10 Ocak 2013, Perşembe 09:44:34

HAYALLERİNE KOŞAR ADIM

Gaziantep’te özel bir okulun pilotluğa ilgili duyan öğrencileri, “Kariyer Günleri Etkinlikleri” çerçevesinde Gaziantep Havalimanı’nı ziyaret etti.
  • pilotluk zengin isidir sevmek yetmez
  • verin gazı verin gazı..işsizler ordusunun yeni neferleri
  • Geleceğin işsiz pilotları...

Özel Sunguroğlu Liseleri Rehberlik Servisi tarafından organize edilen “Kariyer Günleri Etkinlikleri” programı kapsamında, pilot olmayı düşünen 12. sınıf öğrencileri, Gaziantep Havalimanı’nı ziyaret etti. Öğrencilere bilgi veren Hava Trafik Kontrol Şefi Mehmet Murat Kızıl ve Cengiz Arslan, havalimanlarında bulunan kule ile uçak arasındaki irtibatın nasıl sağlandığı, anlık hava durum bilgisinin ne şekilde alındığı, uçakların rotalarının nasıl şekillendirildiği konusunda konuklarına bilgiler verdi.

Bugün Türkiye'de ve dünya genelinde uçak sefer sayılarının arttığını belirten Kızıl, öğrencilere Gaziantep Havalimanı'nın kulesini gezdirdi. Anadolu Jet pilotlarından İsmail Hakkı Kobakoğlu da, pilotların çalışma hayatı hakkında deneyimlerini paylaştı. Kokpit hakkında bilgi veren Kobakoğlu, uçağın nasıl çalıştığı ve kokpitte bulunan cihazları anlattı.

Okulun Psikolojik Danışmanı Okan Bal, ziyaretlerinin öğrencilerin meslek ve kariyer hedeflerini belirlemede önemli olduğunu vurguladı ve bu tür ziyaretlerin devam edeceğini bildirdi. Bal, öğrencilerinin vizyonlarını geliştirmek istediklerini ifade etti.

HAYALLERİNE KOŞAR ADIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

pilotluk ~ 11 yıl önce
pilotluk zengin isidir sevmek yetmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
power ~ 11 yıl önce
verin gazı verin gazı..işsizler ordusunun yeni neferleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelecek ~ 11 yıl önce
Geleceğin işsiz pilotları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 11 yıl önce
Geçemezsin DLR ı ATPL i vs.'yi, sonra gelir burada işsiz aldık yabancılara ilgi var falan filan ahkam kesersin
Cevap'a ~ 11 yıl önce
Dediğiniz sebeplerden çamur atanlar mutlaka vardır. Ama tam tersi de söz konusu. Ama unutma ki he sektör elinin altında işe muhtaç bir kitle olmasını ister ve bunu sağlamak için uğraşır. İşsiz pilotlar şirketlerin en sevdiği şeydir. Öte yandan bazı tutarsız uygulamalar yapılır ki şöyledir. Adamın biri Amerika'da pilotluğu 4 lisans derecesinde okur. Yurdumun bayrak taşıyıcısı YÖK denkliği olmadığından kabul etmez. Aynı bölüme girememiş, lise mezunu Amerikalı pilotu işe alır. (Yaşanmış olaydır) Daha binlercesi var ama uzatmıyorum. Sektördeki fırıldakları bir kaç DLR artığı ile açıklamak pek mantıklı değil... İyi uçuşlar.
cevab veremedi ~ 11 yıl önce
DLR'a girmedim, DLR'i gecen pilot iyi pilottur, gecemeyen pilot kotu pilottur ve ise girmeyi haketmez mantigi ici bos disi bos bir mantiktir. ozellile bugunun sartlarinda bu iste yetenegin yaninda insan iliskilerinin de en az o kadar onemli oldugunu anlayabilirsek. bu ulkenin tarihindeki kazalarin kaci teknik hatalardir? kaci 'bilekli' adamlarin macoluklaridir>
pilotaj. ~ 11 yıl önce
pilotluk zengın ısı sevgı yetmez dıyene seslenıyrum kafanı calısıyorsa unıversıtesıne gıdersın pılotajın zengın olmaya gerek yok.eskı donmeler de turk hava kurumu koylerden genclerı toplardır pılot yapardı.annelerıde aman oglum alcaktan uc tabırını kullanırdı.sımdı ıse sevgı yetmez zengılıkle mı ılgılı boyle dusunen cok pasıf bırı ne yazakkı bu sektorun sevgısıne degıl parasına onem veren kısı oldugu anlasılıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000