15 Ağustos 2011, Pazartesi 16:30:59

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

ABD'nin, Tayvan'ın yüksek donanımlı 66 adet F-16C/D savaş uçağı satın alma isteğini reddettiği iddia edildi...
  • Bazı lokmalar demir leblebi olur ağızlarda , er meydanına çıkıldımı ne olacağı belli olmaz , el oğluda ülkeyi yönetenlerdeki gevşekliği affetmez ...
  • Tayvan kim Çin kim. Bosuna silaha para harcıyor Tayvan. Tayvan bir denge ülkesi. ABD Çin karşısında gitgide zayıflıyor. Bu da Tayvan ın sonunu getirecek. Çin için Tayvan küçücük bir lokmadan ibaret. Boşuna direnmeyip, dostane ilişkiler geliştirmeye gayret göstermeli Tayvan.
Tayvan'ın isteğinin kabul edilmemesi ise Çin'in ABD'ye "İki büyük güç arasında tansiyon yükselebilir" uyarısının ardından gerçekleşti. 
 
Defensenews sitesinde yer alan haberde, ABD'nin Tayvan'ın istediği 66 adet F-16C/D savaş uçağının satışını kabul etmediği bildirildi. Tayvan'da adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise haberi doğrularken, ABD hakkında hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti. Tayvan Savunma Bakanlığından ise şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 
 
Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir heyet Tayvan'a yeni yüksek donanımlı savaş uçakları yerine, eski F-16A/B'leri güçlendirme paketi teklifi sunduğu iddia ediliyor. 
 
Tayvan, 2010 yılında ABD'de ile 60 Black Hawk helikopter alınması konusunda anlaşmaya varmıştı. Geçen ay ise bu helikopterlerin ilk partisi olan 4'ünün 2013'te teslim alınacağını duyurmuştu. Bunun yanında Tayvan, Çin'in büyüyen askeri gücüne karşı ihtiyacını gerekçe göstererek ABD'den yüksek donanımlı F-16 savaş uçağı talep etmişti. Tayvan'ın son zamanlardaki savunma yatırımları, Çin'in büyüyen askeri gücüne karşı elini güçlendirme isteği olarak görülüyor.
"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bazı lokmalar demir leblebi olur ağızlarda , er meydanına çıkıldımı ne olacağı belli olmaz , el oğluda ülkeyi yönetenlerdeki gevşekliği affetmez ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tayvan kim Çin kim. Bosuna silaha para harcıyor Tayvan. Tayvan bir denge ülkesi. ABD Çin karşısında gitgide zayıflıyor. Bu da Tayvan ın sonunu getirecek. Çin için Tayvan küçücük bir lokmadan ibaret. Boşuna direnmeyip, dostane ilişkiler geliştirmeye gayret göstermeli Tayvan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000