10 Aralık 2019, Salı 10:02:22

Havuz eğitimleri sizi sağlığınızdan edebilir

Kabin memuru eğitimlerinin bir parçası olan havuz eğitimleri ne kadar sağlıklı?
  • boş haber 20 gün eğitimle işe başladık havuz neymiş ya süs havuzu bu ? kimi neyden kurtarıyoruz Allah aşkına ? yabancı havayollarında hatırı sayılır bir mesafeyi yüzemeyen KM olamaz ama bir birbirimize su fışkırtıyoruz haha komiğiz
  • Amma nazlisiniz. Bizim eyitimlerin onda birini alsaniz ne hale geleceksiniz demek. Havuzdan mikropmus. Peh peh
  • hayatta otel motel havuza girmem ben taaret kültürü yok yabancılarda suya girince çözülüyor suya karışıyor kalıntılar yukarı çıkıyor
  • Ozaman eskilerden de bahsedelim kadınların regl dönemlernde izin vermeyip zorla getirtipte havuza soktuklarında kaç tane regl warsa havuz turuncu rengine bile döndüğünde ses çıkarmayan görmemezliğe gelenler kabin amirlerimiz yokmuydu maksat hemen eğitim bitsinde çalıştıralım.
  • Uzman çavuş mu kim bu uzmanlar?
  • YARASI OLAN GOCUNUR.
  • Hangi uzmanlar?
  • Yahu bu kadar hassaslık kasmayın. Her tatile giden insanın yaptığı gibi bu personelde uçuşa başladığı andan itibaren ilk yatısını mayo ve bikinisi ile gidip otelinde havuza girmek için can atıyor. Kapatılsın mı şimdi tüm havuzlar.
  • Havuzlar mikrop yuvası 15 gün yıksnmamış gelmiş havuza girmiş ,helaya 1 tl vermemek için nasıl olsa kimse farketmez görmüyor diye bırakıveriyorlar içine ,kaç defa denk geldim su birden ısınıyor

Kabin memurları bilindiği üzere ortalama 45 günlük bir eğitimden sonra, havacılık hayatına girerek, uçaklarda göreve başlıyor. Bu 45 günlük eğitimlerinin bir parçası olan havuz eğitimlerinde ne yazık ki bazı hastalıklar bulaşabiliyor.

Şirketler her ne kadar klorlama yöntemi ve bazı diğer sistemler ile havuzu temiz tutmaya çalışmasa da ne yazık ki bakterilerin tamamını öldüremiyor. Özellikle sıcak havalarda, hastalık riski, terleme ile daha da artıyor.

Havuzlardan bulaşan hastalıklar arasında genital mantar enfeksiyonları, bakteriyel vajinit, molluscum contagiosum (çiçek grubu DNA virüsü) ve trikomonas (kuyruklu parazit tarafından oluşturulan vaginal enfeksiyon) sık görülür.

Ayrıca iyi temizlenmeyen havuzlardan tifo, hepatit A ve E, cryptosporidium (şiddetli ishalle karakterize bir hastalık), kolibasili, giardia (suyla bulaşan parazit), shigella (bir bakteri cinsi), dizanteri ve paratifo gibi mikroplar; göz, KBB ve boğaz enfeksiyonlarıyla mantar, uyuz, impetigo (bulaşıcı deri hastalığı) gibi cilt hastalıkları da bulaşabilir.

Havuzda normal klor seviyesi 0.8 mg. / lt. düzeyinde olmalı ve çok iyi çalışan bir filtreleme sistemi bulunmalı.



UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar havuzlara girilmeden önce muhakkak duş alınmasını, suya dalışlarda burnun tutulmasını, kulak enfeksiyonlarına karşı tıkaç kullanılmasını, göz enfeksiyonlarına karşı da gözlük kullanılmasını ve her halükarda havuza girerken ayakların steril ortamdan geçirilmesi gerektiği konusunda uyarıyorlar.

2018 yılında Marmaris dalış turu sırasında kaptığı enfeksiyon ile ciddi ölüm tehlikesi atlatan turist, gözlüksüz daldığı için, hatırlanacağı gibi büyük sorunlar yaşamıştı.

Elbette ki eğitim amaçlı olarak bu önlemler alınabilir. Zaten eğitim amaçlı olmasa, duran bir suda eğitim yapılmaz onun yerine dalga havuzunda eğitim yapılırdı.

Zührevi hastalıkları olan kişiler, sağlık kontrolünden geçirilse de tüm vücut taraması ne yazık ki yapılmıyor. Bu da kişinin bazı hastalıklarını gizlemesine ve diğer adayların hastalanmasına sebep olabilir.

©AirportHaber.com

Havuz eğitimleri sizi sağlığınızdan edebilir

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Seko ~ 4 yıl önce
boş haber 20 gün eğitimle işe başladık havuz neymiş ya süs havuzu bu ? kimi neyden kurtarıyoruz Allah aşkına ? yabancı havayollarında hatırı sayılır bir mesafeyi yüzemeyen KM olamaz ama bir birbirimize su fışkırtıyoruz haha komiğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 4 yıl önce
Amma nazlisiniz. Bizim eyitimlerin onda birini alsaniz ne hale geleceksiniz demek. Havuzdan mikropmus. Peh peh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havuz problemı ~ 4 yıl önce
hayatta otel motel havuza girmem ben taaret kültürü yok yabancılarda suya girince çözülüyor suya karışıyor kalıntılar yukarı çıkıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski km ~ 4 yıl önce
Ozaman eskilerden de bahsedelim kadınların regl dönemlernde izin vermeyip zorla getirtipte havuza soktuklarında kaç tane regl warsa havuz turuncu rengine bile döndüğünde ses çıkarmayan görmemezliğe gelenler kabin amirlerimiz yokmuydu maksat hemen eğitim bitsinde çalıştıralım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzm ~ 4 yıl önce
Uzman çavuş mu kim bu uzmanlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam yerine denk geldi ~ 4 yıl önce
YARASI OLAN GOCUNUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 4 yıl önce
Hangi uzmanlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapmayın ~ 4 yıl önce
Yahu bu kadar hassaslık kasmayın. Her tatile giden insanın yaptığı gibi bu personelde uçuşa başladığı andan itibaren ilk yatısını mayo ve bikinisi ile gidip otelinde havuza girmek için can atıyor. Kapatılsın mı şimdi tüm havuzlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikrop yuvası ~ 4 yıl önce
Havuzlar mikrop yuvası 15 gün yıksnmamış gelmiş havuza girmiş ,helaya 1 tl vermemek için nasıl olsa kimse farketmez görmüyor diye bırakıveriyorlar içine ,kaç defa denk geldim su birden ısınıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş konuşma ~ 4 yıl önce
Saçmalık
Ne alaka ~ 4 yıl önce
Bu haber gibi senin yorumun da tam bir saçmalık! Nedir yani verilmek istenen mesaj
Yorum ~ 4 yıl önce
Kişi kendinden bilir işi
İroni ~ 4 yıl önce
İroniden ankamayan nesile aşina değilim
PApaJons ~ 4 yıl önce
Boş yorum yapma birader o havuz klorlu yapsam ben yapardım zaten halk plaj çocuğuyuz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000