12 Şubat 2010, Cuma 07:06:28

Helikoptere alınmayan gazeteciye dava açıldı

Büyük Birlik Partisi'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazadan sonra askerî helikoptere alınmayan gazeteci olayında ilginç bir gelişme yaşandı.
  • Helikopter'in "askerî" olduğu CHA muhabiri binerken mi aklına gelmiş? DHA muhabiri binerken nerdeymiş bu "onuru, şeref ve haysiyeti hiçbir parasal değerle ölçülemeyen" mensup?..

Cihan Haber Ajansı muhabiri Lütfi Aykurt'a 'dağda akredite' uygulayan Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, gazeteciden 10 bin lira manevî tazminat talep etti. Koçoğlu, Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 24 Şubat'ta görülecek dava dilekçesinde gazeteciyi dağda bırakmadığını iddia etti. Dava, Jandarma Genel Komutanlığı'nın Koçoğlu hakkında soruşturma yürüttüğünü de ortaya çıkardı.

'Dağ başında akredite' olayının reddedildiği dava dilekçesinde, olaya adı karışan Albay Mazlum Koçoğlu hakkında idari soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Soruşturmanın, Albay'ın kariyerini olumsuz etkilediği vurgulandı. Cihan Haber Ajansı'ndan olduğu için muhabirin dağ başında bırakılmasının gerçeği yansıtmadığı öne sürülen dilekçede, Lütfi Aykurt'un helikoptere askerî helikopter olduğu için alınmadığı iddia edildi. Meteoroloji'nin verilerine göre olay günü bölgedeki sıcaklık eksiyi gösteriyordu. Ama Koçoğlu, sıcaklığın 5-6 derece olduğu, kayarak dağdan inen Aykurt'un parkasını çıkartabilecek derecede sıcaklığın bulunduğunu öne sürdü.

Mazlum Koçoğlu'nun general adayı olduğu hatırlatılarak, çıkan haberler üzerine hakkında idari soruşturma açıldığının belirtildiği dilekçede; "İnsanın onuru, şeref ve haysiyeti hiçbir parasal değerle ölçülemeyecek kadar yüce ve değerlidir. Ancak manevi zarara uğrayan kişinin vicdani huzuru ve ruhi ezanın bir nebze olsun dindirilmesi için tazmin edilmesinden başka bir yol da yoktur." ifadesine yer verildi. Dava dilekçesinde, dağ başında bir kimseyi ölüme terk etmenin suç ve ahlaksızlık olduğu da vurgulandı. Koçoğlu hakkında soruşturma başlatan Jandarma Genel Komutanlığı'nın, Albay'ın gazeteciye tazminat davası açtığından haberdar olup olmadığı da merak ediliyor. Öte yandan Koçoğlu, olayı haberleştiren Haber 7'ye de tazminat davası açtı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası, 30 Mart 2009'da arama çalışmalarını takip eden Lütfi Aykurt, dönüşte enkaz bölgesine gelen askeri helikoptere alınmamış, kendi imkânlarıyla dağdan inmişti. Durumun öğrenilmesinin ardından, gazeteciler, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler, yaptıkları açıklamalarla olaya tepki göstermişti.

Helikoptere alınmayan gazeteciye dava açıldı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Helikopter'in "askerî" olduğu CHA muhabiri binerken mi aklına gelmiş? DHA muhabiri binerken nerdeymiş bu "onuru, şeref ve haysiyeti hiçbir parasal değerle ölçülemeyen" mensup?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000