31 Mart 2009, Salı 08:11:41

Helikopterde hayatını kaybeden BBP'liler için gözyaşları sel oldu

Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Başkan Yardımcısı Yusuf Yancı ve Belediye Meclisi Adayı Murat Çetinkaya'nın cenazeleri Sivas'ta düzenlenen törenle toprağa verildi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter Kahramanmaraş'ta düşmüştü. Uzun aramalar sonucu helikopterdeki 6 kişiden kurtulan olmadığı açıklandı. Yazıcıoğlu yarın Ankara'da düzenlenecek törenle burada toprağa verilecek.

BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Başkan Yardımcısı Yusuf Yancı ve Belediye Meclisi Adayı Murat Çetinkaya'nın cenazeleri bugün hava yolu ile memleketleri Sivas'a getirildi. Sivas Havaalanı'nda cenaze yakınları ve çok sayıda partili hazır bulundu. Gözyaşları arasında ambulansa alınan Türk bayrağına sarılı tabutlar, ildeki hastanelere götürüldü. Burada, cenaze yakınlarına, ölen kişinin yüzü gösterildi. Daha sonra Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri, BBP Sivas İl binası önüne getirelerek burada tören düzenlendi. Eski bakanlardan Abdullatif Şener'in de hazır bulunduğu törende, tabutların üzerine apartmanlardan karanfil atıldı. Buradaki törenin ardından tabutlar yakınlarının ve partililerin omuzlarında Meydan Camisi'ne kadar taşındı. Yol boyunca kalabalık, dev Türk bayrağı açarak tekbir getirdi.

Cami avlusunda hayatını yitirenler için ikinci bir tören düzenlendi. Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Dua sırasında ölenlerin yakınları ve bazı partililer gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivas ve Türkiye'nin çok büyük değerlerini kaybettiğini ifade etti. "O'ndan geldik O'na gideceğiz" diyen Dalmaz, "Kader çizgisinin ötesine geçilmiyor. İçimizdeki acı yüreğimizi dağlamaktadır. Bu hadise bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiştir." dedi. BBP Genel Sekreteri Yüksel Topçu da kısa bir konuşma yaparak kalabalığı sabırlı olmaya davet etti.

Cenaze namazını Sivas Müftüsü Mustafa Balık kıldırdı. Namaz sonrası tabutlar omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde bir süre taşındı. Daha sonra cenazeler, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Vali Veysel Dalmaz ve eski bakan Şener'in yanı sıra Bölge milletvekilleri Mustafa Açıkalanı ve Selami Uzun, BBP'den Sivas Belediye Başkanlığını kazanan Doğan Ürgüp, BBP Genel Merkezi'nden gelen yöneticiler, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski bakan Musa Demirci, kazada ölen Yüksel Yancı'nın ve diğer ailelerin yakınları, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.

 

Helikopterde hayatını kaybeden BBP'liler için gözyaşları sel oldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000