20 Nisan 2013, Cumartesi 13:54:36

HELİKOPTER KAZASINDA ÖLEN ORMANCIYA TAZMİNAT YOK!

Muğla'da orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterde ölen orman muhafaza memurunun ailesi, tazminat ödemeyen sigorta firmasına isyan etti.
  • O sigorta şirketinin de ismini verseydinizde uzak duraydık keşke.
  • ormanları yakan pkklılara tazminat ver orman için can veren personeline selam ver. türk açılımı istiyoruz.
  • SHGM böyle durumlarda ne yapar?Şirketlerin siyasi desteğine göre mi davranır.Maalesef olan güçsüze oluyor.Sözüm ona hükümetimiz herkesten hesap soruyor.Hadi hesap sorsana,, ey sivil havacılık.....
  • Öldürülen PKKlılara bile tazminat var..
  • Nuray hanım bu hayatta herşey para olabilir ama birde toprağın altı var!
  • Nuray Karalar zavalli masum amcayi kandirmaya calismis... Gerci zavalli amca ne yapsin, mustesarindan, genel mudurune, daire baskanindan memuruna kadar kimleri kandirmayi basarmaya calistigi dusunulurse gariban vatandasin cok da bir sansi yok dogrusu.... Benim anlamadigim bu kadina hakikaten inaniyorlar mi yoksa tamamen menfaat iliskisi mi soz konusu????

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınına müdahale ederken düşen yangın söndürme helikopterinde yaşamını yitiren orman muhafaza memuru 31 yaşındaki Orhan Çelik için sigorta firmasının istenen tazminatı ödememesi, Manisa'da oturan ailesini isyan ettirdi. Ellerinde 350 bin euroluk sigorta poliçesi olmasına karşın firmanın kendilerine haklarından feragat etmeleri için ibraname imzalatmaya çalıştığını öne süren baba Aydın Çelik, yaşananlara isyan etti.

CNNTürk'te yayınlanan habere göre; Köyceğiz ilçesine bağlı Otmanlar Köyü'ndeki yangına müdahale etmek için geçen yıl 9 Ağustos'ta Fethiye'den havalanan Rus yapımı Kamof RA 31596 tip yangın söndürme helikopteri, Cehennem Deresi mevkii Kepez Yangın Söndürme Kulesi yakınlarında düştü. Ormanlık alana düştükten sonra alev alan helikopterdeki Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik, Rus pilotlar Alexander Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ve Sergey Khorokhorın hayatını kaybetti. Enkazda yapılan ilk incelemenin ardından helikopterin, teknik arıza nedeniyle yükselirken güç kaybı yaşadığı ve bu nedenle düştüğü belirtildi.

Karakutu yurt dışına gönderildi

Kazaya ilişkin soruşturmayı Köyceğiz Cumhuriyet Savcılığı yürütürken helikopterin kesin düşüş nedenin araştırılması için enkazdan çıkarılan karakutu, incelenmek üzere yurt dışına gönderildi. Karakutunun incelenmesinin 2 yılı bulabileceği kaydedildi.

Kazada yaşamını yitiren orman muhafaza memuru Orhan Çelik'in ailesine Orman Kanunu gereğince 68 bin lira tazminat ödendi. Ancak Gate Elektrik Global Teknik Barış Havacılık- Güneydoğu Havacılık İş Ortaklığı'na ait helikopterin her koltuğu, bir sigorta firması tarafından yolcu sorumluluk sigortası kapsamına alınmış olmasına rağmen Çelik'in ailesine sigorta tazminatı ödenmedi. Ellerinde 350 bin euroluk sigorta poliçesi olmasına karşın firmanın tazminat ödememekte direndiğini iddia eden Orhan Çelik'in Manisa'da oturan babası Aydın Çelik, parada gözü olmadığını, ancak yaşananlar karşısında büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

"Beni aldatmaya çalıştılar"

