14 Kasım 2013, Perşembe 08:02:09

HELİKOPTER KAZASIYLA İLGİLİ ÇARPICI İDDİA!

4 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan, “Hava Kuvvetleri radarından çıkan görüntülere ulaştık. Helikopterin düştüğü bölgeye olaydan 160 dakika sonra iki helikopter iniyor” dedi.
  • Allahın sopası yok
  • Bu ülkenin insanı ne de çok aksiyon filmi seyredermiş be kardeşim. Yok suikastmış, yok zehirlenmeymiş... yazın bakalım bol bol. Hayır bunlara inananda az değil hani. Ahmet Özal babasını rahat bırakmadı, sizde Muhsin beyi rahat bırakmayın. adam dağlık araziyi tek motorlu helikopterle geçmeye çalışmış. Bu kadar çok seviyordunuz madem, kıyaydınız paraya, bir helikopter alaydınız partiye, şöyle çift motorlusundan donanımlı falan. De- ice sistemi de olaydı, anti-ice sistemi de. Ya da ucuza gelsin diye tek motorlu helikopter yerine çift motorlu daha gelişmiş bir helikopter kiralayaydınız, hemşıları 5 yıldızlı otellere yerleştirelim diye bütçeyi kısmayadınız ne vardı? Siz de haklısınız tabi, kim demiş ki benim ayranım ekşidir diye, siz diyeceksiniz.
  • bence ergenekon adlı terör örgütü yapılanmasının ve de balyoz, ayışığı, eldiven,sarıkız darbe planlarının, derin ve de gizli yapılanmanın bununla birlikte bazı digital verilerin ve cd lerin imajının alınması neticesinde, meteorlojik şartlar da olumsuz olması nedeni ile, konu savcılar tarafından ivedilikle araştırılmalı ve silivri de mahkeme edilmelidir.
  • suikast oldugu gün gibi ortada,rahmetli muhsın yazıcıoglu'nun çantası ve silahı halen kayıp..bbp'nin olayın üzerine gitmemesini bir türlü anlayamıyorum parti içerisinden birileri rahmetliyi o helikoptere bile bile bindirdi..
  • Ya tyler misin ne caciksin erkeksen ismini yaz suraya bi sekilde sana ulasip neden ozal ve bu aileye bu kadar karsi oldugunu sorucam telefonda....lan hasta misin sen geberticem seni telefonun camini kiricam sana sinirden...
  • ali babam yok haklısın, 89 da öldü. bu şekilde davranmazdım.
  • tyler aynısı senin başına gelse baban hakkında ne tepki verirdin? Baban varsa tabi;)
  • Yillarca birer aptal gibi kahraman ordu kahraman polis naralari atip bu adamlarin yaptiklari herseyi gozumuz kapali onayladik ama artik yok yagma maymun gozunu acti. Ozellikle ordunun yaptigi o kadar cok kanunsuz, hukuksuz is var ki saymakla bitmez, kendilerini milletin kayitsiz hakimi sanan (haklik olarak cunku bu gucu biz verdik onlara) bu insanlar artik kanun karsisinda hesap vermelidir.
  • bu olayı aydınlatmayanlar, engelemeye çalışan her kimler ise şerefsizlerdir...
  • özal ailesi bir bunlar iki. müteveffa üzerinden yapılan bu siyasi çıkar amaçlı mağduriyet oyunu. yazık çok yazık.

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden 4 yılı aşkın zaman geçti, ancak sır perdesi hala kalkmadı. Suikast iddialarına BBP Lideri’nin oğlu Furkan Yazıcıoğlu da katıldı. Furkan Yazıcıoğlu olayla ilgili Vatan Gazetesi'ne konuştu. İşte oğul Yazıcıoğlu’ndan çarpıcı iddialar:

‘Fotomontaj yaptılar’

“Babamın ölmeden önce namaz kıldığına dair görüntüler fotomontaj. Sosyal medya üzerinden birtakım fotomontaj görüntüler servis ediliyor. Bu tür görüntüler davanın seyrini olumsuz etkiliyor. Bu tür görüntüler Muhsin Yazıcıoğlu’nun maneviyatını da yıpratıyor. Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili namazdan ziyade arama-kurtarmayla ilgili zafiyetin konuşulması gerekir.”

