilecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
günaydııııııııınnnnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Devam ediyorum. Evet bu ülkenin en güvenilir, dürüst, cesur ve centilmen insanları PİLOTLAR'dır. Siz hiç adam kaçıran, gasp çetesi kuran, adam öldüren yada uçağını kaçıran bir pilot gördünüzmü? Tabiiki hayır. Ancak o pilotların "surviver kit" muhteviyatından olan bıçaklarına müsaade etmeyen!! zihniyetle ilgili dünya çapında sayısız vukuat haberlerini hergün duyuyor, yaşıyoruz. Lütfen birisi bu işe bir el atsın ve nedir bu bıçak hikayesi desin. Bizim hedefimizde ne eroğlu var nede sayın Yıldırım. Hedefimizdeki şey uygun olmayan ve abartılan güvenlik gerekçeleri , Pilotlara saygısız davrananlardır. Acaba pilotlar olmasaydı, SHGM,DHMİ içerisinde görev yapanlar ne yapar ne işle meşgul olurdu acaba! Padişah olunca babasını asan kimdi bilen v

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yahu her kes işini yapsın! Yetkilisi yetkisizi bilgilisi bilgisizi yani ağzı olan konuşuyor. Sayın eroğlu Rahmetli TANJU kaptanın dolaştığı telsiz kablosunu bıçağı olmadığı için eliyle koparmaya çalışırken başaramayıp boğulduğunu da takip edebilmişmi acaba! Tabiiki hayır. Buradan sayın editör yardımıyla, Rahmetlinin mesle4ktaşı olarak ihbarda bulunuyorum. Tanju TEZGEL bir acil kurtarma kiti muhteviyatından sayılan keskin bir bıçağı olmadığı için hayatını kaybetmiştir. Takdiri ilahidir lakin ihmal ve engelleme vardır. Suç; aprona geçip uçağına bıçakla binmeye çalışan pilotlar gerekçesiz engellendiği için sorumluluk SHGM,DHMİ ve EMNİYET teşkilatındaır. Bu ülkenin veya dünyanın en güvenilir insanları PİLOTLAR'dır. Devam ediyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MTO Radarı ile helikopterin takibinin birbiriyle hiç ilgisi yok. MTO Radarına ATC antenleri takılmak sureti ile izleme yapılabilir denirse, bu tüm Türkiye yüzeyinde 4 radarla olmaz, arazi maskelemesi nedeniyle mümkün değil. Ancak 10000 feet üzerinde belki mümkün olur, o irtfada da helikopter pek dolaşamaz. Askeri HAva Savunma sistemi ile sivil Trafik Radarlarının entegrasyonu ve komuta merkezi sistemi bile kısa kalabilir. AWACS uçağının kullanılması sorunu çözebilir. Konunun Çevre ve Orman Bakanı ile ilgisi sadece yangın helikopterleri ile ilgilidir. Bakan Bey sadece kendi helikopterleri için konuştu herhalde. Merkezden kalktı indi mesajı ile takip edecek, düştüğünü de görgü şahitleri bildirecek... İyi sistem.. Bravo :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000