Kazadan sonra Gate Elektrik Global Teknik Barış Havacılık firması yetkilileriyle görüştüğünü anlatan Çelik, "Bana 50 bin euro harçlık gönderdiklerini, yanındaki ibranameyi imzalamam koşuluyla bu parayı alabileceğimi söylediler. İbranameyi imzalamadan önce avukata gösterdim. Avukat bana, ibranameyi imzalamam halinde sigorta şirketinden doğacak tüm haklarımdan feragat etmiş sayılacağımı söyledi. İbranameyi geri gönderip Ankara'daki şirket merkezine gittim. Şirket yetkilisi Nuray Karalar ile görüştüm. Bana 'Öyle bir şey olamaz' deyip, yeniden ibraname düzenledi. Bu ibranameyi incelediğimizde ise benim için 20, eşim için 20, 2 çocuğum için de 5'er bin euro para teklif ettiklerini gördüm. İmzalamayınca ikna çabaları başladı. Dava açmam halinde bu kadar da para alamayacağımı anlattılar. Benim parada pulda gözüm yok. Ancak yaşadıklarım çok ağrıma gitti. Beni aldatmaya çalıştılar. Oğlum 5 yıl 7 aylık orman memuruydu. Hayatını orman yangınlarıyla mücadele ederken kaybetti" diye konuştu.

"Helikoptere binmek istemiyordu"

Helikopterin düşüş nedenin net olarak aydınlatılmasını isteyen Aydın Çelik, soruşturmada aşama kaydedilmediğini belirterek, "Bu helikopterler çok yaşlı. Daha önce de benzer tehlikeler atlatıldığı yönünde duyumlar almıştık. Metal yorgunu mu yoksa teknik bir arıza mı vardı? Bu sorular hala cevaplanmadı. Üstelik oğlumun bu helikoptere binmek istemediğini net olarak biliyoruz. 2010 yılından itibaren uçmaya başlamış. 2011 yılında Orman İşletme Müdürlüğü'nü kendisine uçuş parası ödenmediği için mahkemeye vermiş. Araştırdım, dilekçesi hala Danıştay'da bekliyor. Oğlum hayatının garanti altında olmadığını biliyormuş" dedi.

Görev şehidi, şehadetname gelmedi

Ölümünün ardından oğlu için İzmir'de tören düzenlendiğini sözlerine ekleyen Aydın Çelik, Emekli Sandığı'ndan gelen belgede Çelik'in görev şehidi sayıldığını dile getirerek şunları söyledi: "Muğla Orman İşletme Müdürlüğü'nden şehadetname istedim. Hala göndermediler. Bana diğer çocuğumun orman işletmede istihdam edilebileceği söylenmişti. Ancak hiçbir gelişme olmadı. Son olarak Başbakan bu konuda bir açıklama yapmış ve şehit yakınlarının istihdam edileceğini söylemiş. Umarım orman şehitleri de bu kapsama alınır. Bu yaştan sonra paraya ihtiyacım yok. Çocuklarımı kamyon şoförlüğü yaparak bu günlere getirdim. Ancak olayların üzerinden biraz zaman geçtikten sonra unutulduk. Sağ olsun Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu dışında arayan soran yok. Oğlumun mezarını dahi bilmezler. Büyük hayal kırıklığı ve üzüntü içindeyim."

HELİKOPTER KAZASINDA ÖLEN ORMANCIYA TAZMİNAT YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Volvo ~ 11 yıl önce
O sigorta şirketinin de ismini verseydinizde uzak duraydık keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
ormanları yakan pkklılara tazminat ver orman için can veren personeline selam ver. türk açılımı istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm uyuyor mu? ~ 11 yıl önce
SHGM böyle durumlarda ne yapar?Şirketlerin siyasi desteğine göre mi davranır.Maalesef olan güçsüze oluyor.Sözüm ona hükümetimiz herkesten hesap soruyor.Hadi hesap sorsana,, ey sivil havacılık.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sado ~ 11 yıl önce
Öldürülen PKKlılara bile tazminat var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuna kadar diren. ~ 11 yıl önce
Nuray hanım bu hayatta herşey para olabilir ama birde toprağın altı var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ormanci ~ 11 yıl önce
Nuray Karalar zavalli masum amcayi kandirmaya calismis... Gerci zavalli amca ne yapsin, mustesarindan, genel mudurune, daire baskanindan memuruna kadar kimleri kandirmayi basarmaya calistigi dusunulurse gariban vatandasin cok da bir sansi yok dogrusu.... Benim anlamadigim bu kadina hakikaten inaniyorlar mi yoksa tamamen menfaat iliskisi mi soz konusu????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000