08 Ekim 2015, Perşembe 08:45:03

Havayolu şirketlerinde kış saati tedirginliği

Seçimler nedeniyle 8 Kasım 2015 tarihine ertelenen kış saati uygulaması, havayollarını tedirgin etti.
  • aferin , gene kendi kendimize kriz yarattik, tum dunyadan ayri dusmeyi gene basardik.. alirsin secim saatlerini sabah 06 dan aksam 20 00 e kadar ,hersey duzelir ama yok oyle yapmayiz.. biz sandalyeye oturuo masayi kendine cekenlerin memleketindeyiz,o yuzden hersey boyle karman corman..
  • Kardeşim siz bu ülkede yaşamıyormusunuz yoksa haberlerden haberinizmi yok. seçimden dolayı. doğuda hava erken karadığı için bu yıla mahsus böyle bir uygulama oldu. yav ne adamlar var .
  • Kış saatine geçişin ertelenme mantığı doğu illerinde seçim günü daha fazla gün ışığından faydalanmak. Ancak benim anlamadığım mevzu şu: Sen saatleri normal zamanda geri al, seçimin saat aralığını en uygun olacak şekilde ayarla. Seçim saat aralığı Allah'ın emri değil ki... Sadece havacılık sektörü değil, bilgisayarla iş yapan tüm sektörlerde problem olur zannımca. En basitinden herkesin akıllı telefonu, bilgisayarı otomatik olarak saatleri geri alacak.Asıl sen ondan sonra gör şamatayı. Bir çok kişi bir yerlere geç kalacak, kaçıracak. :))
  • sikintili abi
  • Neden böyle bir uygulama yapıldı, neden kış saatine geçiş ertelendi?
  • Farkındamısınız haberi veren zaman gazetesi. Burda bile hükümeti kötülemek aına herşeyi mübah görüyor. Hiç kimsenin rahatsız olduğu yok sen rahatına bak zaman gazetesi.

Sefer saatlerinde değişikliğe giden şirketler, uygulama nedeniyle yaşanabilecek mağduriyetlerin hem prestij hem de maddi kayba neden olacağını söyledi. 25 Ekim Pazar günü yürürlüğe girmesi planlanan kış saati uygulaması, 4 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 8 Kasım'a ertelenmişti. Havayolu şirket yetkilileri, alınan kararın özellikle dış hat uçuşlarında ciddi sıkıntı oluşturacağına dikkat çekti. Sefer saati değişikliğinden haberdar olmadığından uçuşunu kaçıran yolculara ikram ve konaklama hizmeti sunacaklarını ifade eden yetkililer, uygulama yüzünden yolcuların mağduriyet yaşayacağını, kendilerinin ise ciddi maddi kayba uğrayacağını dile getirdi.

THY, kış saati uygulamasının ertelenmesi nedeniyle 25 Ekim ile 8 Kasım arasındaki uçuşlarda bazı değişikliğe gitti. Türkiye varışlı ve kalkışlı seferlerde, yaz tarifesinde yer alan Türkiye saatine göre bir saat geç uygulanacağını açıklayan THY, Türkiye dışı kalkış ve varışlı seferlerin mahalli saatlerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu. Şirket ayrıca 1 Kasım seçim tarihinin belirlendiği dönemden önce bilet alan yolculara kolaylık sağlayabilmek amacıyla 30 Ağustos ve öncesinde düzenlenen Türkiye çıkışlı ve varışlı dış hat ve iç hat biletler için 25 Ekim-8 Kasım arasındaki tüm uçuşlardaki Türk vatandaşı yolcuların, 14 Ekim'e kadar işlem yapılması şartıyla ücret kurallarına bakılmaksızın rezervasyon ve parkur değişikliğinin ücretsiz yapılacağını açıkladı.

