06 Nisan 2011, Çarşamba 12:51:23

"HELİKOPTER ENKAZINA ÇOK YAKLAŞTIK"

Bursa yakınlarında düşen helikopter için çok sayıda yardım ekibi de bölgeye sevkedildi.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Phenix diye bir şey yok. Kendine Anka Kuşu diyeceksen Phoenix yaz bari, aklı olmadan fikri olan kardeşim.
  • as-532 cougar helikopterleri fransadan alınan beş para etmeyen ve ispanyadan alınan cn-235 casa uçakları gibi siyasi amaçlı bir kazıktır.....vah ülkem vahhh
  • AS 532 Cougar Fransız yapımı, sonderece gelişmiş avionikleri ve arama kurtarma techizatı olan, autohover kabiliyeti dahil olmak üzere her türlü hava ve arazide muharebe arama kurtarma harekatı icra edebilen, 2+2+1(as required) personelli bir helikopterdir. Hv.K.K.lığı Arama-Kurtarma birlikleri tarafından kullanılır. İçindeki astsubay komandoları; kara-deniz- hava -dağ komando eğitimlerinin yanında özel kuvvet harekatı ve ilk yardım konularında da eğitilmişlerdir. Hem SAT, hem paraşütçü, hem dağcı. Berelerinin rengi değil, bu seçkin ve soyak evlatlarımızın eğitim ve becerileri öne çıkmalıdır.
  • diğer ikisi iyi , son dakika
  • AS532 Cougar tipi asker ne oluyorki yeni bi tip askerlik modelimi hava komandosumu deniz komandosumu bordo berelilermi nasıl bi tip asker modeli ki?:):):):):):):):

Ciner Grubu'na ait olduğu bildirilen "TC-HET" kuyruk tescilli helikopter, henüz belirlenemeyen bir nedenle Orhangazi ilçesindeki İznik Gölü yakınlarına düştü.

Kazanın hemen ardından helikopterle irtibatın kesilmesinden sonra Bandırma 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait AS532 Cougar tipi askerin arama-kurtarma çalışmaları için bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Bursa’ya, Orhangazi İlçesi’ne bağlı Dutluca Köyü yakınlarına helikopterin düştüğü ihbarıyla birlikte, bölgeye sivil savunma ve sağlık görevlilerinden oluşan 5 ekip sevk edildi.

Arama-kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, bölgedeki sise rağmen enkazın bulunduğu alana yaklaştıklarını ifade etti.

Peynircioğlu, bölgede helikopterin enkazına çok yakın olduklarını söyleyerek, "Çok kısa zamanda enkaza ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Bu arada helikopterde iki pilot ve bir teknisyenin olduğunu öğrendik. Pilotların yaralı, teknisyenin ise yara almadan kurtulduğu yönünde bilgileri de aldık. Bölgeye ulaştığımızda gerekenleri yapacağız” dedi.

Öte yandan, arama çalışmalarına katılan ekiplerin, helikopterde bulunan pilotlardan biriyle telefonla irtibat kurdukları ve bu kişilerin bulundukları yeri kendilerine tarif ettikleri öğrenildi. Bölgedeki jandarma ekiplerine telefonla ulaştığı iddia edilen bir yaralının “İznik Gölü”nü görüyorum. 70 derece eğimli bir yerdeyiz. Hafif sis var” dediği belirtildi.

Ayrıca pilotlardan birinin yaşamını yitirdiği iddiası da ortaya atıldı. Ancak bu iddia resmi kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

"HELİKOPTER ENKAZINA ÇOK YAKLAŞTIK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Phenix diye bir şey yok. Kendine Anka Kuşu diyeceksen Phoenix yaz bari, aklı olmadan fikri olan kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
as-532 cougar helikopterleri fransadan alınan beş para etmeyen ve ispanyadan alınan cn-235 casa uçakları gibi siyasi amaçlı bir kazıktır.....vah ülkem vahhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AS 532 Cougar Fransız yapımı, sonderece gelişmiş avionikleri ve arama kurtarma techizatı olan, autohover kabiliyeti dahil olmak üzere her türlü hava ve arazide muharebe arama kurtarma harekatı icra edebilen, 2+2+1(as required) personelli bir helikopterdir. Hv.K.K.lığı Arama-Kurtarma birlikleri tarafından kullanılır. İçindeki astsubay komandoları; kara-deniz- hava -dağ komando eğitimlerinin yanında özel kuvvet harekatı ve ilk yardım konularında da eğitilmişlerdir. Hem SAT, hem paraşütçü, hem dağcı. Berelerinin rengi değil, bu seçkin ve soyak evlatlarımızın eğitim ve becerileri öne çıkmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
diğer ikisi iyi , son dakika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AS532 Cougar tipi asker ne oluyorki yeni bi tip askerlik modelimi hava komandosumu deniz komandosumu bordo berelilermi nasıl bi tip asker modeli ki?:):):):):):):):

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000