10 Mart 2009, Salı 08:09:38

Helikopter sayısı ikiye katlanacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Şu an 7 helikopter ambulansımız var. Bu yıl sonuna kadar 15 helikopter ambulans ve 2 uçak şeklinde gelişmiş olacak'' dedi.
  • bir helikopter Türkiye Cumhuriyetinde neden üretilemiyor? Neden yurtdışına bağımlı haldeyiz hala ve hala.... ona buna para kaptırmaktan emeklerimizin sömürülmesinden bıktık artık istatistiklerle hava atacağınıza biraz yenilikçi modern atılımlar yapın da alkışlayalım.
  • Bu Helikopterler Türkiye Cumhuriyeti tescilli ama sahibi kim. Devletin malı mı? Taşeron bir firmamı bu hizmeti veriyor.Uçucular,diğer personel.kime ait,kim tarafından temin ediliyor. Bakımdan kim sorumluDevletimize bu işletme kaç paraya mal oluyor.Uçak kimin işletme kimin.Belli değil sadece helikopter geldi şuraya verildi ,buraya gitti.Havacılık sektöründe olanların bilmesi gerekmiyor mu?

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak için Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü kutlamasına katıldı.

Erzurum Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Bakan Akdağ, Türkiye'de kadınların dünyanın birçok ülkesindeki kadınlara oranla daha önce bazı haklara sahip olduğunu belirtti.

Sağlık konusunda son 6 yıl içinde önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında anne ve bebek sağlığı konusunda olumlu sonuçlar aldıklarını bildirdi. 1998'de Türkiye'de anne ölüm oranının 100 binde 70 olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, ''2008'de bu rakam 100 binde 19'a geriledi. Bu rakamlara ulaşılmasında ısrarlı çalışmalarımızın etkisi vardır'' diye konuştu.

KÖYDES kapsamında köylerde önemli projeleri gerçekleştirdiklerini de anlatan Akdağ, şunları söyledi:

''Tüm köylerimize yol yaptık. Tüm musluklardan su akıttık. Anadolu'da çok uzun yıllardır kırsalda kadınlarımız su taşırdı. KÖYDES'le birlikte musluklardan su akıttık. Bunu çok önemsedik. Erzurum'daki 967 köyden sadece 41'inde musluklardan su akmıyor. Bunun da bazı gerekçeleri vardır. Ancak bunu da en kısa sürede çözeceğiz. Bundan 5 yıl önce köylerin yarısında dahi musluklardan su akmıyordu. Köylerde telefon ve elektrik problemi de kalmadı.''

HELİKOPTER SAYISI 2 KATINA ÇIKACAK

İhtiyaç durumunda tüm kırsala 112 Acil Servis ambulansı gönderdiklerini de söyleyen Sağlık Bakanı Akdağ, şöyle konuştu:

''Eskiden kırsala 112 ambulansları gönderilmezdi. İster kırsal, ister şehirde olsun doğum için ambulans verilmezdi. Aradığınızda (Doğum mu var? Siz kendi aracınızla ulaştırın) derlerdi. Çok acil taşınması gereken hastalar için ambulans gönderilirdi. Onun için de mazot parası alınırdı. Şu anda 7 helikopter ambulansımız var. Yıl sonuna kadar 15 helikopter ambulans ve 2 uçak seklinde gelişmiş olacak. Şimdi doğum yapacak hastalar helikopter ambulansla taşınıyor. Biz bunun için de kimseden para talep etmiyoruz.

Ayrıca önemli bir uygulama yaptık. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kışın yollarının her şeye rağmen kapanma riski olan, hava ambulansı ile bile ulaşım riski olan yerlerdeki anneleri, doğum öncesi ihtiyaca göre 1 hafta ya da 15 gün önce şehirlerde misafir ettik. Bunlardan bine yakını teklifimizi kabul etti ve şehirlerde misafirimiz oldu. Ayrıca Türkiye'de anne ve bebek tetanosu konusunun ortadan kalktığı da Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan raporla belirtildi.''

 

Helikopter sayısı ikiye katlanacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bir helikopter Türkiye Cumhuriyetinde neden üretilemiyor? Neden yurtdışına bağımlı haldeyiz hala ve hala.... ona buna para kaptırmaktan emeklerimizin sömürülmesinden bıktık artık istatistiklerle hava atacağınıza biraz yenilikçi modern atılımlar yapın da alkışlayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu Helikopterler Türkiye Cumhuriyeti tescilli ama sahibi kim. Devletin malı mı? Taşeron bir firmamı bu hizmeti veriyor.Uçucular,diğer personel.kime ait,kim tarafından temin ediliyor. Bakımdan kim sorumluDevletimize bu işletme kaç paraya mal oluyor.Uçak kimin işletme kimin.Belli değil sadece helikopter geldi şuraya verildi ,buraya gitti.Havacılık sektöründe olanların bilmesi gerekmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000