Grup şirketleriyle yurtiçinde 31, yurtdışında 66 olmak üzere 39 ülkede 97 noktaya tarifeli sefer düzenleyen Pegasus Havayolları ise iç hat uçuşları ile Türkiye çıkışlı dış hat uçuşlarındaki sefer saatlerini, 25 Kasım-8 Ekim arasında 1 saat ileriye alacak. Şirket, uçuşunu kaçıran yolcuların mağduriyetinin giderilmesi ve operasyonların aksamaması amacıyla havalimanlarında özel ekip oluşturacak. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli uçuş düzenleyen şirket, kasımın ilk haftasında düzenleyeceği gece uçuşlarında da ayrı bir sorunla karşı karşıya kalabilir. Pist çalışmaları nedeniyle saat 01.00 ile saat 05.00 arasında kapalı tutulan havalimanı, Kurban Bayramı yoğunluğu nedeniyle ekimde tüm gün uçuşlara açılmıştı. Ancak yürütülen çalışmalar nedeniyle havalimanının kasımda gece uçuşlarına açık tutulup tutulmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Bu yüzden havalimanının kasımda gece uçuşlarına kapalı tutulması da şirkete ayrı bir yük getirecek.

Atlasglobal Havayolları ise 25 Ekim-8 Kasım arasındaki uçuşlarda herhangi bir saat değişikliğine gitmeyecek. Onur Air ve Borajet, SunExpress Havayolları gibi şirketler ise bu konuda henüz bir planlama yapmadı.

Bakanlar Kurulu kararı ile yaz saati uygulaması kapsamında gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu için saatler 29 Mart'ta 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınmıştı. Bu karara göre, 25 Ekim'de yaz saati uygulamasının sona ermesi ve saatlerin 04.00'ten itibaren 1 saat geri alınması gerekiyordu. Yapılan yeni düzenleme doğrultusunda yaz saati uygulaması, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler nedeniyle 8 Kasım'da sona erecek ve saatler 04.00'te 03.00'e alınacak.

Mustafa Gün / Zaman

Havayolu şirketlerinde kış saati tedirginliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ztk ~ 8 yıl önce
aferin , gene kendi kendimize kriz yarattik, tum dunyadan ayri dusmeyi gene basardik.. alirsin secim saatlerini sabah 06 dan aksam 20 00 e kadar ,hersey duzelir ama yok oyle yapmayiz.. biz sandalyeye oturuo masayi kendine cekenlerin memleketindeyiz,o yuzden hersey boyle karman corman..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAİLE ALINAN ~ 8 yıl önce
Kardeşim siz bu ülkede yaşamıyormusunuz yoksa haberlerden haberinizmi yok. seçimden dolayı. doğuda hava erken karadığı için bu yıla mahsus böyle bir uygulama oldu. yav ne adamlar var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. ~ 8 yıl önce
Oy kullanma saatleri sabit mi acaba? Birer saat öne çekersiniz olur biter. Dünyayla entegrasyonu bozma seçeneğini tercih edesiye... Ayrıca sadece uçuşlar mı etkilenecek sanıyorsunuz bu keyfiyetten? Bilgisayarlı tüm sistemler, dünyada farklı noktalarla yapılan ticaretler, alım satımlar...
Bu perhiz bu ne lahana turşusu?? ~ 8 yıl önce
Kış saatine geçişin ertelenme mantığı doğu illerinde seçim günü daha fazla gün ışığından faydalanmak. Ancak benim anlamadığım mevzu şu: Sen saatleri normal zamanda geri al, seçimin saat aralığını en uygun olacak şekilde ayarla. Seçim saat aralığı Allah'ın emri değil ki... Sadece havacılık sektörü değil, bilgisayarla iş yapan tüm sektörlerde problem olur zannımca. En basitinden herkesin akıllı telefonu, bilgisayarı otomatik olarak saatleri geri alacak.Asıl sen ondan sonra gör şamatayı. Bir çok kişi bir yerlere geç kalacak, kaçıracak. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
le ~ 8 yıl önce
sikintili abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 8 yıl önce
Neden böyle bir uygulama yapıldı, neden kış saatine geçiş ertelendi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SPQ ~ 8 yıl önce
Keyiflerine öyle geldi, okadar. Baska mantigi yok zaten
KAİLE ALINAN ~ 8 yıl önce
Farkındamısınız haberi veren zaman gazetesi. Burda bile hükümeti kötülemek aına herşeyi mübah görüyor. Hiç kimsenin rahatsız olduğu yok sen rahatına bak zaman gazetesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
evet cemaat sacma sapan sekilde saatleri geriye aldiriyor, kardesim salak salak hareket edeceksin sonra elestirenlere bak bu cemaatci diye suc atacaksin.. tamam gazete cemaatci ama haber yalan mi??
Rahatsız ~ 8 yıl önce
Türkiyenin yüzde altmışı rahatsız daha ne olsun. Tek memnun arap sevdalıları

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000