14 Haziran 2009, Pazar 08:09:41

Helikopter ihalesi için karar günü: 1 Temmuz!

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından açılan; 20’si İçişleri Bakanlığı, 20’si Orman Bakanlığı, geri kalanları Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kullanımı için olmak üzere toplam 109 parçadan oluşan "Genel Maksat Helikopteri" ihalesi, 1 Temmuz’da karara bağlanacak.
  • iğneleyeci şekilde "yatırım" yazarak yorum yapan zihniyetlere kendilerini zorlayarak ufuklarını açmalarını sadece tüketici pozisyonundan çıkıp üretimde pay sahibi olmayı, dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olabileceğimizi gözardı etmeden atgözlüğü takmadan bakması dilekerimle.... ihaleyi kim alır bilinmez ama önemli olan ülkemize hayırlı olması ve havacılıkta söz sahibi ülkeler arasına girmemizde bir adım olması
  • Yılan Hikayesine döndü.Helikopter temini için acil çare bulunmalı.
  • agusta westland özellik olarak ihaleye dahil olanların en kötüsüdür, isteyen bunu internetten bile araştırarak görebilir.son ikiye kalma sebebi nedir? her zaman ki gibi türkiyede ki "yatırımları" diğerlerinden fazla yapması olmasın sakın??
  • her türlü hava şartında uçacak ,yıllardır hep bu cümleyi duyarız nasıl yani tipi,kasırga vs. bu durumlarda uçabilen helikopter varmı ? şuan silahlı kuvvetler gece uçma kabiliyetine zaten sahip geriye hava sıcaklığından etkilenmeme kalıyor sıcaktan etkilenmeyen hava aracı varmı ? (sıcaklık+irtifa),diğer konu yüksek irtifalarda uçabilecek deniliyor nasıl yani 20.bin-30.bin feet'temi o irtifada ne yapacak bunların yerine savaş kabiliyeti ve performastan bahsedilmeli

TSK için alınan helikopterlerin 11’i, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na tahsis edilecek.

400 helikopter daha ufukta

Başlangıçta 78 adet olarak planlanan helikopterler için Emniyet Genel Müdürlüğü 20, Özel Kuvvetler Komutanlığı 11 adet ek talepte bulunmuş; üretilecek helikopterler sayısı 109’a yükselmişti. Amerikan Sikorky firması ile İtalyan Agusta-Westland firmasının yarıştığı ihaleyi; Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) karara bağlayacak ve komite başkanlığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. 109 parçalık helikopter ihalesini kazanan firmanın, uzun vaadede 400 helikopterlik bir pazara da hakim olması bekleniyor.

Eskiyenler devreden çıkacak

Türkiye’nin şu anda kullandığı 400 helikopterin de zaman içinde devreden çıkacağı, bu ihaleyi kazanan firmanın, ileride yılda 15 helikopter için üretime devam edeceği, savunma kulislerinde konuşuluyor. Helikopterlerin maliyeti hakkında bugüne kadar fiyat ifade edilmedi, ancak konuşulan kulislerde 2-2.5 milyar dolarlık rakamlar konuşuluyor. SSİK’nin ayrıca; araca monteli sis cihazı projesi ve serpme mayın ile atma sistemi projesine başlama kararını da görüşmesi bekleniyor. SSİK’da zırh çeliği üretimi projesi ise genel karar gerektiren projeler kapsamında ele alınacak.

Her türlü havada uçacak

Çeşitli kurumların ihtiyacını karşılayacak helikopterler, TAI’nin Ankara’daki mevcut tesislerinde üretilecek. Hava sıcaklığından etkilenmeden, yüksek irtifada ve gece şartlarında da uçuş yapabilecek helikopterler için finansman, Savunma Sanayii Geliştirme ve Destekleme Fonu kaynaklarından karşılanacak. Söz konusu helikopterler, muharebe sahasında personel ve malzeme naklinin yanı sıra insani yardım, doğal afetlerde arama-kurtarma, elektronik harbe karşı koyma ile ambulans gibi özel görevlerde de kullanılabilecek.

Savaşan casus uçaklar geliyor

Savunma sektöründe üretim hedeflerinde vites büyüten Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), "2009-2016 dönemi Savunma Sanayii Sektörel Strateji Dokümanına" göre üç yeni tip insansız hava aracının (İHA) üretimi için çalışmalara başlıyor. Sektörde yaşanan gelişmeleri dikkate alan rapor, İHA ve uçaklar için yeni bir hedef çizdi.

Buna göre, savaşma yeteneğine sahip "Muharip İHA" için 2010’a kadar fizibilite çalışmalarına başlanacak. Ayrıca SSM, F-16 gibi savaş uçaklarından daha yükseğe çıkabilen Stratejik İHA’lar için bu yıl uluslararası konsorsiyuma katılacak. Stratejik İHA’lar sayesinde çok uzaktaki hedeflerin hareketlerini takip etmek mümkün olacak. SSM, kara hedeflerinin vurulmasını sağlayan Taarruzi İHA sistemi için de 2010’da uluslararası konsorsiyuma katılacak. Bu İHA’larla PKK terör örgütüne ait hedefler kolaylıkla vurulacak. Bu arada pilotların eğitimi için Kore’den ısmarlanan temel eğitim uçaklarının ardından bir adım öteye gidilerek jet eğitim uçağı üretimine de başlanacak.

Helikopter ihalesi için karar günü: 1 Temmuz!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
iğneleyeci şekilde "yatırım" yazarak yorum yapan zihniyetlere kendilerini zorlayarak ufuklarını açmalarını sadece tüketici pozisyonundan çıkıp üretimde pay sahibi olmayı, dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olabileceğimizi gözardı etmeden atgözlüğü takmadan bakması dilekerimle.... ihaleyi kim alır bilinmez ama önemli olan ülkemize hayırlı olması ve havacılıkta söz sahibi ülkeler arasına girmemizde bir adım olması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yılan Hikayesine döndü.Helikopter temini için acil çare bulunmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
agusta westland özellik olarak ihaleye dahil olanların en kötüsüdür, isteyen bunu internetten bile araştırarak görebilir.son ikiye kalma sebebi nedir? her zaman ki gibi türkiyede ki "yatırımları" diğerlerinden fazla yapması olmasın sakın??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
her türlü hava şartında uçacak ,yıllardır hep bu cümleyi duyarız nasıl yani tipi,kasırga vs. bu durumlarda uçabilen helikopter varmı ? şuan silahlı kuvvetler gece uçma kabiliyetine zaten sahip geriye hava sıcaklığından etkilenmeme kalıyor sıcaktan etkilenmeyen hava aracı varmı ? (sıcaklık+irtifa),diğer konu yüksek irtifalarda uçabilecek deniliyor nasıl yani 20.bin-30.bin feet'temi o irtifada ne yapacak bunların yerine savaş kabiliyeti ve performastan bahsedilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000