13 Aralık 2014, Cumartesi 09:15:05

'HAYALET HAVALİMANI'NA İLK UÇUŞ YAPILDI

İspanya’nın Valencia Özerk bölgesinde bulunan ve yapımı 2011 yılının Mart ayında tamamlanan Castellon Havaalanı yıllar sonra ilk kez ticari bir uçuşa sahne oldu.
  • Arslan kardes, nerede tonlarca havaalani var bizde? Nufusu 80 milyona yaklasmakta olan bir ulke olarak havaalani sayimiz son derece, neredeyse gulunc kadar az. Hele bolgesel havacilik icin uygun olan meydan yok diyebiliriz. Kaba algilama ama sen bir dunyayi biraz gez, nerelerde ne var gor. Bizde olan tek ve gercekten buyuk hata, illaki hersey buyuk olsun. Ucak buyuk olsun, havaalani buyuk olsun. Yani kapasiteye gore planlama yok.
  • bizde bunun gibi havalimanı tonlarca var. hesap soran var mı ?

Seçimlerde oy kazanmak için yapılan havalimanına ilk ticari uçuş, açılışından 3 yıl 9 ay sonra gerçekleşti.

İnşası için yaklaşık 150 milyon avro harcanan ve halkın Hayalet Havaalanı adını taktığı Castellon Havalimanının ilk müşterisi kentin La Liga’daki temsilcisi Villareal kulübü oldu.

İspanya’da iktidardaki Halk Partisi’nin Castellon Bölgesi eski Başkanı Carlos Fabra tarafından seçimlere birkaç ay kala başta Başbakan olmak üzere ülkenin önde gelen siyasetçilerin katılımı ile büyük bir törenle açılışı gerçekleşen havaalanı o günden bu yana müşteri bulamıyordu.

Siyasetçi Carlos Fabra’nın, sponsorluk çerçevesinde hiçbir müşterisi olmayan havalimanı için Villareal kulübü ile 26.3 milyon Euro tutarında 30 anlaşma yaptığı da kayıtlara geçmişti. Bugün bu uçuşlardan ilki gerçekleşti.

Havalimanının inşasını kamu parası ile gerçekleştiren ve aynı zamanda zengin bir işadamı olan siyasetçi Carlos Fabra ise hakkında yolsuzluk ve rüşvet verme suçundan dava açılarak geçtiğimiz hafta hapse atılmıştı.

Toplam 4 yıl hapis cezası alan Carlos Fabra aynı zamanda iktidar partisinin 20 yıldan bu yana milletvekilliğini yapıyordu.

İspanyol hükümeti bu havaalanıyla özellikle İngiliz turistleri ucuz charter seferleri ile ülkenin güney sahillerine çekmeyi planlıyor.

'HAYALET HAVALİMANI'NA İLK UÇUŞ YAPILDI

Yorumlar

tonlarca..? ~ 9 yıl önce
Arslan kardes, nerede tonlarca havaalani var bizde? Nufusu 80 milyona yaklasmakta olan bir ulke olarak havaalani sayimiz son derece, neredeyse gulunc kadar az. Hele bolgesel havacilik icin uygun olan meydan yok diyebiliriz. Kaba algilama ama sen bir dunyayi biraz gez, nerelerde ne var gor. Bizde olan tek ve gercekten buyuk hata, illaki hersey buyuk olsun. Ucak buyuk olsun, havaalani buyuk olsun. Yani kapasiteye gore planlama yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
var.. kac kere televizyonlarda idi, havalimanindaki buyukbas hayvan goruntuleri..
arslan ~ 9 yıl önce
bizde bunun gibi havalimanı tonlarca var. hesap soran var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000