24 Ocak 2009, Cumartesi 10:32:56

Hawker da zor günler yaşıyor!

Dünya havacılık sektöründe yaşanan krizden uçak üreticisi Hawker Beechcraft şirketi de etkilendi. Şirket, çalışanlarını uyararak her kademe ve departmandan işçi çıkartmak zorunda olduklarını açıkladı.
  • limakin Sabiha gokcen havalimanı yapım sirketi 16 maas uygulamasından 12 maas uygulamasına gecti. Cuma günü bordrolarını alan calişanlar 16 maasın 12 ye dustugunu ve de 2009 yılı icin yuzde 4 zam aldıklarını gordu. 16x1000YTL alan 12X1040 YTL almaya basladi. 19 ekimde acilmasi beklenen bir havalimani maaslara yapılan bu ciddi indirimle acaba 29ekimde acilabilecek mi?

Hawker Beechcraft İnsan Kaynakları Başkanvekili Rich Jiwanlal çalışanlara bir mektup göndererek, birkaç hafta içinde uygulanacak olan karara hazırlıklı olmaları konusunda çalışanları uyardı.

Yeni uçak siparişlerinin alınamaması ve mevcut bazı siparişlerin iptal edilmesi uçak üreticisi Hawker Beechcraft şirketini zora soktu. Şirket yakın dönemde işçi çıkarma yoluna gitme kararı aldı.

İnsan Kaynakları Başkanvekili Rich Jiwanlal’dan gelen ve detaylı bilgi içermeyen mektup, şirkette şok etkisi yarattı. İşten çıkartılan personel ve ailelerinin zor durumda kalmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Jiwanlal, bu kararı 2009’un üretim ihtiyaçlarını yeniden planlarken aldıklarını ifade etti.

Detayların şu anda netleştirilmekte olduğu, problemlerin çeşitliliği nedeniyle her kademeden ve her departmandan bir kısım personelin işine son verileceği açıklandı. Şirketin CEO’su Jim Schuster’in çalışanlara geçen yıl 500’e yakın işçi çıkartmak zorunda kaldıklarını ve istemeyerek de olsa tekrar bir kısım personelin işine son verileceğini açıklamasından 2 hafta sonra gelen mektup, personel üzerinde tedirginlik yarattı.

Geçen yıl işten çıkartmalarla ilgili kararın açıklanmasından önce Hawker Beechcraft’ın 9800 çalışanı vardı. Bunların 7000’i Wichita’daki tesiste çalışıyordu. Şirketin ayrıca Salina, Kansas, Arkansas, Mexico ve İngiltere’de tesisleri bulunuyordu. O dönemde şirketin borcunun 2,4 milyar dolar olduğu; borcun günlük faizininse yaklaşık 500 bin dolar olduğu açıklanmıştı.

Zor durumdaki tek uçak üreticisi ise Hawker Beechcraft değil, bu ayın başında Cessna Aircraft 665 işçiye 60 gün içinde işi bırakma uyarısı gönderdikten sadece 1 ay sonra 2.000 işçiyi daha işten çıkartacağını açıkladı. Geçen yıl ‘ABD Hava Kuvvetleri Tanker Yenileme Programı’nı iptal edip, diğer birçok projeyi de durdurunca Boeing Geliştirilmiş Savunma Sistemleri de 800 işçiyi işten çıkartacağını ilan etmişti.

Hawker da zor günler yaşıyor!

Yorumlar

sawker ~ 15 yıl önce
limakin Sabiha gokcen havalimanı yapım sirketi 16 maas uygulamasından 12 maas uygulamasına gecti. Cuma günü bordrolarını alan calişanlar 16 maasın 12 ye dustugunu ve de 2009 yılı icin yuzde 4 zam aldıklarını gordu. 16x1000YTL alan 12X1040 YTL almaya basladi. 19 ekimde acilmasi beklenen bir havalimani maaslara yapılan bu ciddi indirimle acaba 29ekimde acilabilecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000