25 Ağustos 2015, Salı 11:15:01

Hayallerinin peşinden gitti Airbus'ta işe başladı

Almanya Münih Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini sürdüren Merve Yıldız, yarı zamanlı olarak, sivil ve askeri uçaklar üreten dünya havacılık devi Airbus’ta çalışmaya başladı.
  • :) ne komik yorumlar. Hehe hiç gulesim yoktu
  • Helal olsun kıza. bir hedef koymuş ve başarmış. bence ayakta aklışlamak gerekir. bide beğenmeyip laf söyleyenler boş boş konuşmayın. Kendinize dönüp bir bakın ben nerdeyim o nerde diye...
  • Avrupa vatandaşı olmak gurur verici, sikiyosa vatandaşlık alın, alabiliyorsaniz. Tebrik ederim meyveyi en iyisini yaptı. Ona vatandaslik verseler tam olcak. Erkek Milleti gururunu yediremiyor bir bayan/kadın başarılı olunca. Evlilik ve cocukdan bahsedene: kariyer ve annelik cok pozitif bir kombine. Merak etme, bir kadinin gucu ve hedefi 20 erkek yapar. Catlayin * men*
  • Okuduğun okul önemli boğaziçi,İTÜ,marmara,Yıldız teknik,ODTÜ,Hacettpe,İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ olmadıktan sonra diğerleri hepsi sıradan.Bilmem anlatabildimmi sn MERVE YILDIZ.....
  • Daha da başarılı olsun, yolu açık olsun tabi, o ayrı da, yarı zamanlı çalışan bir genç kardeşimizi sanki Airbus'ta çalışan ilk Türk'müş gibi duyurmak biraz tuhaf. Airbus'ta hem de gayet önemli konumlarda çalışan Türkler var, bir tanesi program manager konumunda şu anda.
  • SENIN BASARAMADIGINI BASARDI ASLANIM ? MISKIN MISKIN YATARKEN SIZ KAPLUMBAGA DAGI ASAR
  • Bende Hollandada master hukuk fakültesini bitirdim.Yaşım 24. Maalesef ulkede hemen hakem olamiyosun, bir kac yil tecrübe lazım. Şimdilik çalışıyorum.
  • Bende istanbulda ozel yabancılar için cermen dilleri mezunuyum. Berlin'de 4 yıl bachelor cermen dilleri okudum. Çok iyi maaşa ders veriyorum.
  • Almanyada yeterince işsizlik var. Almanlar varmisken Türkleri napsinlar. Bırakın bunları uni bitirmiş bisürü işsiz mezun tanıyorum. Yazık devlet doğru düzgün yardımcı olmuyor.
  • Helal olsun valla en güzel iş bu zamanda

Yaşar Üniversitesi’nde çift anadal yapıp işletme ve endüstri mühendisliği bölümlerinden dereceyle mezun olan Merve Yıldız, bir yandan dünyaca ünlü Münih Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans yaparken bir yandan da yarı zamanlı olarak dünyaca ünlü havacılık şirketi Airbus’ta finans bölümünde çalışıyor.

Üniversiteden geçen yıl mezun olan Merve Yıldız, hayallerinin peşinden gidip birçok gencin rüyalarını süsleyen dünyada iş verilebilirlik sıralamasında 8. olan Almanya Münih Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi almaya hak kazandı.

Eğitimini bir yıldır sürdüren Merve Yıldız, bir yandan da iş hayatını tanımak için yarı zamanlı olarak 6 ay önce, sivil ve askeri uçaklar üreten dünya havacılık devi Airbus’ta çalışmaya başladı. Teknoloji, inovasyon ve müşteri işleri konularında eğitim aldığını belirten Yıldız, İzmir’den Münih’e uzanan eğitim ve yeni tanıştığı iş yaşamını anlattı.

İKİ FAKÜLTE BİTİRDİ

Yaşar Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde okurken ikinci yılda endüstri mühendisliğinde çift anadal yapmaya başladığını belirten Merve Yıldız, “Üniversitenin sağladığı yurtdışı değişim programlarından biri olan Erasmus ile Almanya’da bir dönem değişim öğrencisi oldum. Bu programda ve Almanya’daki üniversite ilişkilerimde, hocalarım Prof. Dr. Sencer Yeralan ile Doç. Dr. Çağrı Bulut her zaman destek oldu. Üniversitedeki üçüncü yılımı her iki bölümde de tamamladıktan sonra, 3 aylık yaz tatilinde Yaşar Holding’in Almanya’daki kuruluşu olan Yadex International GmbH şirketinde staj hakkı kazandım. Üniversite eğitimimin son yılında, kafamda her şey daha da netleşti. Endüstri Mühendisliği’ndeki bitirme projemiz ile birlikte sürdürdüğüm yüksek lisans başvuru süreci, her ikisinde de olumlu geçti. Bitirme projemiz TÜBİTAK’tan destek kazandı ve okulda da birinci oldu, aynı zamanda İşletme Bölümü’nden bölüm birincisi olarak mezun oldum” diyerek okul yaşamını anlattı.

