29 Ocak 2011, Cumartesi 09:15:03

HELİKOPTER KAZASIYLA İLGİLİ BOMBA İDDİA!

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter enkazından, uçuş bilgilerini taşıyan cihazların çalındığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından belirlendi.
  • evet ben gördüm.. Hava aracini.. Apollo 300 .icindede neil armstrog vardi...
  • Arkadaşlar bu haberi yapan vatandaş size yemin ederim ki cumhurbaşkanlığının resmi web sitesinde ücretsiz yayınlanan rapora 1 defa bile göz atmamıştır... Sizce F.G. taraftarı bir yayın organı sağda solda haber bulamayınca kime saldıracak? yayın organında görevli gazeteci arkadaşa buradan diyorum ki... Sayın gazeteci. Allah hüteala C.C. 'ün ilk emri neydi? .... ikra... ( oku ) sen önce raporu tam oku.. ondan sonra haber yap. Vatandaş olarak haberin nasıl yapılacağını size öğretmeyelim. Gazeteci dediğin etik çerçevelerde hareket etmelidir. insanları galeyana getirip yanlış yönlendirmeyin...
  • Bu ve daha önceki haberlerdeki bilgi hataları o kadar çokki, hangisine cevap yazacağını şaşırmakla birlikte buraya sığması da mümkün değil! Ama insanların bu kadar çok komplo teorisi üretebilmesine de yine devletimiz neden oluyor. Her konuda olduğu gibi yeterli resmi açıklama yok! Olan açıklamalar da "eksiklik olur" korkusuyla suya sabuna dokunmayan açıklamalar! Araştırma komisyonlarında emin olun HAKİKİ UZMAN yok! Varsayımdan öte gitmeyen iddialar var! Sadece iddia sahipleri kendilerini önemli hissettiriyor o kadar!
  • Muhalif olan ve eli ayağı düzgün bir gazeteyi okursanız yalan haberlerle ilgili birçok örnek bulabilirsiniz. Demek ki siz adı belirtilenden başka gazete okumuyorsunuz. Bravo... ML
  • Merhum Muhsin YAZICIOĞLU hayatının her döneminde devletine ve milletine ayrım yapmadan vefasını göstermiştir.fakat devlet üzerine düşeni yapamamış acziyetini sergilemiştir.hükümet bu olaya ciddiyetle yaklaşmamış zaafiyet göstermiştir.eğri oturup doğru konuşmak gerekirse kar altında kalan ve 2 saatte bulunan amerikalı dağcılara gösterilen hassasiyet o helikopterdeki 7 kişiye(Türk Vatandaşı) gösterilmemiştir.bu haberleri okudukca devletime soğuyorum.. devlekimin diye soruyorum benim devleti
  • haberi yapan gazeteyi suçlayan arkadaş, yalan haber ile ilgili bir tane somut örnek yazarsa sevinirim.
  • enkazın bulundu açıklamasından 4 buçuk saat önce bulunup gerekli deliller yok edilerek kamuoyuna açıklama yapıldığını duydunuzmu?ben kulaklarıma inanamadım.sizce doğruluk payı nedir?
  • ERGENEKON DA YOK KAZILARDA ORTAYA ÇIKAN BOMBALAR VE ÇEŞİTLİ MÜHİMMATLAR DA YOK DERİN DEVLET DE YOK MERHUM MUHSİN YAZICIOĞLU DA ECELİYLE ÖLDÜ.NE KADAR GÜZEL DEĞİL Mİ ŞU ÖRÜMCEKLEŞMİŞ BEYNİNİZİ DEVEKUŞU GİBİ TOPRAĞIN İÇİNDEN ÇIKARIN DA BİRAZ GERÇEKLERİ GÖRÜN ARTIK, GİZLENEN GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEYE HAZIR MI DEĞİLSİNİZ YOKSA.KARŞI OLDUĞUNUZ FİKİR YANDAŞLARINI KADERCİ KISMETÇİLİKLE SUÇLARKEN SİZ NEDEN KUTSALLAŞTIRDIKLARINIZLA YÜZLEŞMİYORSUNUZ ARTIK.
  • inanma
  • Şayet bu iddiaları belirttiğiniz gazete ortaya attıysa kesinlikle doğru değildir. Bugüne kadar ne inandırıcı bir haber verdiler, ne körü körüne iktidar destekçiliğinden vazgeçtiler, ne de ticari kurallara uygun davrandılar. Bu nedenle bu haber sadece kamuoyunun gözünde TSK ile ilgili şüphe yaratmak ve hayatını kaybetmiş insanların ruhlarını rahatsız etmektir. PVT

