20 Nisan 2018, Cuma 16:06:31

“Hayvanlar ve Biz” Sergisi İstanbul Sabiha Gökçen’de!

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın (İZEV) ‘Hayat ve Biz’ isimli sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabının ilk sergisi olan “Hayvanlar ve Biz”, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda ziyarete açıldı.

Türkiye’nin ilk “Engelsiz Havalimanı” unvanına sahip İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı 10. yılında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İZEV'in toplumda zihinsel engelli olarak tanımlanan down sendromlu, otizmli ve mental farklılığı bulunan bireylerin sesini sanat yoluyla duyurmak amacıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı desteğiyle hayata geçirdiği 'Hayat ve Biz' projesinin ikinci etabı olan 'Hayvanlar ve Biz' sergisi ziyarete açıldı.

İZEV’li gençlerin her aşamasında aktif yer aldığı, fotoğraf literatürüne yeni bir anlayışla katkı sunmayı hedefleyen projenin “Hayvanlar ve Biz” başlıklı fotoğraf sergisinde; down sendromlu, otizmli ve mental geriliği bulunan gençler görev aldı. 14 eserin yer aldığı sergide, insani duyguları tanımlayan kavramlar, doğada bu duyguları temsil eden hayvanlarla eşleştirildi. Sergi, yaradılış değerlerinin en saf halinin doğada ve doğallıklarıyla bu bireylerde var olduğunu anlatmayı amaçlıyor.

Serginin açılış kokteyline; İZEV’li gençlerin yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı Mülki İdare Amiri Necip Çakmak, Emniyet Şube Müdürü Nilgün Selvi, ISG CEO'su Ersel Göral, İSG Yönetim Kurulu Üyesi Dato Che Azmi Bin Murad, İZEV Genel Koordinatörü Merve Kılıç, İZEV Proje Genel Koordinatörü Hakan Kural, ISG yöneticileri ve havalimanı çalışanları katıldı. Sergi ilk durağı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın dış hatlar giden yolcu katında bulunan sergi alanında 5 Mayıs tarihine kadar görülebilir.

Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin dört bir yanında ve başta New York, Los Angeles ve Washington olmak üzere yurt dışında da görücüye çıkması hedeflenen sergi aracılığıyla milyonlarca insanın zihnindeki negatif algıların dönüştürülmesi hedefleniyor. 

Sergi hakkında bilgiler veren İZEV Genel Koordinatörü Merve Kılıç: “Farklı” bireylerin dünyada ilk kez hiçbir ajitasyon ve aşırı pozitif ayrımcılık bulunmadan kendilerini ifade ettikleri ne dikkat çekerek, “Bu sergi inanıyoruz ki yurt dışında da ülkemizi bir sosyal sorumluluk projesi olarak temsil etmemizi sağlayacak.” dedi. Proje Genel Koordinatörü Hakan Kural ise bu fotoğraf sergisinin ve İZEV gençlerinin aynı zamanda birçok ödüle de hak kazanacağını, ödüllü bir işin içinde bizzat yer aldıklarına inandıklarını ifade etti.







“Hayvanlar ve Biz” Sergisi İstanbul Sabiha Gökçen’de!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000