09 Aralık 2021, Perşembe 13:58:25

Hayali gerçek oldu babasıyla birlikte uçtu

İzmir'de çocukluğundan beri babası gibi pilot olmanın hayalini kuran Buse Köksal (30) hedefine ulaştı.
  • İstisnaları tenzih etmek üzere; 25 yıllık sektör deneyimime dayanarak belirtiyorum; bazı Kaptanlar vardır çoğu asker kökenli, yanında uçan Fo ya der ki: Bak biz seninle yerde abi-kardeşiz ama havada bir yanlışını görürsem seni fena okşarım.. Psikolojisi bozuk bu adamlar genellikle megalomandırlar ve sinirli, küfürbaz davranışlar sergilerler. Yanında uçana bağırıp çağırıp eziyet ederler, aşağılarlar, akla hayale gelmeyecek mobbing yöntemleriyle bıktırırlar. Neden böyle davranırlar? Çünkü uçmayı öyle öğrenmişlerdir, sorsanız mantıklı bir cevap veremezler. iyiliği için yapıyorum falan derler. Şimdi bu tip asker kökenli adamlar çok enteresan bir şekilde, yanlarına, kaptan çocuğu, devre çocuğu, komutan yeğeni gibi birisi oturunca, süt dökmüş kediye dönerler. İşte ben bu adamlara HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. Yoksa bu bayan pilot olmuş, babası pilotmuş umurumda bile değil. Onları eleştirmek anlamsız. Eğer ortada CRM sorunsalı ve çifte standart varsa, bundan şirket üst yönetimleri sorumludur.
  • Dunyanin her tarafinda ayni seydir. Normal bir seydir.Amerikada butun Airlines kontenjan vardir.Deltada Annesi kizi ile ucuyor .bu kadar negatif olmayin
  • İlk 3 bine girip seçtim pilotaj bölümünü, kimse iş garantisi vermedi, kararımı da buna bağlı olarak vermedim zaten. İnşallah torpilsiz, tanıdıksız ve referanssız(yeni adıyla) iş bulabilirim. Ama bu gerçekten ilham verici bir hikaye değil.
  • Hayırlı olsun olsun, olsun ama ama ama. Bunu gözüne soktuğunuz insanlar o sağ koltuğa oturmak için nelerden vazgeçti bir bilseniz içiniz acırdı bu yazıyı hiç paylaşmazdınız. Sektörün ne halde olduğunu kaç insanın hayalinin yıkıldığını, evinin yıkıldığını bir bilseydiniz gözümüze sokmazdınız. Allah mesut etsin etsin de.Kızına bebek alırken düşünüp de acımasız peşin para isteyen uçuş okullarına emeğinin son damlasını verenlere yaıp olmuyor mu ? Gözümüze bari sokmasaydınız. Bizim de hayalimiz di...İşci babanın oğlu..
  • Yahu bıktık artık. Yok babalar gününde babasıyla uçan pilot, yok son uçuşunu oğluyla yapan kaptan pilot, oğlu damadı yanı sıra geliniyle aynı şirkette kaptan, yok torunu, yok yeğeni, yok oğlu-kızı...Bu nedir yahu? Hayata 3-0 önde başla, işe girişte 3-0 önde başla, simulator check te kulis yapsınlar 3-0 önde devam et.. Şimdi bu haberin değerini belirleyen başarı hikayesi hanımefendinin pilot olmasıysa ki bu önemli, kendisini tebrik etmek lazım. Fakat hiç kusura bakmayın, o koltuğa oturabilen PİLOTLARIN HEPSİ başarılıdır!! Hakkına girmek istemem, tanımam etmem, haber olmuşlar bu şekilde yorumlanmayı da göze almışlar. Bu algı pilotluğun içini boşaltır. Şu yorumları okuyan sade vatandaş uçağa binmez yahu! İnsanlar var ki köle gibi eğitim parası için çalışıp 35-40 yaşından sonra pilot oluyorlar, muhteşem ülkemde 40 yaşında ''ihtiyar'' muamelesi gördükleri için işe girme şansları bile yok. Fakir çocukları var bu ülkede, başarıdan başarıya koşanlar var. NEPOTİZM kokan haberlerden bıktık artık
  • Haset tohumları ekenler kaybedecek. Zaten bir kaç seneye pilot milot kalmayacak. Uçaklar oto pilotla uçacak. O zaman eyer görürsek havacılığın gerçek kahramanları biz olduğumuz anlaşılacak
  • Baba parasıyla baba kişisel bağlantıları ile pilot oluyorlar. İspat için teşekkürler airporthaber
  • Resmen baba parasıyla nasıl okunur, nasıl pilot olunur, baba referansı ile nasıl iş bulunur, bunları anlatsak anlamazdı millet. Güzel haber olmuş. Bu kizcaz babasının parası olmasaydı, muhtemelen bir imam-hatip lisesi, yada açık öğretim lisesi ne girer, Anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi okur, sonrada bir mağazada tezgahtar olarak çalışmaya başlardı. Belki mağaza müdürü falan olabilirdi ileride. O bile zor ama haydi yorumunda torpil yapayım dedim.
  • Başarı hikayesini hazımsızlığa çeviren küçüklere tavsiye süz de okuyun çalışın da sap olun bi baltaya.
  • Başarı diyince bende Türkiye derecesi ile Bilgisayar Mühendisliği okudu zannettim. Adını Soyadını yazsan girersin o üniversiteye :).