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; ulaşılan fotoğraflar da bu tespiti teyit ediyor. 29 Mart'ta helikopterin üzerinde bulunan cihazların söküldüğü, iki gün sonra çekilen fotoğrafta açıkça görülüyor. Uzmanlar, "Helikopter, bir hava aracının müdahalesiyle düşürüldüyse yok edilmesi gereken ilk cihaz budur." diyor.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği 25 Mart 2009'daki helikopter kazasına ilişkin şüpheler giderek artıyor. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun hafta başında açıkladığı rapor ise ciddi ihmal ve eksiklikleri belgeledi. Raporda, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın verdiği koordinatlarda hiç arama yapılmadığı, kaza sırasında bölgede yoğun olarak başka hava araçlarının bulunduğu, helikopterin bazı parçalarının askerî timlerce yakıldığı tespitlerine yer verildi. Ayrıca uçuş bilgilerini muhafaza eden cihazların çalındığının/yok olduğunun anlaşıldığına dikkat çekildi. Zaman'ın ulaştığı fotoğraflar, bu bilginin ihtimal değil gerçek olduğunu ortaya koydu. Enkaz bölgesinde 29 Mart 2009'da çekilen fotoğrafta ARGUS 5000 CE markalı GPS ile SKYMAP IIIC cihazları helikopterin üzerinde bulunuyor. İki gün sonra çekilen ikinci fotoğrafta ise bu cihazlar, yerinde görülmüyor. Bağlı oldukları panelden söküldükleri anlaşılıyor. Çalınan parçaların olayın aydınlatılması açısından önemine değinen uzmanlar, "Kaza yapan helikopter, eğer herhangi bir hava aracının müdahalesiyle düşürüldüyse ortadan kaldırılması gereken ilk cihazlar bunlardır. Çünkü uçuş bilgilerini muhafaza eder. Helikopterde ani bir alçalma veya yükselme olduysa gösterir." diyor.

DDK'nın kamuoyuna yansıyan raporunda, enkazda bulunamayan cihazlarla ilgili önemli tespitler vardı: "Cihazların 31.03.2009 günü öğle saatleri arasında yok olduğu/çalındığı anlaşılmıştır. Bölgede saat 17.00'ye kadar çalışmalarını sürdüren Kara Kuvvetleri'ne ait Sikorsky helikopterin kaza kırım heyetinde yer alan bazı personelin TC-HEK işaretli helikopter enkazı üzerinde çalışma yaptıkları görülmüştür. Başta Sikorsky helikopterin kaza kırım heyeti olmak üzere tüm şüpheliler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma yapılması önerilmektedir." Ortaya çıkan fotoğraflar, ARGUS 5000 CE markalı GPS cihazı ile SKYMAP IIIC'nin helikopterin üzerinden çalındığını ortaya koyuyor. Uzmanlar cihazla ilgili şunları söylüyor: "Bu cihazlar, uydulardan sinyal alarak hava aracını yönlendirmeye yarıyor. Gideceği yere olan uzaklığınızı belirtiyor. Helikopterin, düştüğü noktaya nereden geldiği bu cihazlarla tespit edilebilirdi. Ayrıca helikopterin irtifasıyla ilgili de bilgi veriyor. Bu cihazları alan ya değerli olduğu için satmak üzere almıştır ya da bazı şeyler ortaya çıkmasın diye yok etmiştir."

DDK raporunda, helikopter kazasının olduğu günün sabahından itibaren kazanın olduğu bölge yakınlarında yoğun bir hava aracı hareketliliği olduğu dile getiriliyor. Kaza anında da söz konusu hareketliliğin devam ettiği, ancak muhtemel kaza saatinden sonra iki saat kadar hava hareketliliği yaşanmadığı ve daha sonra yeniden bir hava hareketliliğinin görüldüğü kaydediliyor. Raporda, helikopterin başka bir hava aracının etkisiyle düşmüş olabileceği şüphesine yer veriliyor. Helikopterin çok yakınından geçen bir başka uçak nedeniyle savrulmuş veya düşmüş olabileceği iddiasının, 'araştırılmaya değer' bulunduğu vurgulanıyor.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın başkanlığını yaptığı Meclis Araştırma Komisyonu da GPS cihazlarıyla ilgili benzer bulgulara ulaşmıştı. Kazada hayatını kaybeden İHA Muhabiri İsmail Güneş'in, helikopter düşmeden önce çektiği fotoğraflarda, GPS cihazı net olarak görülüyordu. Bunun üzerine Meclis Komisyonu, helikopterde olduğu ortaya çıkan GPS cihazı ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden rapor istemişti. Emniyet Havacılık Daire Başkanı Mehmet Dayıoğlu imzalı raporda, helikopterdeki fotoğraflarda görülen iki cihazın enkazda bulunamadığı belirtiliyordu.

