05 Mart 2021, Cuma 09:44:50

Helikopter kazasında şehit olan askerlerin kimliği açıklandı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit düşen askerlerin kimlikleri belli oldu.
  • Kaza kırım geçiren bir hava aracına yaklasılmaması gerekir ilk giden ekip etrafını cevirip müdahele edilmemesini sağlar tıpkı resimde görüldüğü gibi :-) kaza alanında herkes geziyor telefonla konuşuyor bilgi veriyor ondan sonra konu gizemli, derinlemesine araştırılmalı gibi bahaneler üretiyoruz. Maalesef helikopter için en tehlikeli ve değişken havalar yıllardan beri yaşanan helikopter kazalarının büyük sebebi olmuştur.Sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu tip kazalar olagelmektedir.Kobe bryant kazası gibi bunu dünyaca ünlü basketbolcu olduğundan duyduk oysa daha niceleri yaşandı ve yaşanıyor. Rabbim kazada şehit olanlara rahmet ve geride bıraktıklarına sabır versin.

Bitlis'in Tatvan ilçesinin Nemrut Dağı eteklerinde düşen helikopter de üst düzey rutbelilerin de olduğu bildirildi.

Helikopter düştüğü haberi üzerine çok sayıda ambulans, sağlık ve güvenlik ekibi bölgeye sevk edildi.

Düşen helikopterin askeri bir helikopter olduğu yönünde bilgiler alınırken, Milli Savunma Bakanlığı yaptığı ilk açıklama ile 9 personelin şehit olduğunu, 4 personelin yaralandığını bildirmişti. Daha sonra gelen haberlerde şehit sayısının 11'e çıktığı bildirilmişti.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit düşen askerlerin kimlikleri belli oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu.

Helikopter kazasında şehit olan askerlerin kimliği açıklandı

Yorumlar

~ 3 yıl önce
Kaza kırım geçiren bir hava aracına yaklasılmaması gerekir ilk giden ekip etrafını cevirip müdahele edilmemesini sağlar tıpkı resimde görüldüğü gibi :-) kaza alanında herkes geziyor telefonla konuşuyor bilgi veriyor ondan sonra konu gizemli, derinlemesine araştırılmalı gibi bahaneler üretiyoruz. Maalesef helikopter için en tehlikeli ve değişken havalar yıllardan beri yaşanan helikopter kazalarının büyük sebebi olmuştur.Sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu tip kazalar olagelmektedir.Kobe bryant kazası gibi bunu dünyaca ünlü basketbolcu olduğundan duyduk oysa daha niceleri yaşandı ve yaşanıyor. Rabbim kazada şehit olanlara rahmet ve geride bıraktıklarına sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rahmet ~ 2 yıl önce
Kuvvetli ve şerefli asilane ordumuzun kıymetli subayları ve ordumuzun bir çok yükünü hakkıyla layıkane şekilde omzunda taşıyan astsubay başçavuş ve uzman çavuş kardeşlerimizin ruhu şad mekani cennet olsun...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000