31 Mart 2022, Perşembe 12:34:40

Havayolu şirketleri için dijital kolaylık

Günümüzde uluslararası seyahatin vazgeçilmezi olan covid-19 testleri ve varışta karantina gibi seyahat düzenlemeleri, yeni dönemde dijital sağlık pasaportları aracılığıyla FurtherPass ile yapılabiliyor.

Günümüzde uluslararası seyahatin vazgeçilmezi olan covid-19 testleri ve varışta karantina gibi seyahat düzenlemeleri, yeni dönemde dijital sağlık pasaportları aracılığıyla tek bir platform üzerinden yapılabiliyor. Bu bağlamda yolcular için, havayolu şirketlerini ve sağlık merkezlerini birleştiren son teknoloji ürünlerden biri de FurtherPass.

Sağlık sektöründeki uzmanlara göre, halihazırda pek çok ülkede örneği görüldüğü gibi mekanlara girişte aşı kartı/ güncel test gösterme ya da kamusal alanda maske takma zorunluluğu gibi düzenlemelerin gittikçe azalacağı öngörülüyor. Kısıtlamaların azalmasının elbette seyahat sektörüne de yansıması bekleniyor. Güncel verilerle, varışta karantina talep eden ülkelerin oranı Ocak ayından Şubat ayına gelindiğinde %11’lik bir düşüş sergiledi. Bu ülkelerin sayısının zaman içerisinde daha da azalacağı bekleniyor. Seyahat sektöründeki uzmanlara göre pandemi güncel seyrinde kaldığı sürece yolculardan beklenen selfizolasyon/karantina kuralları yerini aşı kartlarına bırakacak ve sonucunda havayolu çalışanları için bu kontrolü en hızlı şekilde sağlayan dijital sağlık pasaportları hayatlarımızda kalıcı bir yer edinmeye başlayacak.

Havayolu çalışanlarının sorumluluğunda olan pasaport, bilet ve sağlık dökümanları kontrolü süreçleri, pandemi döneminde talep edilen belgelerdeki artış nedeniyle zaman zaman karışıklıklara yol açabiliyor.Bu süreçlerde özellikle yolcunun sağlık verisinin gidilecek ülkenin kural setine uygunluğu kontrol edilirken sorunlar yaşanabiliyor. Ülkelerin kural setlerinin karmaşık ve değişken oluşunun dijital kontrolü zorlaştırması sonucunda havayolu personeli, her seyahat lokasyonu için yolcunun sağlık verilerini ve gidilecek ülkenin regülasyonunu manuel olarak eşleştirip kontrol etmek durumunda kalıyor. Havayolu şirketleri bazı ülkelerde hatalı sertifika kabulü, sahte belge beyanı gibi durumlarda yolcu başına 25.000 Avro’ya kadar cezalarla karşılaşabiliyor. Havayolu personelinin uçuş öncesi kontrol ettiği bu belgelerin kağıt evraklar yerine tek bir QR Kod ile doğrulanıyor oluşu havayolu için pek çok sorunun önüne geçebiliyor. FurtherPass, olası bir probleme karşı havayolunun gerekli kontrolleri yaptığına dair dijital bir kayıt oluşturarak süreci hem yolcu hem de havayolu için oldukça kolaylaştırıyor. Bu bağlamda SunExpress, uçuş öncesi yolcu işlemlerini, seyahat sağlık dokümanı ve kimlik kontrolünü hava yolu adına dijital olarak gerçekleştiren FurtherPass ile işbirliğine başladı. Önümüzdeki günlerde pilot çalışmanın 3. fazına başlanması planlanıyor.

FurtherPass, içeriğinde güncel pek çok dijital sistemin ortak kontrolünü sağlaması ile de fark yaratıyor. Yolcuların güncel olarak 42 ülkede geçerli EUDCC (EU Digital Covid Certificate) ve Türkiye‘de geçerli e-Nabız gibi sertifikalarını da uygulamaya yükleyerek kullanabileceği FurtherPass uygulaması, yolcuya güvenli bir seyahat deneyimi yaşatırken bu veri setlerini tek bir platform üzerinde işleyerek uçuş öncesi sunduğu hizmetler sayesinde günümüz koşullarındauluslararası seyahatlerde havayolu şirketlerinin yaşadığı en büyük problemlerden biri olan seyahat belgesi doğrulama sorununun önüne geçiyor.

Havayolu şirketleri için dijital kolaylık

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000