Geçen yıl başvurduğu Almanya Münih Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi almaya hak kazandığını kaydeden Merve Yıldız, “Şu an eğitimimin ilk yılı tamamlandı. Verilen burs imkanları kısıtlı olduğu için yarı zamanlı çalışmaya karar verdim. Bu sayede hem de iş deneyimi elde edecektim. Münih’e gelirken aklımda hep büyük bir firmada çalışmak vardı. Bir arkadaşımın önerisiyle dünya uçak üretim devi Airbus’a başvurdum. İşletme eğitimim ve endüstri mühendisliğinde yapmış olduğum çift anadalın bunda büyük katkısı oldu ki geçen Aralık ayında yarı zamanlı çalışmaya başladım. Finans bölümünde yürütülen COIN adlı projede, proje yönetiminde çalışıyorum. İşyerinde oldukça çok uluslu bir yapıdayız. Her gün İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca konuşulan bir yer düşünün, bu durum dil birikimimi de geliştiriyor” diyerek Airbus’ta çalışmaya nasıl başladığını anlattı.

“BİR SAAT AZ UYUYARAK BAŞARIYORUM”

En fazla karşılaştığı sorunun “Okul ile birlikte nasıl yapıyorsun” olduğunu belirten Yıldız, “Bu soruya, bir saat az uyuyarak diye cevap veriyorum. Her ne kadar yorucu olsa da eğlenmeye de bir o kadar vakit ayırabiliyorum. En güzeli şimdi finansal açıdan aileme de yük olmuyorum. Felsefem, her seferinde bir adım daha ileri gitmek oldu. Burada da mümkün olduğunca kendimi geliştirip gerek dil açısından, gerekse deneyim ve eğitim anlamında daha ileriye gitmeyi hedefliyorum” diye konuştu.

Üniversiteye başlayacak adaylara da önerilerde bulunan Merve Yıldız, “Hiç yılmadan kendilerini geliştirmelerini, gelecekleri için, kurdukları hayal için, gereken adımları sağlamca atıp yapabileceklerinin en iyisini yapmalarını öneriyorum. İstemeleri halinde her fırsat kendilerine zaten verilecektir.” dedi.

Hayallerinin peşinden gitti Airbus'ta işe başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Merve ~ 9 yıl önce
:) ne komik yorumlar. Hehe hiç gulesim yoktu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz konuşma ~ 9 yıl önce
Helal olsun kıza. bir hedef koymuş ve başarmış. bence ayakta aklışlamak gerekir. bide beğenmeyip laf söyleyenler boş boş konuşmayın. Kendinize dönüp bir bakın ben nerdeyim o nerde diye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proud eu citizen ~ 9 yıl önce
Avrupa vatandaşı olmak gurur verici, sikiyosa vatandaşlık alın, alabiliyorsaniz. Tebrik ederim meyveyi en iyisini yaptı. Ona vatandaslik verseler tam olcak. Erkek Milleti gururunu yediremiyor bir bayan/kadın başarılı olunca. Evlilik ve cocukdan bahsedene: kariyer ve annelik cok pozitif bir kombine. Merak etme, bir kadinin gucu ve hedefi 20 erkek yapar. Catlayin * men*

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEK ~ 9 yıl önce
Okuduğun okul önemli boğaziçi,İTÜ,marmara,Yıldız teknik,ODTÜ,Hacettpe,İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ olmadıktan sonra diğerleri hepsi sıradan.Bilmem anlatabildimmi sn MERVE YILDIZ.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 9 yıl önce
Daha da başarılı olsun, yolu açık olsun tabi, o ayrı da, yarı zamanlı çalışan bir genç kardeşimizi sanki Airbus'ta çalışan ilk Türk'müş gibi duyurmak biraz tuhaf. Airbus'ta hem de gayet önemli konumlarda çalışan Türkler var, bir tanesi program manager konumunda şu anda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DASDAS ~ 9 yıl önce
SENIN BASARAMADIGINI BASARDI ASLANIM ? MISKIN MISKIN YATARKEN SIZ KAPLUMBAGA DAGI ASAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
basariliyiz ve insaniz ve oldugu gibi kabul ederiz insanlari.
Atorney ~ 9 yıl önce
Bende Hollandada master hukuk fakültesini bitirdim.Yaşım 24. Maalesef ulkede hemen hakem olamiyosun, bir kac yil tecrübe lazım. Şimdilik çalışıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lawyer a ~ 9 yıl önce
Ik ook, we hebben iets gemeen ;)
Öz ~ 9 yıl önce
Bende istanbulda ozel yabancılar için cermen dilleri mezunuyum. Berlin'de 4 yıl bachelor cermen dilleri okudum. Çok iyi maaşa ders veriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M ~ 9 yıl önce
Almanyada yeterince işsizlik var. Almanlar varmisken Türkleri napsinlar. Bırakın bunları uni bitirmiş bisürü işsiz mezun tanıyorum. Yazık devlet doğru düzgün yardımcı olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pg ~ 9 yıl önce
Helal olsun valla en güzel iş bu zamanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000