05 Ocak 2009, Pazartesi 00:01:04

HAVELSAN BAE SYSTEMS'İ İŞİNDEN ETTİ

Havelsan, savunma sanayii alanında dünyanın ilk dört şirketi arasında bulunan ve yıllık 15 milyar dolar ciroya sahip İngiliz devi BAE Systems’in işini elinden kaptı.
  • Acaba uçak kazasında kaybettigimiz bilim adamı fizikcilerimizin bu tür olaylarla bir ilgisi varmı?
  • 36 ay gecikme oldu ve kimse bu durumdan şüphelenmedi öyle mi? Acaba bu neyin taktiğiydi. Amaç neydi? Bu süre içinde kimse önlem alıp alternatif çalışması yapmadı mı? İngiliz /Amerikan şeytanlıklarından biri daha. Kesin bir amaç dahilinde bu gecikmeyi yapmışlardır. Artık bunları ince düşünmeliyiz.
  • Amacsiz yasam!Ot gibi yasamaktir.Bravo HAVELSAN ve calisanlarina islerini iyi yapiyorlar ve yapacaklarindan eminim.
  • afferin. iyi günler baybay öptm.
  • Havacılık sektöründe Türk şirketlerinin isminden daha çok sözediliyor olması çok güzel. İnanıyorum ki ileride havacılıkta Türkiye daha iyi yerlere gelecektir. Tebrikler HAVELSAN

Türk Hava Kuvvetleri’nin “Barış Kartalı” projesi kapsamında Boeing Firması’ndan satın aldığı 4 adet AWACS (Havada Erken İhbar ve Uyarı) uçağının, “radar entegrasyon” işini üstlenen BAE Systems Şirketi, taahhüdünü zamanında yerine getiremeyince sözleşmesi iptal edildi. Boeing Firması 20 milyon dolarlık işi Türk yazılım şirketi Havelsan’a verdi. Dünya devi BAE Systems Şirketi bu alanda pazardan çekilirken, fırsatı iyi değerlendiren Havelsan, Boeing’in tercih ettiği şirketler arasında ilk sıraya yükseldi.

İLK TESLİMAT 2007’DEYDİ

Türkiye, 2002’nin Haziran’ında yapılan bir sözleşme ile Boeing Firması’ndan 4 adet AWACS uçağı aldı. 1.5 milyar dolarlık projede, ilk uçak Boeing’in ABD’deki tesislerinde, geriye kalan üç AWACS ise TAİ’de üretilecekti. Projeye göre ilk uçağın 2007 yılı içinde Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi hedefleniyordu.

36 AY GECİKTİRİNCE OLAN OLDU

Ancak Boeing firmasının alt yüklenicileri arasında yer alan ve uçakların “radar entegrasyon” işini üstlenen BAE Systems’in Avustralya’daki şirketi, görevini yerine getiremeyince, projede 36 aylık sarkma oldu.

BAŞARILI ÇALIŞMALARI ETKİLEDİ

Boeing’in, TSK Güçlendirme Vakfı’nın Şirketi’ni tercihinde, Havelsan’ın bugüne kadarki başarılı çalışmaları etkili oldu. BAE Systems gibi bir dev pazardan çekilirken, Havelsan Boeing’in tercihli alt yüklenicisi durumuna geldi.

24 SAAT HAVADA KALACAK

AWACS uçaklarının, ulusal güvenlik şemsiyesi açısından büyük önemi bulunuyor. Hava Kuvvetleri, envanterine geçireceği uçakları 24 saat havada tutmayı planlıyor. Uçaklar kuvvetli radarlarıyla çok geniş bölgeleri izleyebiliyor. Erken Uyarı uçakları sayesinde izlenen ülkede yapılan tatbikatlar ile birliklerin yer değiştirmeleri izlenebilirken, seyir halindeki uçak, füze, helikopter ve gemilerin de yerleri tespit edilebiliyor.

15 milyar $’lık şirketten iş kaptı

AWACS uçaklarının havadan ikaz ve kontrol hattına ilişkin entegrasyon işlerinin sorumluluğunu taşıyan BAE, Türkiye’ye teslim edilecek uçaklara ilişkin taahhüdünü geciktirince, Boeing bu şirketle olan anlaşmasını yeniden masaya yatırdı. Değerlendirmelerin ardından Türkiye’ye teslim edilecek AWACS uçaklarının 20 milyon dolarlık “radar entegrasyon” işi BAE’den alınarak, Havelsan’a verildi. Havelsan böylece, Boeing’in ürün hattı sorumlusu oldu.

HAVELSAN BAE SYSTEMS'İ İŞİNDEN ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

TÜRK ~ 15 yıl önce
Acaba uçak kazasında kaybettigimiz bilim adamı fizikcilerimizin bu tür olaylarla bir ilgisi varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 15 yıl önce
36 ay gecikme oldu ve kimse bu durumdan şüphelenmedi öyle mi? Acaba bu neyin taktiğiydi. Amaç neydi? Bu süre içinde kimse önlem alıp alternatif çalışması yapmadı mı? İngiliz /Amerikan şeytanlıklarından biri daha. Kesin bir amaç dahilinde bu gecikmeyi yapmışlardır. Artık bunları ince düşünmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Amacsiz yasam!Ot gibi yasamaktir.Bravo HAVELSAN ve calisanlarina islerini iyi yapiyorlar ve yapacaklarindan eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
semjh ~ 15 yıl önce
afferin. iyi günler baybay öptm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKIN İLGÜN ~ 15 yıl önce
Havacılık sektöründe Türk şirketlerinin isminden daha çok sözediliyor olması çok güzel. İnanıyorum ki ileride havacılıkta Türkiye daha iyi yerlere gelecektir. Tebrikler HAVELSAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000