İzmir'de, çocukluğundan beri babası gibi pilot olmanın hayalini kuran Buse Köksal (30) hedefine ulaştı. Bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştiriciliği olarak çalıştığı iş yerinden istifa edip, ABD'de eğitimini tamamlayarak pilot olan Köksal, babasıyla aynı kokpitte buluştu. Köksal, "İlk uçuşumda, babamın telsizden 'İyi inişler kızım' demesini hiçbir zaman unutmayacağım" dedi.

Buse Köksal, ilkokul çağından itibaren asker olan babası Ufuk Köksal (57) gibi pilot olmanın hayalini kurdu. Ancak mesleğin tüm zorluklarını bilen Ufuk Köksal, başka bir mesleği seçmesi yönünde telkinde bulununca Buse Köksal 2009 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü tercih etti. Üniversitedeki çalışmalarıyla da fark yaratan Köksal, 2014 yılında eğitimini başarıyla tamamladı. Köksal, mezun olduktan sonra bir şirkette yazılım geliştirici olarak çalışmaya başladı. Fakat Buse Köksal, içindeki pilotluk tutkusunu bir türlü dindiremedi. Radikal bir karar alarak çalıştığı şirketten istifa eden Köksal, pilotluk eğitimi için ABD'ye gitmek istediğini babasına söyledi. Kızının bu ısrarı karşısında Ufuk Köksal da teklifi kabul ederek, eğitim için gereken desteği sağladı. ABD'de eğitimini tamamlayarak lisansını alan Köksal, 2018 yılının haziran ayında Türkiye'ye döndü. Babasının da çalıştığı hava yolu şirketine başvuru yapan Köksal, mülakatları da başarı ile geçince 2019'da pilot oldu. Buse Köksal, örnek aldığı babasıyla birlikte aynı kokpitte uçtu.

'EVDE 'UÇUYORUM' DİYEREK GEZERDİM'

Uçmayı çok sevdiğini ve hayalini kurduğu mesleği yapmanın kendisini mutlu ettiğini söyleyen Buse Köksal, "Küçükken babamın üniformasını giyip evde 'uçuyorum' diye bağırarak gezerdim. Uçmak, havada olmak benim için tutkuydu. 'Bir gün bu heves geçer' diyenler oldu ama bu sevdamdan hiç vazgeçmedim. Elbette babamla birlikte uçmayı hayal edemezdim ama bu ayrıcalığı, inanılmaz duyguyu yaşamak da nasip oldu. Babam benim en büyük öğretmenim, çocukluk kahramanım. Çok güvendiğim babamla yan yana aynı mesleği yapmak tarifsiz bir duygu. İlk uçuşumu yaptığım sırada babam da Trabzon'a gidiyormuş. Telsizle konuşulduğu sırada 'iyi inişler kızım' deyince şaşırdım, çok mutlu oldum. Hayatımın en unutulmaz anlarından biriydi diyebilirim" dedi.

