24 Ağustos 2017, Perşembe 08:51:09

Hedef 3 milyon yolcu, gelen sayısı 167 bin!

Yıllardır açıklanan Çin'den 1 milyon ziyaretçi hedefi Dışişleri bakanı tarafından 3 milyona çıkarılırken gelenler yarı yarıya azaldı
  • 6-7 sene önceydi sanırım, Çin'in Rusya'dan satın aldığı uçak gemisinin boğazdan geçirilmesi için Çin hükümeti size 1 milyon turist göndereceğiz demiş izni kapmıştı ama sonuçta oradan turist olarak kimse gelmemişti. Tabii bu da başka bir palavraydı ve yine kandırılmıştık her zaman olduğu gibi ve şimdi de hala olmayacak işler peşindeyiz hala utanmadan sallıyoruz !
  • Sanırım kavgalı olmadığımız tek ülke Çin
  • Zaten bizim boşbakan bakanların ne işe yaradıkları şu anakadar belli değil . Koltuk iyi turizmci gebersin havasında hepsi
  • Kalitesizlik ve gorgusuzluk konusunda Cinliden beteri yok, gelmemesini sans olarak sayin.
  • Biz resmen parayız. Adamlar yaptıkları siyasi anlaşmalarda sana 500 sana 600 bin sanada 1 milyon turist veriyom
  • Çin vize bile vermiyor Türklere, suçu her zaman dışarda aramamak lazım.
  • Kendi ülkesindeki türklere bile eziyet ediyorken Türkiye'yi sevip de gelmesini beklemek mantık dışı. Devlet zaten Türk karşıtı propagandayı her zaman yapıyor,olumsuz gelişmeleri ilk sıralarda yayınlıyor ve halkı da böyle yönlendiriyor.Politika bu.
  • herkesle kavga ederken nasıl olacak? Benim avrupa da çalıştığım firmadan gelecek ekip politik nedenlerden ötürü bidaha çalışmayacağız dedi. Kim arşılıycak zararımı eyyyy ...?
  • Hesaplarda oyun, rakamlarda azcik sasirtmaca , bir bakmisiz Cin'li turist sayimiz seneye 5 milyon olmus:)) Biz bunu enflasyonda, ulke buyumesinde falan goruyoruz, cok ta saglikli ve motive edici oluyor. Biraz kagit kurek oyunu ile 3-5 seneye dunyanin lideri konumuna gelecegimizi dusunuyorum. Az kaldi, sabredin.
  • Varyag'ın geçisinin turist karşılığı olduğu sadece halka söylenen kısmıdır.Asıl alınan füze teknolojisidir

Yıllardır açıklanan Çin'den 1 milyon ziyaretçi hedefi Dışişleri bakanı tarafından 3 milyona çıkarılırken gelenler yarı yarıya azaldı

Yılda 120 milyon turist,  yurtdışına seyahate çıktığı Çin’den geçen yıl Fransa, 2 milyon Çinliyi konuk ederken, Tayland da 8 milyon Çinli turisti ülkesine çekti. Türkiye’ye gelen Çin’li sayısı 2015'te 313 bin iken 2016'da 167 bin kişiye geriledi. Bu yıl Çin'den 200 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Çin'in Ukrayna'dan aldığı Varyag uçak gemisinin 2001’de İstanbul boğazından geçişine izihn verildiğinde bunun Çin’den yılda 1 milyon turist gönderilmesi karşılığı olduğu söylenmişti.

Bu iddia o günden bu yana geçen 16 yıldır her vesile ile dillendirilirken, Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen hafta Çin’e yaptığı ziyaret sırasında görüştüğü mevkidaşı  ile birlikte yaptığı basın açıklamasında Çin’den yılda 3 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söylemişti.

Her yıl ortalama 120 milyon Çinli, uluslararası destinasyonlara seyahat ediyor. Bu turistler, dünya genelinde geçen yıl 194 milyar dolarlık harcama yaptı.

Hedef 3 milyon yolcu, gelen sayısı 167 bin!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

herşeyiniz palavra ~ 7 yıl önce
6-7 sene önceydi sanırım, Çin'in Rusya'dan satın aldığı uçak gemisinin boğazdan geçirilmesi için Çin hükümeti size 1 milyon turist göndereceğiz demiş izni kapmıştı ama sonuçta oradan turist olarak kimse gelmemişti. Tabii bu da başka bir palavraydı ve yine kandırılmıştık her zaman olduğu gibi ve şimdi de hala olmayacak işler peşindeyiz hala utanmadan sallıyoruz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşılıklı ~ 7 yıl önce
Varyagı çine verdik uçak gemisi yapmayı öğrendiler biz ise Bora füzesini Çinden öğrendik her şey karşılıklı.
Eyyy Çin ~ 7 yıl önce
Sanırım kavgalı olmadığımız tek ülke Çin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabri ~ 7 yıl önce
Zaten bizim boşbakan bakanların ne işe yaradıkları şu anakadar belli değil . Koltuk iyi turizmci gebersin havasında hepsi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cinli ~ 7 yıl önce
Kalitesizlik ve gorgusuzluk konusunda Cinliden beteri yok, gelmemesini sans olarak sayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
--- ~ 7 yıl önce
Biz resmen parayız. Adamlar yaptıkları siyasi anlaşmalarda sana 500 sana 600 bin sanada 1 milyon turist veriyom

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SusuzHotcup ~ 7 yıl önce
Çin vize bile vermiyor Türklere, suçu her zaman dışarda aramamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çin ~ 7 yıl önce
Kendi ülkesindeki türklere bile eziyet ediyorken Türkiye'yi sevip de gelmesini beklemek mantık dışı. Devlet zaten Türk karşıtı propagandayı her zaman yapıyor,olumsuz gelişmeleri ilk sıralarda yayınlıyor ve halkı da böyle yönlendiriyor.Politika bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dış politika ~ 7 yıl önce
herkesle kavga ederken nasıl olacak? Benim avrupa da çalıştığım firmadan gelecek ekip politik nedenlerden ötürü bidaha çalışmayacağız dedi. Kim arşılıycak zararımı eyyyy ...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kagit oyunu ~ 7 yıl önce
Hesaplarda oyun, rakamlarda azcik sasirtmaca , bir bakmisiz Cin'li turist sayimiz seneye 5 milyon olmus:)) Biz bunu enflasyonda, ulke buyumesinde falan goruyoruz, cok ta saglikli ve motive edici oluyor. Biraz kagit kurek oyunu ile 3-5 seneye dunyanin lideri konumuna gelecegimizi dusunuyorum. Az kaldi, sabredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enerjiq ~ 7 yıl önce
Varyag'ın geçisinin turist karşılığı olduğu sadece halka söylenen kısmıdır.Asıl alınan füze teknolojisidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000