Meclis Araştırma Komisyonu da helikopterde bulunan ancak kazadan sonra bulunamayan cihazların peşine düşmüştü. Havacılık Daire Başkanı Mehmet Dayıoğlu, "Cihazlar bulunmuş olsalardı, kaza ile sonuçlanan son uçuşta helikopterin izlediği gerçek rota ve zaman bilgilerine ulaşmak, çarpma istikametini tespit etmek ve kaza ile ilgili daha sağlıklı değerlendirmeler yapmak mümkün olurdu." dedi.

(Zaman)

HELİKOPTER KAZASIYLA İLGİLİ BOMBA İDDİA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
evet ben gördüm.. Hava aracini.. Apollo 300 .icindede neil armstrog vardi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar bu haberi yapan vatandaş size yemin ederim ki cumhurbaşkanlığının resmi web sitesinde ücretsiz yayınlanan rapora 1 defa bile göz atmamıştır... Sizce F.G. taraftarı bir yayın organı sağda solda haber bulamayınca kime saldıracak? yayın organında görevli gazeteci arkadaşa buradan diyorum ki... Sayın gazeteci. Allah hüteala C.C. 'ün ilk emri neydi? .... ikra... ( oku ) sen önce raporu tam oku.. ondan sonra haber yap. Vatandaş olarak haberin nasıl yapılacağını size öğretmeyelim. Gazeteci dediğin etik çerçevelerde hareket etmelidir. insanları galeyana getirip yanlış yönlendirmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ve daha önceki haberlerdeki bilgi hataları o kadar çokki, hangisine cevap yazacağını şaşırmakla birlikte buraya sığması da mümkün değil! Ama insanların bu kadar çok komplo teorisi üretebilmesine de yine devletimiz neden oluyor. Her konuda olduğu gibi yeterli resmi açıklama yok! Olan açıklamalar da "eksiklik olur" korkusuyla suya sabuna dokunmayan açıklamalar! Araştırma komisyonlarında emin olun HAKİKİ UZMAN yok! Varsayımdan öte gitmeyen iddialar var! Sadece iddia sahipleri kendilerini önemli hissettiriyor o kadar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Muhalif olan ve eli ayağı düzgün bir gazeteyi okursanız yalan haberlerle ilgili birçok örnek bulabilirsiniz. Demek ki siz adı belirtilenden başka gazete okumuyorsunuz. Bravo... ML

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Merhum Muhsin YAZICIOĞLU hayatının her döneminde devletine ve milletine ayrım yapmadan vefasını göstermiştir.fakat devlet üzerine düşeni yapamamış acziyetini sergilemiştir.hükümet bu olaya ciddiyetle yaklaşmamış zaafiyet göstermiştir.eğri oturup doğru konuşmak gerekirse kar altında kalan ve 2 saatte bulunan amerikalı dağcılara gösterilen hassasiyet o helikopterdeki 7 kişiye(Türk Vatandaşı) gösterilmemiştir.bu haberleri okudukca devletime soğuyorum.. devlekimin diye soruyorum benim devleti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haberi yapan gazeteyi suçlayan arkadaş, yalan haber ile ilgili bir tane somut örnek yazarsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
enkazın bulundu açıklamasından 4 buçuk saat önce bulunup gerekli deliller yok edilerek kamuoyuna açıklama yapıldığını duydunuzmu?ben kulaklarıma inanamadım.sizce doğruluk payı nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ERGENEKON DA YOK KAZILARDA ORTAYA ÇIKAN BOMBALAR VE ÇEŞİTLİ MÜHİMMATLAR DA YOK DERİN DEVLET DE YOK MERHUM MUHSİN YAZICIOĞLU DA ECELİYLE ÖLDÜ.NE KADAR GÜZEL DEĞİL Mİ ŞU ÖRÜMCEKLEŞMİŞ BEYNİNİZİ DEVEKUŞU GİBİ TOPRAĞIN İÇİNDEN ÇIKARIN DA BİRAZ GERÇEKLERİ GÖRÜN ARTIK, GİZLENEN GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEYE HAZIR MI DEĞİLSİNİZ YOKSA.KARŞI OLDUĞUNUZ FİKİR YANDAŞLARINI KADERCİ KISMETÇİLİKLE SUÇLARKEN SİZ NEDEN KUTSALLAŞTIRDIKLARINIZLA YÜZLEŞMİYORSUNUZ ARTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
inanma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şayet bu iddiaları belirttiğiniz gazete ortaya attıysa kesinlikle doğru değildir. Bugüne kadar ne inandırıcı bir haber verdiler, ne körü körüne iktidar destekçiliğinden vazgeçtiler, ne de ticari kurallara uygun davrandılar. Bu nedenle bu haber sadece kamuoyunun gözünde TSK ile ilgili şüphe yaratmak ve hayatını kaybetmiş insanların ruhlarını rahatsız etmektir. PVT

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000