'VAZGEÇMEK KAYBETMEKTİR'

Pilotluğun sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu hatırlatan Köksal "Her uçağa bindiğimde bunu hissediyorum. Konsantre oluyorum, çok sevdiğim işimi en iyi şekilde yapmaya odaklanıyorum. Yanımda babam olsa da olmasa da işime aynı ciddiyetle yaklaşıyorum. Pilotluk eğitimimi ABD'de aldım ancak akademik yönden güçlü bir temeli üniversitemde attım. Üniversite döneminde çok mutluydum. Ancak pilotluk benim için bambaşka bir histi. Özellikle gençlere hayallerinin, hedeflerinin peşinden gitmelerini öneriyorum. Ne olursa olsun, hayatın yeni kapılar açabildiği unutulmamalılar. Vazgeçmek, yorulmak, bir anlamda kaybetmek demek. Benim hikayem, bu açıdan güzel bir örnek."

'MUHTEŞEM BİR DUYGU'

Ufuk Köksal ise kızıyla aynı kokpitte olmanın muhteşem bir duygu olduğunu söyleyerek, "Kızım, üniversiteden önce pilot olmak istediğini söylediğinde çok sıcak bakmamıştım. Mühendis olarak da başarılı olabileceğini düşünmüştüm. Çünkü bu alanda da kapasitesi, yeteneği oldukça fazlaydı. Ancak mezun olduktan sonra bile pilotluğa ilgi gösterince ben de bu duruma kayıtsız kalmadım ve ona sonuna kadar destek oldum. Kızımla gurur duyuyorum. Çok başarılı bir pilot olduğunu objektif olarak söyleyebilirim. Kızımla birlikte uçabilmek, aynı kokpitte olmak tarifsiz ve muhteşem bir his. Dünyada eşine az rastlanır bir duyguyu yaşıyoruz. Kızımla tecrübelerimi paylaşmaya devam ediyorum. Bazen birlikte oturduğumuzda, evde yemek yediğimizde de uçuşlardan, yaşadıklarımızdan bahsediyoruz. Bunları aynı zamanda kızım olan meslektaşımla paylaşmak çok güzel. Bir baba olarak bu duyguyu tattığım için kendimi özel hissediyorum" ifadelerini kullandı.





Hayali gerçek oldu babasıyla birlikte uçtu

Yorumlar Tüm Yorumlar (159)