‘Gizli tanığın başı belada’

“Olayla ilgili ifade veren gizli tanık çok ciddi problemler yaşıyor. O dönem asker olan gizli tanık, mesleği elinden alınarak emekli edildi. Onun vasıtasıyla elimize ulaşan radar görüntülerini Cumhurbaşkanı Gül ve savcıyla paylaştık. Hava Kuvvetleri radar modülünden çok farklı yöntemlerle çıkarılan görüntüleri izledik. Radar görüntülerinde enkaz bölgesine olaydan 160 dakika sonra 2 helikopterin indiği görülüyor.”

‘6 dakika arayla iniyorlar’

“Helikopterlerden biri enkaz yerine 300 metre mesafede iniş yapıyor ve yaklaşık 7-8 dakika sonra havalanıyor. Diğer helikopter ise ilkinden 5-6 dakika sonra iniş yapıyor ancak ne zaman havalandığına dair radar görüntü yok. Helikopterlerin koordinat, eylem, boylam bilgileri açıkça görüntülerde yer alıyor. Bilirkişi radar görüntülerinin gerçek olup olmadığını inceleyecek. Şayet radar görüntüleri gerçekse hukuki girişimleri başlatacağız. Babamın ölümüyle ilgili hem aile, hem de BBP olarak çok ciddi araştırmalar yapıyoruz. Belli bir mesafe de kat ettik. an gizli kalması gereken konular var.”

‘Davayı sulandırıyorlar’

“Olay çok ciddi ve farklı yerlere gidiyor. Sulandırma operasyonu yapılmak isteniyor. Yazıcıoğlu ailesi olarak kamuoyundan ricamız; aile ve BBP dışında yapılan hiçbir açıklama, görüntü, söylentiye itibar edilmesin. Fotomontaj görüntülerle davanın seyri oyalanıyor.”

‘Kesinlikle suikast’

Furkan Yazıcıoğlu, olayın kaza olmadığına inanıyor: “Babama kesinlikle suikast yapıldı. Oğlu olarak duygusal düşündüğüm zannedilmesin. Çok ciddi bilgilere dayanarak sabotaj olduğunu iddia ediyorum. Vakti zamanı gelince bu bilgi ve belgeleri açıklayacağız.”

‘G.kurmay’dan net bir cevap alamıyoruz’

“Sayın Arınç olayın ardından ‘namus borcumuz’ dedi. Savcılık, Genelkurmay’a defalarca yazdı. Yanlış anlaşılmalara sebep olmak istemem; Ancak Genelkurmay’dan hiç bir zaman tatmin edici cevap alamadık. Devletin kurumları bize kapılarını kapadı. Radar görüntüleri için Genelkurmay’dan halen yazı bekliyoruz. Genelkurmay’dan net geri dönüş yapılmadı.”

‘Başbakan’dan 1 yıldır görüşme bekliyorum’

“Cumhurbaşkanı Gül’le 1.5 yıl önce görüştük. Elimize ulaşan radar görüntülerini takdim ettik. Başbakan’la Meclis’te görüşmüştük. Erdoğan, benimle özel olarak görüşeceğini söyledi ama 1 yıldır ilerleme kaydedemedik. Başbakanlık Araştırma Komisyonu‘ndan 3.5 yıldır bize ulaşan bir rapor yok. Sayın Gül, çok ilgilendi.”