SOP&CRM ~ 2 yıl önce
İstisnaları tenzih etmek üzere; 25 yıllık sektör deneyimime dayanarak belirtiyorum; bazı Kaptanlar vardır çoğu asker kökenli, yanında uçan Fo ya der ki: Bak biz seninle yerde abi-kardeşiz ama havada bir yanlışını görürsem seni fena okşarım.. Psikolojisi bozuk bu adamlar genellikle megalomandırlar ve sinirli, küfürbaz davranışlar sergilerler. Yanında uçana bağırıp çağırıp eziyet ederler, aşağılarlar, akla hayale gelmeyecek mobbing yöntemleriyle bıktırırlar. Neden böyle davranırlar? Çünkü uçmayı öyle öğrenmişlerdir, sorsanız mantıklı bir cevap veremezler. iyiliği için yapıyorum falan derler. Şimdi bu tip asker kökenli adamlar çok enteresan bir şekilde, yanlarına, kaptan çocuğu, devre çocuğu, komutan yeğeni gibi birisi oturunca, süt dökmüş kediye dönerler. İşte ben bu adamlara HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. Yoksa bu bayan pilot olmuş, babası pilotmuş umurumda bile değil. Onları eleştirmek anlamsız. Eğer ortada CRM sorunsalı ve çifte standart varsa, bundan şirket üst yönetimleri sorumludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok guzel ~ 2 yıl önce
Dunyanin her tarafinda ayni seydir. Normal bir seydir.Amerikada butun Airlines kontenjan vardir.Deltada Annesi kizi ile ucuyor .bu kadar negatif olmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba parasız SP ~ 2 yıl önce
İlk 3 bine girip seçtim pilotaj bölümünü, kimse iş garantisi vermedi, kararımı da buna bağlı olarak vermedim zaten. İnşallah torpilsiz, tanıdıksız ve referanssız(yeni adıyla) iş bulabilirim. Ama bu gerçekten ilham verici bir hikaye değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ufuk Kaptanım ~ 2 yıl önce
Hayırlı olsun olsun, olsun ama ama ama. Bunu gözüne soktuğunuz insanlar o sağ koltuğa oturmak için nelerden vazgeçti bir bilseniz içiniz acırdı bu yazıyı hiç paylaşmazdınız. Sektörün ne halde olduğunu kaç insanın hayalinin yıkıldığını, evinin yıkıldığını bir bilseydiniz gözümüze sokmazdınız. Allah mesut etsin etsin de.Kızına bebek alırken düşünüp de acımasız peşin para isteyen uçuş okullarına emeğinin son damlasını verenlere yaıp olmuyor mu ? Gözümüze bari sokmasaydınız. Bizim de hayalimiz di...İşci babanın oğlu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 2 yıl önce
Yahu bıktık artık. Yok babalar gününde babasıyla uçan pilot, yok son uçuşunu oğluyla yapan kaptan pilot, oğlu damadı yanı sıra geliniyle aynı şirkette kaptan, yok torunu, yok yeğeni, yok oğlu-kızı...Bu nedir yahu? Hayata 3-0 önde başla, işe girişte 3-0 önde başla, simulator check te kulis yapsınlar 3-0 önde devam et.. Şimdi bu haberin değerini belirleyen başarı hikayesi hanımefendinin pilot olmasıysa ki bu önemli, kendisini tebrik etmek lazım. Fakat hiç kusura bakmayın, o koltuğa oturabilen PİLOTLARIN HEPSİ başarılıdır!! Hakkına girmek istemem, tanımam etmem, haber olmuşlar bu şekilde yorumlanmayı da göze almışlar. Bu algı pilotluğun içini boşaltır. Şu yorumları okuyan sade vatandaş uçağa binmez yahu! İnsanlar var ki köle gibi eğitim parası için çalışıp 35-40 yaşından sonra pilot oluyorlar, muhteşem ülkemde 40 yaşında ''ihtiyar'' muamelesi gördükleri için işe girme şansları bile yok. Fakir çocukları var bu ülkede, başarıdan başarıya koşanlar var. NEPOTİZM kokan haberlerden bıktık artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 2 yıl önce
Haset tohumları ekenler kaybedecek. Zaten bir kaç seneye pilot milot kalmayacak. Uçaklar oto pilotla uçacak. O zaman eyer görürsek havacılığın gerçek kahramanları biz olduğumuz anlaşılacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çoğu böyle pilot oluyor ~ 2 yıl önce
Baba parasıyla baba kişisel bağlantıları ile pilot oluyorlar. İspat için teşekkürler airporthaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babam sağolsun ~ 2 yıl önce
Resmen baba parasıyla nasıl okunur, nasıl pilot olunur, baba referansı ile nasıl iş bulunur, bunları anlatsak anlamazdı millet. Güzel haber olmuş. Bu kizcaz babasının parası olmasaydı, muhtemelen bir imam-hatip lisesi, yada açık öğretim lisesi ne girer, Anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi okur, sonrada bir mağazada tezgahtar olarak çalışmaya başlardı. Belki mağaza müdürü falan olabilirdi ileride. O bile zor ama haydi yorumunda torpil yapayım dedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kütük ~ 2 yıl önce
Başarı hikayesini hazımsızlığa çeviren küçüklere tavsiye süz de okuyun çalışın da sap olun bi baltaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ~ 2 yıl önce
Başarı diyince bende Türkiye derecesi ile Bilgisayar Mühendisliği okudu zannettim. Adını Soyadını yazsan girersin o üniversiteye :).

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000