HELİKOPTER KAZASIYLA İLGİLİ ÇARPICI İDDİA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

23 ~ 10 yıl önce
Allahın sopası yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
senaristler ~ 10 yıl önce
Bu ülkenin insanı ne de çok aksiyon filmi seyredermiş be kardeşim. Yok suikastmış, yok zehirlenmeymiş... yazın bakalım bol bol. Hayır bunlara inananda az değil hani. Ahmet Özal babasını rahat bırakmadı, sizde Muhsin beyi rahat bırakmayın. adam dağlık araziyi tek motorlu helikopterle geçmeye çalışmış. Bu kadar çok seviyordunuz madem, kıyaydınız paraya, bir helikopter alaydınız partiye, şöyle çift motorlusundan donanımlı falan. De- ice sistemi de olaydı, anti-ice sistemi de. Ya da ucuza gelsin diye tek motorlu helikopter yerine çift motorlu daha gelişmiş bir helikopter kiralayaydınız, hemşıları 5 yıldızlı otellere yerleştirelim diye bütçeyi kısmayadınız ne vardı? Siz de haklısınız tabi, kim demiş ki benim ayranım ekşidir diye, siz diyeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Absurt ~ 10 yıl önce
Bilip bilmeden abuk sabuk konusma!!!!Dusen helikopterin FMS'ini soken asker kamera kayitlari sonucu hapse atildi.Olay kaza olsa bile 48 saat boyunca olmesi icin beklendi.Kaza aninda 2 dk lik radar kayitlari silinmis.
Doğruya doğru ~ 10 yıl önce
Ne suikastı radarlarda görülen helikopterler de oraya piknik yapmak için inmişlerdir zaten...
Absurd' a cevap ~ 10 yıl önce
Kaya İstektepe, benim öğrenci olduğum dönemde hocamızdı. Kendisini çok iyi tanırım. Uçuş kontrolümüzü de yapmıştır. Pilotluğunu ve hakimiyetini de bilirim. TC-HEK Bell 206L-4 LR helikopterlerini de iyi bilirim. 20 yıl helikopterle uçumuşluğum var. Cehaletin FDR (Namı diğer asıl rengi turuncu olup yanınca siyahlaştığı için Kara Kutu olarak anılan Flight Data Recorder) ile FMS (Flight Management System)' i karıştırmandan belli. Fantazi dünyasında yaşamaya devam et. Kendin gibileri uyutursun sen o söylediklerinle.Max Kalkış ağırlığı 2.018kg. Helikopterin kendisi standart 1.092kg. Yakıt+yük alabileceği en fazla 926Kg. 6 adam bagajı olmasa 500-600Kg. yakıt kapasitesi yaklaşık 390 kg. Maximum ağırlıkla kalktığı açık. K.Maraşıda iyi bilirim kuzeyi dağlık.Rahmetli hocam Tekir vadisinden gitmek istemiş olmalı (ki o enkaz rotada bulundu) bu da normal çünkü bölgedeki en alçak vadi orası. O kadar yükle (birine "in çok ağırız" dese ortalığı birbirine katarsınız).Şimdi yaz sen yorumunu ABSURD
ne. ~ 10 yıl önce
bence ergenekon adlı terör örgütü yapılanmasının ve de balyoz, ayışığı, eldiven,sarıkız darbe planlarının, derin ve de gizli yapılanmanın bununla birlikte bazı digital verilerin ve cd lerin imajının alınması neticesinde, meteorlojik şartlar da olumsuz olması nedeni ile, konu savcılar tarafından ivedilikle araştırılmalı ve silivri de mahkeme edilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurthan ~ 10 yıl önce
suikast oldugu gün gibi ortada,rahmetli muhsın yazıcıoglu'nun çantası ve silahı halen kayıp..bbp'nin olayın üzerine gitmemesini bir türlü anlayamıyorum parti içerisinden birileri rahmetliyi o helikoptere bile bile bindirdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya tyler misin ne caciksin erkeksen ismini yaz suraya bi sekilde sana ulasip neden ozal ve bu aileye bu kadar karsi oldugunu sorucam telefonda....lan hasta misin sen geberticem seni telefonun camini kiricam sana sinirden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
ali babam yok haklısın, 89 da öldü. bu şekilde davranmazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 10 yıl önce
tyler aynısı senin başına gelse baban hakkında ne tepki verirdin? Baban varsa tabi;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu ve Polis ~ 10 yıl önce
Yillarca birer aptal gibi kahraman ordu kahraman polis naralari atip bu adamlarin yaptiklari herseyi gozumuz kapali onayladik ama artik yok yagma maymun gozunu acti. Ozellikle ordunun yaptigi o kadar cok kanunsuz, hukuksuz is var ki saymakla bitmez, kendilerini milletin kayitsiz hakimi sanan (haklik olarak cunku bu gucu biz verdik onlara) bu insanlar artik kanun karsisinda hesap vermelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 10 yıl önce
bu olayı aydınlatmayanlar, engelemeye çalışan her kimler ise şerefsizlerdir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
özal ailesi bir bunlar iki. müteveffa üzerinden yapılan bu siyasi çıkar amaçlı mağduriyet oyunu. yazık çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000